27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Nemilá věc, podařilo se mi sestavit stylový chodníček ze starých betonových dladic, je to pěkné, ale potřebuji
dotvořit dladici cca 50x50cm. Jedná se o tzv. vymývané dladice, s dekorativním povrchem.
Staré dladice jsou z kvalitního betonu a mají v povrchu zabetonované malé kamínky, ze otoliny, jemně mletého
těrku, ten ji mám také.
Zkouela jsem vyrobit malé vzorky dladic, docela se daří, ale kamínky na povrchu mi vypadávají.
Nevím, jaký je technologický postup, při výrobě, jestli mám zatlačovat kamínky na horní stranu nebo je zamíchat do betonové směsi a dát naopak na dno a po zatuhnutí formu otočit a kdy.
Také jsem zkouela kamínky umisovat do betonové kae a pak povrch vymývat prodem vody z hadice, ale
vymyl se i beton a část kamínků a povrch byl nerovný.
Nemá s tím, někdo zkuenost?
Předem díky.
Upravil(a) Bláa.. (16. 8. 2006 9:41)
Není tady
Bláa.. napsal(a):
Nemilá věc, podařilo se mi sestavit stylový chodníček ze starých betonových dladic, je to pěkné, ale potřebuji
dotvořit dladici cca 50x50cm. Jedná se o tzv. vymývané dladice, s dekorativním povrchem.
Staré dladice jsou z kvalitního betonu a mají v povrchu zabetonované malé kamínky, ze otoliny, jemně mletého
těrku, ten ji mám také.
Zkouela jsem vyrobit malé vzorky dladic, docela se daří, ale kamínky na povrchu mi vypadávají.
Nevím, jaký je technologický postup, při výrobě, jestli mám zatlačovat kamínky na horní stranu nebo je zamíchat do betonové směsi a dát naopak na dno a po zatuhnutí formu otočit a kdy.
Také jsem zkouela kamínky umisovat do betonové kae a pak povrch vymývat prodem vody z hadice, ale
vymyl se i beton a část kamínků a povrch byl nerovný.
Nemá s tím, někdo zkuenost?
Předem díky.
Já bych udělal rámeček vnitřní světlost 50x50cm na dno bych vyskládal kamínky tak aby byly stranou která má byt vidět k zemi.A potom bych to vylil směsí cementu a písku a pěkně to zadusal a po vytvrdnutí rozdělá rámeček a po otočení tam musí být vzorek který ji vytvořila.
Není tady
A co jetě do vrchní vrstvy přimíchat troku nějakého lepidla?
Není tady
Já jsem toti vykopala dladice co byly 30 let zakopané ve svahu a to člověk asne, jakou mají estetickou hodnotu po tolika letech. Jsou řemeslně výborné, jen mají patinu, tak přemýlím, jestli do toho betonu nedám taky trochu sazí, aby se to srovnalo. Na ty staré si vezmu Savo, aby se trochu vybělily.
A taky jsem zjistila, e by nové stály 2000,- a takovéhle u nikdo nevyrábí.
Ta zedničina není spatné řemeslo, jen má trochu těký vercajk.
Asi budu zase zkouet, vyrábím malé kostičky, ale nevzdám to, jednou se to povede.
Díky.
Upravil(a) Bláa.. (16. 8. 2006 15:23)
Není tady