18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj maminy,
je tu spoustu diskuzí ohledně kočárků, ale mě by zajímalo, zda kdy jste čekali nebo čekáte své první dítko, pořizujete kočárek nový nebo z bazaru a kolik jste ochotny do něj investovat?
Ahojik já teda mimíse jetě nečekám, ale u jsme dohodlý s manelem e koupíme jetej kočárek a autosedačku, ale novou postýlku a zbytek a hlavně diapergenie, jestli znáte, je to takovej ten kontejner na pouitý plínky a nesmrdí, vyzkouela jsem toi v usa a je to perfektní...to můj názor
Není tady
Tak my jsme zase poridili novy kocar a autosedacku a pouzitou postylku, protoze postylka je ze dreva a da se omyt a vypada i tak jako nova, az na par oderek, ale autosedacka a kocarek se spatne myji a navic buhvi, co se predchozimu miminku v tech vecech prihodilo, mohli je pokakat nebo pozvracet a to se tezko z tech materialu dostane. Autosedacka je mozna jeste v poradku, ale kocar se dedodennim pouzivanim dost ojede a znici, hlavne kolecka, ja bych tedy kocar ojety nekupovala, hlavne ne ty dnesni lehke moderni, pouze v pripade, ze chcete ty stare poctive velke tezke kocary, ty snad tak snadno poskodit nejdou.
Není tady
já kupovala ojetý hlavně kvůli tomu, e ho musím mít ve sklepě, který nám stále vykrádají a přijít o kočár za dvacku - to by mě asi dost bolelo Takhle jsem ho koupila za 3tis. a kdyby něco prostě koupím nový (starý) samozřejmě, e se mi moc líbí jiné kočíky, ale moná u druhého - to u snad budeme bydlet jinde.
my zase denně pouíváme autosedačku - kočár moc ne - mám k autosedačce podvozek a na tén podvozek i násadu jako kočár - golfky. Take tenhle systém vyuijeme maximálně
Není tady
Z hygienického hlediska je asi lepí kočárek nový. Nevíme, co v něm miminko napáchalo a pokud maminka nebyla zrovna čistotná, tak bych to asi nechtěla riskovat. Jen ty ceny jsou ílený
Já měla kočár po sestře, která ho pouívala tak 1a1/2 roku a nás za pár měsíců zlobily brzdy, pak se i odlomily, odlomilo se mi madlo na sportáku, take malej vypúad hlavou na beton a pak zvracel, take jsme kvůli tomu skončily v nemocnici. U bych do ojetého nela.
Není tady
Jesi napsal(a):
Já měla kočár po sestře, která ho pouívala tak 1a1/2 roku a nás za pár měsíců zlobily brzdy, pak se i odlomily, odlomilo se mi madlo na sportáku, take malej vypúad hlavou na beton a pak zvracel, take jsme kvůli tomu skončily v nemocnici. U bych do ojetého nela.
Jsi mě pěkně vyděsila. Asi je fakt, e ivotnost těch super moderních kočárků není vysoká a asi se nevyplatí za kadou cenu uetřit pár korun.
Je fakt, e to nebyl ádnej značkovej kočár a třeba jsme i měli těstí na patnej kus. Spousta holek má kočárek po někom a jsou spokojený, já u budu kupovat novej.
Není tady
Já chtěla taky koupit jetej-ale moc hezkej..Nakonec jsme koupily novej a nechám si ho i na druhý, protoe máme komplet od mimina
Není tady
Já koupila u kadého nový kočárek,ale postýlku mám po mém bráchovi, je mu 19 let a postýlka slouila pro Aju i teď pro Páu. Kočár bych koupila novej,jak holčiny píou, nikdy neví kdo ho měl před tebou
Upravil(a) Blanka LBC (16. 8. 2006 9:04)
Není tady
Ja kupuji kocar jety, ale ma je porad jeste v zaruce vice jako 1 rok takze jsme uz hned reklamovali kolecka. A dite stejne v tomto kocarku bude tak 6-8 mesicu, takze zaruka porad bude jeste bezet. A pak koupime asi novy sportak jelikoz ten sportak je nadyl a je pravda, ze ty kocary moc nevydrzi. Ale kdyby byl inzerat na sportak, ktery chceme a byl v zaruce tak mozna do toho pujdeme.
Jinak sedacku mame taky pouzitou je jak nova a sla cely vyprat, takze jsem ji celkove vycistila, ale slo jen o muj dobry pocit zadne skvrny na ni nebyly.
A postylku mame naopak novou jelikoz ty na inzerat byly strasne vyhrkana a lidi to prodavali vc. madrace a to bych opravdu do loznice nechtela.
Jo a kocarek jde taky cely vyprat v pracce:)
Není tady
Já jsem taky koupila kočárek v bazaru, vypadal jako nový a kdy si vezmu, kam ho manel vdycky vytáhne... nového by mi bylo líto. Je fakt, e jsme ho totálně odělali - pamatujete si, jaká byla zima, take by bývalo bylo jednoduí jezdit na sáňkách - na jedné straně mu u odelo pérování, nový by toho zase moná vydrel víc, ale brzy u stejně budeme kupovat golfky, take tenhle jsme úplně maximálně vyuili
Není tady
Asi zalezi na kvalite, ja se byla na pouzite podivat v takovem specialnim obchode, kde maji vsechno pro deti pouzite - kocarky, vahy, postylky, hracky, obleceni, atd. A meli tak asi deset kocarku a vsechny to byly takove vraky, na vsech bylo neco rozbiteho nebo utrzeneho, a vypadaly dost ojete a spinave. Manzel rikal, ze to pujde omyt a ja jsem mu opacila, ze zrejme ten, kdo ten kocar bude myt, budu ja. Taky ze jo, takze jsem z toho obchodu dost nastvane odkracela, manzelovi se zdal novy zbytecne drahy, v prepoctu na nase penize tak 6 az 10 tisic, lepsi modely az 12 tisic. Tak jsem ho nakonec ukecala, at koupime novy, vybrali jsme ve sleve za 50% puvodni ceny, stal na nase penize asi 3 tisice. No nekupte to. Sice je to takova krehka konstrukce, takze predpokladam, ze to Ryu behem dvouleteho pouzivani dost oddela, ale doufam ve skrytu duse, ze vydrzi i pro dalsi miminko (miminka???).
Není tady
Já taky měla nový kočárek, holt první miminko je prostě první Ale je fakt, e nám kočárek kupovala babička, aspoň tady se to tak traduje, e kočárek kupují prarodiče Autosedačku jsme si pak později, a malý začal seděl, koupili s manelem taky novou, a co se týká postýlky, tak nebudete věřit, ale tu máme jetě po mě, kdy jsem byla malinká. Ta u něco pamatuje, v té u spalo dětí a je stále kvalitní, holt v té době bylo dřevo jetě asi super.
Není tady
Kdy jsme čekali holčičku tak jsme koupili nový kočárek. Před čtyřmi a půl roky nás stál 5 500,- kč, ale vzhledem k tomu, e nějaký rok to je tak se teď ceny pohybují jinde. Jinak sedačku a postýlku dřevěnou jsme taky koupili u po někom. A stoličku na krmení jsme měli půjčenou. A ostatní věci co jsou zapotřebí jsme měli vechny nové.
Není tady
Pokud to máte od známých, tak bych neuaovala o koupi nových věcí.
Kočárek (3 kombinaci) jsem měla novou. Nechtělo se mi to křehké mimčo dávat do bazarového. Golfáč jsem kupovala značkový a bazarový v naprosto perfektním stavu. U jsem to někde psala. V Praze je prodejna kočárků Peg perego, pan majitel bere u něj zakoupené kočárky zpátky do komise.Kdy jsem je viděla, docela jsem litovala e jsem si kupovala nový, za stejné peníze jsem mohla mít naprosto super kočárek s nádherným pérováním. Mají i internetové stránky tuím www.malli.cz .
Do bazarové autosedačky bych nela. Je to velké riziko. Autosedačky jsou větinou dělané e vydrí jednu bouračku, za dalí u se vám nikdo nezaručí..... od známých bych ji ale brala.
Upravil(a) spunt (16. 8. 2006 12:54)
Není tady
Postýlku mám starou 16 let- jetě po synovcovi a v perfektním stavu. Do bazar. autosedačky bych taky nela, není jistota, e nebyla v bouraným autě.
Není tady
my koupili kočárek na inzerát, čtyřkombinaci, jako nový za 3 tis., dokonce by stačil i bez té čtyřkombinace, obyčejný, protoe jsme nakonec koupili sporák - je o moc lehčí a vleze se nám krásně do auta. Nicméně čtyřkombinace poslouí dál, nebo jsme ho věnovali přítelově sestře, která má asi čtyřměsíční mimi a je pro ni super. Jinak nám v zimě moc pomohl, byl pevný s prunými koly.
Není tady
Před lety jsem kupovala kočárek hluboký nový-libertu za 3500Kč, a potom nový sporták něco kolem 2500.
Mezitím odvozila v hlubokým moje ségra, a já ho měla i na mladího. Akorát sporták nevydrel, na mladího jsem kupovala od známé.
Jetě ted mám hluboký kočárek na půdě, take kdy budu těhu, určitě ho vytáhnu na zahradu, je velký, prostorný a krásně hóupe.
Není tady
Já mám skoro vechno na miminko nové,ale je to proto,e u po prvním synovi nemám nic schovaného a kolem mně není zrovna moc mamin,které by mi nabízeli starí věci.Úplně od cizího bych to z hygienického hlediska nekoupila,člověk neví,jak s těmi věcmi bylo nakládáno.Starí mám jen nějaké věcičky na miminko po Lukákovi a autosedačku-vajíčko do auta,tu mi nabídla kamarádka za super cenu.Jo a jetě kočárek na balkon-ten je z bazaru za 390Kč-to se nedalo odolat,ale jetě ho musím vyprat a pořádně vyčistit,abych měla jistotu,e je ok.
Není tady
Já mám kočárek nový, vyel mě v Polsku na 4500 Kč. Postýlku také novou i se zdravotní matrací 1800,- Kč. Jen vajíčko do auta jsem zdědila od kámoky. A i kdy jsem nic starího nechtěla od ní jsem si to vzala, protoe ji znám a vím e není ádná mudla. Z bazaru bych nekoupila nic. Prostě bych nesnesla pocit, e nevím kdo onu věc vlastnil přede mnou.
Není tady
Stále jsem toto řeila. Mám nejlepí kamarádku, která má 1,5 starého chlapečka a pořídila si kočárek za 25tis. Nyní kdy jsem otěhotněla mi nabídla, e pokud budu chtít, tak mi to nechá,včetně autosedačky, která se dá přehodit na podvozek. Jeliko iji na malém městě a místní drbničky jistě čekají s čím v lednu vyjedu, tak jsem to z prvu řeila, e budu mít první mimi a pouitý kočárek. Ale kamarádku znám, je naprosto v poho, navíc kočárek jsem jí dost často vozila a stačila vychytat drobnosti. Rozhodla jsem se tak, e se na vechny okolo vykalu, uetřím 20 tis. za kočárek(ten nový co bych chtěla stojí 21 tis.) a uetřené penízky vyuiju jinak. Ony drbny kdyby měly tuto monost asi by to neudělaly jinak. K bazarovým věcem mám taky takový zvlátní odpor. Nevím kdo to měl a jak s tím zacházel. Navíc od kamarádky to bude se vím, fusakem na mimi, fusakem zimním do sporáku, plátěnkou na korbičku, plátěnkou na sporák a mám spoustu lítáního uetřenýho. Je to hlavně ozkouené, praktický velký nákupní ko atd.
Není tady
Holky, je rozdil mezi kocarkem Inglesia a Inglesina?
Není tady
Fazolko ten kocar od kamaradky si urcite vem a na ostatni ve vykasli je to tvoje vec co jim je potom:(
Ja jsem jen chtela holky rict, ze v obchodech a ve skladech se s tema korarkama a pod taky moc dobre nezachazi i kdyz jsou nove. Ja se tech bazarovych veci nebojim pokud to mohu vyprat a hlavne kdyz vidim, ze je to jak nove tak to opravdu neresim. Vajicko mame z druhe ruky, ale kdyz by jste ho videli tak nepoznate ze neni nove. Ale je fakt, ze clovek si musi vybirat nekdy lidi prodavaji opravdu spinava a hodne jete veci.
Není tady
Je to u zapadlá diskuze, no já jsem před časem řeila ten samý problém a myslím, e nejsem jediná tak snad nebude vadit, kdy to tu obnovíme já mám ten samý pocit jako tady někdo psal, ty bazárově věci mi vadí právě proto, e nevím kto a jak s nima zacházel a to se mi nelíbí. Jíná věc je pouitá věc po známých, s tím jsem za. Co jsem se tak bavila tak korbičku se vyplatí koupit levnějí, dítko z ní brzo vyroste a spíe pak investovat do sporáku, já jsem ale koupila kombinovaný kočárek http://www.funbaby.cz/eshop/kocarky/kom … 5-col-398/ a jsem zatím moc spokojená, byl draí no moc se mi zalíbil a myslím, e je i kvalitní tak zatím koupi nelituji. Do autosedačky bych vak nela do jiné ne nové, kdy vím, e nebyla bouraná protoe to je hodně důleítá věc.
Není tady