|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
mno jak to tak čtu a koukám na skoro do půlky plný popelník..... :-) taky kouřím, ani nevím proč:-( z blosti prostě, ale teďka mě vytočila ta hláška o zdražení cigaret, taxe to ve mě bouří, že nebudu nikoho podporovat a takkkk chápete ne?,:-) ty dlouhé články jsem jen proletěla - přiznám se dobrovlně, ale v práci to ani jinak nejde... ale chci se zeptat, nemá někdo zkušenosti s náplastí na odvykání kouření? Uvažuju, že bych do toho šla......
Není tady
Ajax napsal(a):
mno jak to tak čtu a koukám na skoro do půlky plný popelník..... :-) taky kouřím, ani nevím proč:-( z blosti prostě, ale teďka mě vytočila ta hláška o zdražení cigaret, taxe to ve mě bouří, že nebudu nikoho podporovat a takkkk chápete ne?,:-) ty dlouhé články jsem jen proletěla - přiznám se dobrovlně, ale v práci to ani jinak nejde... ale chci se zeptat, nemá někdo zkušenosti s náplastí na odvykání kouření? Uvažuju, že bych do toho šla......
No, s těma náplastma nemám vlastní zkušenost, ale od mých známých vím, že jednomu to pomohlo a druhému ne... Možná je to zase jen o tom vsugerování, nevím, jak říkám, nemám zkušenost. Podle mě to ale není dobré, protože se ti do těla skze ty náplasti dostává pořád nikotin. No ale asi záleží na tom, jak silný jsi kuřák, někomu třeba pomůže snižovat dávky a ten nikotin částečně přijímat.
Není tady
já s těma náplastma taky nemám žádnou zkušenost a ani nevím o nikom z okolí, že by to používal, ale osobně tomu moc nevěřím, navíc je to dosti drahé a musíš to používat dlouho- třeba i několik měsíců a na to já prostě nemám...
holky...
zítra už to bude 1. týden...ufff...jak jsem tam četla ty abstinenční příznaky, tak některé na sobě pozoruji- a jsou to:neklid,ospalost,taková malátnost,hlad!!!!!,občas bolest hlavy,lehká nevolnost,nervozita,atd....ale neprojevují se během dne ,ale až navečer,tak kolem 7, 8 ....než jdu spát....
a včera jsem obstála v těžké zkoušce- seděla jsem v místnosti,kde krom mě bylo 6 kuřáků,kteří chlastali a kouřili jednu za druhou,vydržela jsem tam s nimi asi 4 hodiny,ale byly to docela muka...taky jsem něco vypila - ne moc, a měla děsnou chut si zapálit,jednu chvilku jsem si říkala,že mě jedna cigareta nezabije,ale pak jsem si vzpomněla holky na vás,na tu naši vzájemnou podporu a rychle mě přešla chut,polovina těch, co tam seděla,mi říkali at si zapálím,a polovina zase říkala at to ani nezkouším,tak jsem to nakonec překonala a nezapálila si ani jednu,ani jsem si nepotáhla a to jsemtu cig. už skoro držela v ruce 
nejhorší je, že přítel mi nevěří a neustále mi opakuje, že to stejně nevydržím a dřív nebo později si zapálím,už se se mnou i vsadil o pětikilo, že si do dvou měsíců zapálím nebo aspon potáhnu- a já to naschvál neudělám,přece mu tu radost nedopřeju
já mu musím prostě dokázat že to vydržím 
a dík holky, hrozně mi pomáháte.... 
Babucho tebe si beru jako vzor- když to vydržíš ty, tak i já.... !!! 

Není tady
Jé, děkuji, Eskymko. Teda, ale to jsi do mě vložila velkou důvěru, tak teď už opravdu nesmím zklamat... No snažím se, snažím, musím vydržet!!!
Jinak to, že sis včera nezapálila, je SUPER ÚSPĚCH!!!!!! Pokušení muselo být obrovské, ale ty jsi to zvládla!!! Vidíš, že nemáš slabou vůli, tak jen tak dál!!! Všem dokážeš, že to vydržíš!!!
My jim ještě všem vytřem zrak, ti budou koukat!
Taky mi moc pomáháte, mám pocit, že v tom nejsem sama. Fakt mi to moc pomáhá. Děkuju moc 
Není tady
Tak a další motivace k nekouření (ze stránky http://www.radio.cz/cz/zpravy/59074#3):
Vláda schválila zdražení cigaret; chce to EU
Krabička cigaret podraží v dalších dvou letech asi o 13 korun. Vláda na svém výjezdním zasedání v Brně schválila novelu zákona o spotřebních daních, jejichž růst po české vládě požaduje Evropská unie... První růst cen asi o šest korun na krabičku by měl přijít v dubnu příštího roku, v lednu 2006 by se měla cena zvýšit o dalších sedm korun...
Stát si od zvýšení spotřebních daní z tabákových výrobků slibuje více peněz ve státní pokladně. Pro příští rok původně odhadoval dodatečné příjmy do rozpočtu ze zdražení cigaret ve výši 3,4 miliardy Kč. Nejcitelnější zdražení přinese rok 2007, kdy ceny podle odhadů odborníků vzrostou o dalších osm až 12 korun. Za tři roky tak cigarety podraží asi o 21 korun...
Není tady
Našla jsem krásný citát, který se naprosto hodí k tomu našemu odvykání:
Ke všemu, co je veliké, je prvním krokem odvaha.
J. W. Goethe
Není tady
krasny citat souhlasim...
nedavno jsem zkousela nikotinove naplasti a i ty zvykacky(ktere chutnaji hnusne) ..a vubec to nepomohlo..nic jsem necitila a chut na cigaretu byla stale...ony ty naplasti pomahaji pokud jsi fyzicky dostatecne zavisla...ja o sobe si myslim ze jsem zavisla psychicky(coz je podle me horsi) a tam je naplast i zvykacka maly pan ...
holky..mam posledni cigaretku v krabicce...kterou si po odeslani tohoto prispevku jdu zapalit a posleze se pridavam mezi vas
...tak snadddddddddd to zvladnu 
Není tady
Já si právě taky myslím, že ty náplasti jsou spíše pro ty, co jsou fyzicky závislí a nedokáží se najednou vzdát nikotinu, proto ho ty náplasti v sobě obsahují.
A taky souhlasím, že psychická závislost je horší, protože na tu není lék 
Ferdo tak si běž rychle zakouřit a ne že si tu cigaretu vychutnáš, říkej si už, jak je hnusná
! A pak vítej mezi nás 
Není tady
no na me...jsem si jista ze ma zavislost je psychicka...vubec neucinkovalo ani jedno ani druhe....takze jsem to zavrhla
taaaak holky dokoureno a pridavam se mezi vas!!!!
tak jsem nad posledni cigaretou premyslela...a...sugesce je mocny pan!!..clovek si dokaze vsugerovat dost hodne a sugesce funguje...si proste vsugeruju ze jsem nekurak...snad to bude fungovat
...
tak plnou parou vpred
Není tady
Však všichni tady jsme nekuřáci 
Není tady
jasne ze jo
))
nic holky..pokecame pozdeji..valim do prace na par hodinek
papa nekuracky 
Není tady
Eskymko, jak jsi teď dala ten příspěvek na fórum Anorexie, bulimie, tak jsem si řekla, že mi vůbec nebude vadit, když při tom nekouření přiberu... Radši pár kilo přibrat než být mrtvá, že.
Není tady
Babucha napsal(a):
Eskymko, jak jsi teď dala ten příspěvek na fórum Anorexie, bulimie, tak jsem si řekla, že mi vůbec nebude vadit, když při tom nekouření přiberu... Radši pár kilo přibrat než být mrtvá, že.
Jojo naprosto s tebou souhlasím...když si představím, že sem vždycky chtěla být vychrtlá jak ty modelky atd. (teda ne až tak mooooc)
už nikdyyyyyyyyyyyyyyyyy.......radši budu holka - krev a mlíko
než taková kostra obalená kůží... 
navíc jsem si dneska zkoušela vypočítat BMI (body mass index) a jsem v normálu a navíc mám ještě rezervy tak je to OK.
sice bych ten rosol potřebovala zpevnit,ale to ještě počká.... 
taky nechápu jak ty kostry ještě a z čeho mohou žít.... 

Není tady
Ferdo tak co, vydržela jsi?
Není tady
Babucha napsal(a):
Ferdo tak co, vydržela jsi?
no, ne že bych Ferdinku chtěla nějak podceňovat nebo tak něco
ale myslím si že neeeeeee.... 

Není tady
no že by mě to nějak tlačilo????? ani neeee http://www.novinky.cz/ekonomika/vlada-s … e5uuf.html
jen tak dál.....za chvilku bude krabka stát víc jak kilo....wow ... 

Není tady
ne a ne a nevydrzela :-((((((
behem 4 hodin jsem se stihla pohadat v praci a trikrat s manzelem...radeji me na tu cigaretu vyhnal
a co ja zjistila ze jsem teda silenej nervak co se odvykani tyce...:-(
nemate na to nejakou radu?
Není tady
Ferda napsal(a):
ne a ne a nevydrzela :-((((((
behem 4 hodin jsem se stihla pohadat v praci a trikrat s manzelem...radeji me na tu cigaretu vyhnal
a co ja zjistila ze jsem teda silenej nervak co se odvykani tyce...:-(
nemate na to nejakou radu?
To znám... Já jsem pořád nas... na celý svět. Ale pomáhá mi říkat si, že ti druzí za to nemůžou, že mi nic neudělali.
No Ferdo, budeš to zkoušet znova? Nebo sis koupila další krabičku
?
Není tady
koupila...ale mam ji schovanou..takze zkousim znova...schovanou a zapalim jen v pripade ze uz to nevydrzim...chudak manzel vcera
male jsem vyjela i na tchyni..kvuli veci ktera by me nenastvala...no dnes se zatim drzim..
jeste nez jsem prestala kourit jsem manzela varovala at nic nebere osobne....ale ja sem tak zlaaaa co se nervu a hadani tyce..chudacek
ale urcite se pokusim vsemi silami se toho zbavit...vzdyt prece musim byt silnejsi nez bile nikotinove tycinky!!!
Není tady
jsem se snazila prestat* sem mela na mysli
Není tady
nekouri...kouril...po 5 letech nebo neja tak prestal..ze dne na den.....ale to uz je par let zpet..to jsem jeste nebyla ani v puberte hehe
Není tady
Ferda napsal(a):
nekouri...kouril...po 5 letech nebo neja tak prestal..ze dne na den.....ale to uz je par let zpet..to jsem jeste nebyla ani v puberte hehe
ty jo kolik mu je???

Není tady
37:P
Není tady
ale vypada mladsi nez ja hehe
Není tady