6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky, nemáte některá nějaký dobrý osvědčený recept s patizonem? Mám jich doma docela dost a smaených u jsme se docela přejedli. Díky za odpověď.
Není tady
Patizón na kari
Potrebujeme:
1 patizón, cibužu, cesnak, rajčiny, papriku, zeler, 1/2KL kari, 2PL sój. omáčky, 2PL oleja.
Postup:
Najemno nakrájanú cibužu opraíme na oleji, pridáme olúpaný, na plátky nakrájaný patizón a mierne osolený ho 5 min. dusíme. Potom pridáme rajčiny a zeleninu a dusíme ďalích 10 min. Nakoniec vmieame kari a zakvapkáme sój. omáčkou.
Zapekaný patizón
Potrebujeme:
1 vežký patizón, 3 vajcia, 1 kyslá smotana, sož, olej, 1kg zemiakov.
Postup:
Patizón očistíme, nakrájame na 1/2cm plátky, vloíme na olejom vytretý pekáč, mierne posolíme a dáme zapiec do rúry. Medzitým rozžaháme 3 vajcia so smotanou, trocha posolíme a podža chuti ovegetíme. Keď je patizón mäkký, zalejeme ho smotanou a zapečieme doruova, podávame so zemiakovou kaou.
Není tady
Patizon důkladně omyju, rozpůlím a vydlabu semínka. Vnitřek osolím a opepřím a naplním mletým masem kořeněným dle chuti. Pak peču v troubě.
Nejlepí patizony jsou ty malé jetě zelené a zavařené v nálevu jako okurky. Mňam.
Není tady
znáte jeste nejake?
Není tady
Nakrájet na plátky, osolit nechat chvilku vypotit a obalovat v trojobalu,smait.Chutná jako květák Dobré
Není tady
http://www.pokrmy.estranky.cz/ recepty
Není tady
Ahojky, patizon je výborný jako obalovaný řízek, ale bohuel to není nic pro dietáře
Není tady
ten obalovanej je ale taková klasika, chce to změnu, nápad ..
Není tady
Dělává se i patizonové zelí- nastrouhat, pochopitelně oloupaný-slupka je dost tvrdá, podusit na cibulce, dokořenit. Buď na kyselkavo jako zelí a nebo jako duené kedlubny-opepřit, zapráit s mlékem.
Není tady