Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 14. 8. 2006 21:53

Nikoletka
♥------
Registrovaný: 5. 7. 2006
Příspěvky: 21

Patizon

Holky, nemáte některá nějaký dobrý osvědčený recept s patizonem? Mám jich doma docela dost a smažených už jsme se docela přejedli. Díky za odpověď.

Není tady

 

#2 15. 8. 2006 8:49

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Registrovaný: 16. 1. 2006
Příspěvky: 1466
Web

Re: Patizon

Dělala jsem z něj "květákové placičky".


Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

 

#3 15. 8. 2006 9:32

vEruska
♥♥-----
Registrovaný: 25. 5. 2006
Příspěvky: 91

Re: Patizon

Patizón na kari

Potrebujeme:
1 patizón, cibužu, cesnak, rajčiny, papriku, zeler, 1/2KL kari, 2PL sój. omáčky, 2PL oleja.

Postup:
Najemno nakrájanú cibužu opražíme na oleji, pridáme olúpaný, na plátky nakrájaný patizón a mierne osolený ho 5 min. dusíme. Potom pridáme rajčiny a zeleninu a dusíme ďalších 10 min. Nakoniec vmiešame kari a zakvapkáme sój. omáčkou.


Zapekaný patizón

Potrebujeme:
1 vežký patizón, 3 vajcia, 1 kyslá smotana, sož, olej, 1kg zemiakov.

Postup:
Patizón očistíme, nakrájame na 1/2cm plátky, vložíme na olejom vytretý pekáč, mierne posolíme a dáme zapiec do rúry. Medzitým rozšžaháme 3 vajcia so smotanou, trocha posolíme a podža chuti ovegetíme. Keď je patizón mäkký, zalejeme ho smotanou a zapečieme doružova, podávame so zemiakovou kašou.

Není tady

 

#4 17. 8. 2006 13:33

Blanka1
♥♥♥♥---
Registrovaný: 17. 8. 2006
Příspěvky: 485

Re: Patizon

Patizon důkladně omyju, rozpůlím a vydlabu semínka. Vnitřek osolím a opepřím a naplním mletým masem kořeněným dle chuti. Pak peču v troubě.

Nejlepší patizony jsou ty malé ještě zelené a zavařené v nálevu jako okurky. Mňam.

Není tady

 

#5 22. 9. 2008 14:24

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 20. 2. 2006
Příspěvky: 6124

Re: Patizon

znáte jeste nejake?

Není tady

 

#6 22. 9. 2008 15:37

evicak
♥♥♥----
Registrovaný: 7. 8. 2008
Příspěvky: 217

Re: Patizon

Nakrájet na plátky, osolit nechat chvilku vypotit a obalovat v trojobalu,smažit.Chutná jako květák Dobré kapitulation tummenupp


,,Kdo pivečko pije,ten si dobře žije."

Není tady

 

#7 27. 11. 2008 10:04

plostice
♥------
Registrovaný: 23. 11. 2008
Příspěvky: 19

Re: Patizon

Zrovna jsem dočetla pěkný  článek  o patizonech, včetně receptu . Hned jak ho uvidim, jdu do něj :-)

Není tady

 

#8 28. 1. 2012 15:29

krteček
Zablokovaný
Registrovaný: 28. 1. 2012
Příspěvky: 23

Re: Patizon

Není tady

 

#9 12. 2. 2012 17:39

Ing. Iva Veselá
Partner Babinet.cz
Registrovaný: 31. 3. 2008
Příspěvky: 128

Re: Patizon

Ahojky, patizon je výborný jako obalovaný řízek, ale bohužel to není nic pro dietáře smile

Není tady

 

#10 12. 2. 2012 18:44

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 1. 3. 2007
Příspěvky: 28044

Re: Patizon

ten obalovanej je ale taková klasika, chce to změnu, nápad ..


Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

 

#11 28. 2. 2012 8:44

Bára
♥♥♥----
Místo: České Budějovice
Registrovaný: 30. 1. 2006
Příspěvky: 146

Re: Patizon

Dělává se i patizonové zelí- nastrouhat, pochopitelně oloupaný-slupka je dost tvrdá, podusit na cibulce, dokořenit. Buď na kyselkavo jako zelí a nebo jako dušené kedlubny-opepřit, zaprášit s mlékem.


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10722;104/st/20060620/e/%2A/dt/-4/k/a98b/event.png

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů