29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky, nemáte některá nějaký dobrý osvědčený recept s patizonem? Mám jich doma docela dost a smažených už jsme se docela přejedli. Díky za odpověď.
Není tady
Patizón na kari
Potrebujeme:
1 patizón, cibuľu, cesnak, rajčiny, papriku, zeler, 1/2KL kari, 2PL sój. omáčky, 2PL oleja.
Postup:
Najemno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme olúpaný, na plátky nakrájaný patizón a mierne osolený ho 5 min. dusíme. Potom pridáme rajčiny a zeleninu a dusíme ďalších 10 min. Nakoniec vmiešame kari a zakvapkáme sój. omáčkou.
Zapekaný patizón
Potrebujeme:
1 veľký patizón, 3 vajcia, 1 kyslá smotana, soľ, olej, 1kg zemiakov.
Postup:
Patizón očistíme, nakrájame na 1/2cm plátky, vložíme na olejom vytretý pekáč, mierne posolíme a dáme zapiecť do rúry. Medzitým rozšľaháme 3 vajcia so smotanou, trocha posolíme a podľa chuti ovegetíme. Keď je patizón mäkký, zalejeme ho smotanou a zapečieme doružova, podávame so zemiakovou kašou.
Není tady
Patizon důkladně omyju, rozpůlím a vydlabu semínka. Vnitřek osolím a opepřím a naplním mletým masem kořeněným dle chuti. Pak peču v troubě.
Nejlepší patizony jsou ty malé ještě zelené a zavařené v nálevu jako okurky. Mňam.
Není tady
znáte jeste nejake?
Není tady
Nakrájet na plátky, osolit nechat chvilku vypotit a obalovat v trojobalu,smažit.Chutná jako květák Dobré
Není tady
http://www.pokrmy.estranky.cz/ recepty
Není tady
Ahojky, patizon je výborný jako obalovaný řízek, ale bohužel to není nic pro dietáře
Není tady
ten obalovanej je ale taková klasika, chce to změnu, nápad ..
Není tady
Dělává se i patizonové zelí- nastrouhat, pochopitelně oloupaný-slupka je dost tvrdá, podusit na cibulce, dokořenit. Buď na kyselkavo jako zelí a nebo jako dušené kedlubny-opepřit, zaprášit s mlékem.
Není tady