Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 14. 8. 2006 15:12

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

Reklamace u vietnamců

Dnes jsem byla u vietnamců v kamenném obchodě reklamovat sandále od syna, které jsem mu koupila na začátku prázdnin.Skoro v nich vůbec nechodil.Celé se rozlepily a vnitřní podrážka se roztrhla.A NEVYREKLAMOVALA!!!!!!!!Stály 200,-Kč o které mi až zas tak nejde , ale o princip.Reklamace u Baťi  a kdekoliv jinde je procházka růžovým sadem.Máte s tím někdo nějakou zkušenost, jak postupovat dál.Dííkdumbom

Není tady

#2 14. 8. 2006 15:27

jsem.sva
♥♥♥♥♥--
Místo: Plzeň

Re: Reklamace u vietnamců

jedna rada: nekupovat u větví... Doklad určitě nemáš, možná by pomohl nějaký silný vysoký muž, který by hodně křičel, ale jinak asi nepochodíš...

Není tady

#3 14. 8. 2006 15:37

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

V každém případě s tebou musí sepsat reklamační protoko, protože zákon mu ukládá tvojí reklamací se zabývat. To znamená, že ji musí buďto přijmout, nebo odmítnout. Když sis nenechala napsat reklamační protokol, nemáš žádný důkaz, že jsi byla skutečně reklamovat. Pokud reklamaci zamítne, jako neoprávněnou, musíš si sehnat soudního znalce, nechat věc posoudit a samozřejmě posudek zaplatit a s tímto posudkem se obrátit na soud, pokud vyhraješ zaplatí ti náklady. Pokud reklamaci přijme, on sám posoudí zda jde o vadu odstranitelnou nebo o vadu neodstranitelnou. Pokud je vada odstranitelná, máš právo na to, aby byla bezplatně, včas a řádně odstraněna. (vyřízení nesmí trvat déle než 30 dnů). Pokud posoudí vadu jako neodstranitelnou, ještě dále posuzuje, zada vada brání užívánéí věci nebo nebrání. Máš-li tedy vadu neodstranitelnou, která ale nebrání užívání věci - máš smůlu neboť máš nárok pouze na přiměřenou slevu z ceny věci. Pokud máš vadu neodstranitelnou, která ale brání užívání věci, můžeš dostat buďto novou věc nebo peníze.
Odmítne-li se zabývat tvojí reklamací, můžeš volat na Českou obchodní inspekci.
Záleží na tobě, zda budeš svoje práva vymáhat.

Strach je malá smrt...

Není tady

#4 14. 8. 2006 15:40

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Pokud nemáš paragon, stačí ti svědek, že jsi v tom obchodě věc zakoupila - obchodník by pak musel prokazovat, že takovou věc nikdy v obchodě neměl a neprodával.

Strach je malá smrt...

Není tady

#5 14. 8. 2006 15:52

martinaka
♥♥-----

Bety napsal(a):

Pokud nemáš paragon, stačí ti svědek, že jsi v tom obchodě věc zakoupila - obchodník by pak musel prokazovat, že takovou věc nikdy v obchodě neměl a neprodával.

Jo Vietnamci jsou potvory. Jednou jsem taky z blbosti koupila boty a samo se rozpadly.Šla jsem reklamovat, nechtěl tak jsem si odnesla věci v hodnotě botů (s manželem). Od té doby tam nekoupím ani tepláky pro děcka.

Není tady

#6 14. 8. 2006 16:54

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

můžeš mít i paragon a oni to vietnamci prostě nevymění. Jsou to mrchy. Taky jsme tam jednou koupili boty za 250,- kč a hned se stalo něco s patou a on nám vrátil pouze 50,- prý, že to máme na opravu. Je to hrůza co si dokážou dovolit, ale příště bych to řešila městskou policií.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;31/st/20100109/n/Tomulkovi/k/b028/age.png

Není tady

#7 14. 8. 2006 17:14

Romča
♥♥♥♥♥♥-

Paragon mám, osvítilo mě a vyžádala jsem si ho.Poprvé a naposledy jsem tam něco koupila, potřebovala jsem narychlo sandale synovi na čundr.
Zajdu tam ještě jednou až tam bude sedět někdo jiný, a popř.si nechám vystavit potvrzení o nepřijatí reklamace a uvidím , jak se zachovají.Díkhjarta

Není tady

#8 14. 8. 2006 17:26

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

a přitom by měli vyreklamovat všechno, protože mají stejné podmínky jako normální obchodníci. Oni jenom dělají, že třeba nerozumí a nebo, že to stojí málo peněz a že je zbytečné reklamovat. Ale to se škaredě pletou!

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;31/st/20100109/n/Tomulkovi/k/b028/age.png

Není tady

#9 14. 8. 2006 18:40

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Romča napsal(a):

Paragon mám, osvítilo mě a vyžádala jsem si ho.Poprvé a naposledy jsem tam něco koupila, potřebovala jsem narychlo sandale synovi na čundr.
Zajdu tam ještě jednou až tam bude sedět někdo jiný, a popř.si nechám vystavit potvrzení o nepřijatí reklamace a uvidím , jak se zachovají.Díkhjarta

ne potvrzení o nepřijetí reklamace!!!  Musí ji buďto přijmout, nebo zamítnout! Pokud zamítne - jedině soud jak jsem psala. Pokud přijme, musí vyřešit. Pokud zamítne, nemáš de facto žádnou obranu - jedině posudek ze státní zkušebny + soud. Zamítnutí reklamace = vyřízení reklamace...

Strach je malá smrt...

Není tady

#10 14. 8. 2006 20:03

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Romčo, vždy  jsem všechno na tržišti vše  vyreklamovala k mé spokojenosti, ani jsem nemusela vyhrožovat cizineckou policií, televizí, českou obchodní inspekcí nebo úřadem práce, ve většině jsem neměla ani paragon.
Bude dobré když tam přijdeš před zavírací  hodinou,   budeš trvat na svém a nehneš se (tak to dělá moje kamarádka) , nejdříve ji nabídli nové zboží a pak když asi 20 minut po zavírací hodině stále vybírala a zkoušela,  dali ji prachy a ještě byli rádi. Jednou jsem taky byla svědkem , kdy jiné zákaznici mrskli peníze a řekli " ty už sem nechodit".
Reklamacím zdar a těm na tržištim zvlášť!

Není tady

#11 16. 8. 2006 10:18

brela2004
♥♥♥----

Já je žádám o předložení reklamačního řádu, ten musí být v každé prodejně. Pak hrozím obchodní inspekcí. A je to.  Chce to ale suverenní vystupování, ne doprošování.  Parchanti jedni, ze začátku byli ochotní, dalo se smlouvat, teď už si hrají na pány. Ale my se NEDÁME !!!

Není tady

#12 16. 8. 2006 15:46

Tinka
♥♥♥----
Místo: Zlínský kraj

Ahoj Romco, co by ti urcite pomohlo, je moje maminka big_smile. Uz je to dost davno(byla jsem jeste zakriknute ditko big_smile), co jsem si koupila u tonku nejaka tricka a po vyprani byla sirsi nez delsi. Na druhy den jsem tam nabehla i s maminkou. Ta je za normalnich okolnosti mirumilovna, laskyplna a vstricna osoba, ale za dane situace ze sebe vydala vse, jeji herecky vykon, byl proste uzasny. Nejdrive na ne sla slusne, vysvetlila jim situaci. Oni samozrejme odmitli a o nejakem vraceni penez nechteli ani slyset. To maminku nastartovalo, zacala jim vyhrozovat COI a podbnym, kricela, az se ostatni lide zastavovali a ja jsem na ni hledela s vytrestenyma ocima, protoze ji takovou neznam a skoncilo to tak, ze tonkum zustala tricka a nam penize. Preji hodne stesti smile.

url=http://www.TickerFactory.com/]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20723;126/st/20090811/dt/5/k/0e61/preg.png

Není tady

#13 16. 8. 2006 17:31

Romča
♥♥♥♥♥♥-

Přesně o to mi jde , co si myslí skrčci jedni.Roztahujou se tady, za chvíli jich tady bude víc než nás.Jenomže bohužel my jim k tomu všemu pomaháme, tím že nakupujeme.dumbom

brela2004 napsal(a):

Já je žádám o předložení reklamačního řádu, ten musí být v každé prodejně. Pak hrozím obchodní inspekcí. A je to.  Chce to ale suverenní vystupování, ne doprošování.  Parchanti jedni, ze začátku byli ochotní, dalo se smlouvat, teď už si hrají na pány. Ale my se NEDÁME !!!

Není tady

#14 16. 8. 2006 17:36

Romča
♥♥♥♥♥♥-

Já jim taky vyhrožovala ČOI, chtěla jsem ať si klidně ty boty pošlou na expertizu, že počkám.A ten d...l mě uplně ignoroval.
Ale sotva jsem vyšla z prodejny , tak jsem věděla že mi určitě dobře poradíte.Příští týden mi končí dovolená (mám to kousek od práce) , tak ať se těší!!!!!!!!!!kapitulation

Tinka napsal(a):

Ahoj Romco, co by ti urcite pomohlo, je moje maminka big_smile. Uz je to dost davno(byla jsem jeste zakriknute ditko big_smile), co jsem si koupila u tonku nejaka tricka a po vyprani byla sirsi nez delsi. Na druhy den jsem tam nabehla i s maminkou. Ta je za normalnich okolnosti mirumilovna, laskyplna a vstricna osoba, ale za dane situace ze sebe vydala vse, jeji herecky vykon, byl proste uzasny. Nejdrive na ne sla slusne, vysvetlila jim situaci. Oni samozrejme odmitli a o nejakem vraceni penez nechteli ani slyset. To maminku nastartovalo, zacala jim vyhrozovat COI a podbnym, kricela, az se ostatni lide zastavovali a ja jsem na ni hledela s vytrestenyma ocima, protoze ji takovou neznam a skoncilo to tak, ze tonkum zustala tricka a nam penize. Preji hodne stesti smile.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí