6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky, poradíte někdo, jak se rychleji zbavit střevní chřipky? Od rána mám průjem a "houpe" se mi aludek, nemůu nic sníst, hned mě to proene. Díky.
Není tady
ahoj, na prujem mi vzdy zabirala SMECTA
http://www.lekarna.cz/p/leky-volne-prod … 1x10sacku/
Není tady
Ahoj "sráči" - smecta,banán,mírně oslazený černý čaj,ivočiné uhlí - to váe vodu,dietní suchary nebo starí pečivo,ádný tuk mléko ovoce.A jetě je dobrá rýová polívka s mrkví - ta se dává i malým dětem!
Není tady
Aneleh napsal(a):
Ahoj "sráči" - smecta,banán,mírně oslazený černý čaj,ivočiné uhlí - to váe vodu,dietní suchary nebo starí pečivo,ádný tuk mléko ovoce.A jetě je dobrá rýová polívka s mrkví - ta se dává i malým dětem!
Jenome já do sebe nic nedostanu, ze veho se mi chce hned... kdy u to přejde?
Není tady
Mendy, doporučuju ivočiné uhlí, den nebo dva jíst jen suchary nebo starí pečivo a pít nesazený čaj...a pak pomalu najídět na normální stravu
Není tady
Mamka nám dřív strouhala mukátový oříek. Pokud není u jiné cesty, taky to dělám. Letos o dovolené mě taky chytlo něco podobného a teprve po tomhle mi bylo líp. Nastrouhá se na polévkovou líci a zapít hodně vodou. Je to jako kdy polyká piliny, ale pomáhá to.
Není tady
Jestli je to střevní chřipka - tak jenom ivočiné uhlí, ENDIARON a suché rohlíky.
Kdyby to byl "jen" průjem, naprosto osvědčený recept: po ránu panák rumu na lačno a hořká čokoláda!
Není tady
Kdyby to nebyl infekční průjem, tak by velmi rychle zabralo Imodium. Pokud je i teplota, raději bych vyuívala celé balení Endiaronu. Pro začátek by sis ale taky mohla vzít Imodium, protoe to velmi rychle zastaví akutní průjem, nevyléčí vak bakterie - na ty by pomohl ten Endiaron.
Není tady
Taky mně střevní chřipka včera potkala a bylo to opravdu hrozné. Od 4 od odpoledne do 12 hodin do večera jsem skoro kadou půl hodinu zvracela a do toho zcela vodový průjem. Vypadalo to potom tak, e jsem seděla na WC a před sebou kýbl, lo to ze mě spodem i horem. Dnes u byl jen průjem, jídlo ani rohlíky do sebe jsem bohuel nedostala, jen odpoledne polévku. ale spala jsem ted odpoledne a je mi u fajn. Jinak to u nás teď řádí, tak čekám, kdy to u nás chytne zbytek rodiny.
Není tady
ahoj vsem. prave tady sedim nad pritelem ktery ma strevni chripku... proto hledam vsude mozne co proti tomu a nasla jsem zajimavy clanek...
Průjem s teplotou a bolestmi kloubů bude skutečně nejpravděpodobněji virového původu. Mluví se sice laicky o střevní chřipce, nicméně onemocnění způsobují jiné viry , ne chřipkové. To vak nemění nic na tom, e byste měla pít dostatek tekutin, v dietě vyloučit mastná jídla, rovně mléko nebývá při průjmu dobře snáeno. V dietě kromě suchého pečiva a vařené mrkve můe pomoci i vařená rýe, můete zkusit banán, jablko, postupně třeba libovou unku, řídkou polévku. V lékárně můete koupit rozpustné sáčky s diosmektitem, někdy fungují lépe ne ivočiné uhlí, stejně tak můete koupit kapsle s lactobacilem a podávat 1 a 2 denně. Teplotu přes 38°C sráejte běnými antipyretiky (paracetamol, ibuprofen). Stoprocentní rada pro případ prevence neexistuje. Pokud mono se vyhýbejte kontaktu s nemocnými lidmi a dodrujte základní hygienické návyky, zejména mytí rukou.
byla jsem na konzultaci s doktory a ti mi doporucili zivocisne uhli nejlepe rozdrtit do ledove odbublinkovane koly a do mnozstvi max panaka nejdriv dve tabletky a s kazdym naletem na zachod (nejlepe pote) vypit onoho panaka uz jen s jednou tabletkou. denne maximalne 12 techto panaku.
snad vam to vsem pomuze. ja to prave testuji.
Upravil(a) nartio (2. 12. 2008 14:06)
Není tady
ahoj, jak jsem měl já střevní chřipku tak mi doktorka poradila nepovolená reklama, černý čaj, duenou mrkev, rohlíky a pomohlo, no doktorky asi ví, co poradit :-)
Není tady
můj brácha kdysi ve kolce chytl úpo*ný průjem, dokonce jsme měli karanténu, jestli se nepotvrdí salmonela..... nedostali jsme do něho nic..... dětská lékařka (která potamo měla ve stejné kolce dceru, která se nakazila taky) mamině doporučila mu po malých ličkách dávat pravou coca colu, která obsahuje velké mnoství cukru a dodá tak tělu energii, kterou jinak nemá z čeho brát a současně zavodní, co je při průjmech velmi důleité..... přilo nám to na hlavu, ale zkusili jsme a ačkoli vechno jinak letělo, colu zvládal bez problémů. nezvracel z ní.
Není tady
ahoj potřebovala bych poradit recept na jidelniček pro ročni ditě ktere ma momentalně střevni chřipku děkuji
Není tady
blik napsal(a):
ahoj potřebovala bych poradit recept na jidelniček pro ročni ditě ktere ma momentalně střevni chřipku děkuji
Rozhodně vynechat mléko a mléčné produkty. Moje děti u v roce jedly vechno, take suchary, rohlíky, pikoty, mrkev, banán - rozmačkaný, ádný kousky, brambory... Rýi nejedly samotnou, je děsně suchá... Třetí, čtvrtej den jsem k bramborám a mrkvi přihodila kuřecí maso uvařené na vodě. Děláme to tak vlastně jetě teď, i kdy u jsou velký.
Černý čaj, minerálku bez bublin a nae doktorka ordinuje Coca - colu. Pravou - ádný náhraky. Po ličkách. Nechala jsem ji vdy vybublat. Ale to pro roční dítě asi ne.
Jestli prcek nejí jetě normální stravu, zkus to hodit na "Nae děti", tam ti holky určitě poradí...
Upravil(a) javena (28. 1. 2010 12:01)
Není tady
Rýi, rýi a zase rýi. Rozvařit na kai s mrkví.Trochu soli, moná pro mimíska trochu osladit. Rýe je na střeva i aludek nejlepí: 100x lepí, ne brambory, kde je kob.
Javena, má pravdu , cola je super,ale asi spíe pro dospělé. Nalít do skleničky, trochu vymíchat bublinky a polocích pít. Ne ledovou!
Jinak výborné jsou meruňky nebo meruňkový kompot. Ale vodu slít a sloupnout slupku. Rozmačkat na kai klidně s uvařnou rýi.
Toté jde udělat s banánem.
Pokud má akutní průjem, tak bych nic jiného nedávala. A by to přelo tak postupně kousek libového masa.
A pííít. Hodně, pokud má průjem. Vechny iviny odcházejí pryč, dochází k dehydrataci organismu. Občas nechat loknout Magnezie. U dělají i bez bublin. Je v ní hodně draslíku, eleza, které s průjmem jde pryč.
Jinak neslazený čas studený i horký.
Není tady
Mne pomohl enterol chrani to i strevni mikrofloru po delsi dobu brani i detem do davam
Není tady
Zkouela si enterol ?
Není tady
My,
to se ptá koho - příspěvku z r. 2010 , nebo 2016 ?
Není tady
na vekeré střevní potíe jsou nejlepí probiotika, ty mě vdy okamitě pomohli.
Není tady
Radkko, ty jsi fakt neskutečná. Tobě není blbé napsat, e Ti probiotika pomohla, z čeho vyplývá, e s nimi má zkuenosti.
A na druhé vlákně ádá o radu, jaká probiotika uívat.
Já vím, e jsi reklamnice, ale kdybys to aspoň dělala chytře...
Není tady
zkus pouze rýi, anebo borůvky, mě to hodně pomohlo. Měla jsem problémy delí dobu, nakonec jsem začala detoxikovat tělo dvakrát ročně a minimálně 3 roky jsem ádné problémy se střevy neměla.
Není tady
Detox je výborná věc na střeva, taky se detoxikuji a musím zaklepat, dlouho jsem problémy se střevy neměla. Fakt to má něco do sebe. Pokud někdo bude chtít doporučit výrobek, klidně napite
Není tady