27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
prosim kdo mi poradi nejaky dobry ,jednoduchy recept? Mam ted doma lilek,kureci prsa,mozzarelu,da se to nejak zkombinovat?
Není tady
suzy napsal(a):
prosim kdo mi poradi nejaky dobry ,jednoduchy recept? Mam ted doma lilek,kureci prsa,mozzarelu,da se to nejak zkombinovat?
Nala jsem jen dva recepty, ale anji v jednom není maso, no třeba to pouije a něco z toho ukuchtí:
Lilek po panělsku
1 lilek, 1 líce oleje, 2 velké cibule, 3 strouky česneku, 50 g rajčat, 2 álky vařené cizrny, 2 líce petrelky, sůl, čerstvě umletý pepř
Lilek oloupeme, rozkrájíme na kolečka, osolíme a necháme ½ hodiny stát. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Rajčata spaříme, oloupeme a nahrubo posekáme. Kolečka lilků opláchneme a osuíme. Na oleji je opečeme dozlatova, dokud nezměknou. Nemícháme. Pak lilky z pánve vyjmeme, dáme do ní cibuli, kterou zesklovatíme. Pak přidáme rajčata a 5 minut společně podusíme. Do pánve přidáme cizrnu a lilek, promícháme a dusíme dalích 5 minut. Směs dáme zapéct na 20 minut. Nakonec posypeme petrelkou.
Lilky pečené s jogurtem
4 mení, ale zralé lilky, hladká mouka, olej na smaení, sůl
na omáčku: 200 ml bílého jogurtu, 100 ml kysané smetany, 3 strouky česneku, 2 líce sekané petrelky, paitky nebo kopru, sůl, pepř
Omyté lilky pokrájejte na 1 cm silná kolečka, osolené nechte 30 minut vypotit. Opláchněte, osute, poprate moukou a pomalu dozlatova opečte na troce oleje po obou stranách. Ne se opečou, připravte omáčku smícháním smetany a jogurtu, dochute kořením a česnekem. Lilky podávejte podle libosti teplé, či vychladlé přelité omáčkou. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo nebo chléb
Není tady
V tomtho receptu je i maso :
Plněné lilky /pro 4 osoby/
4 lilky, sůl, mletý pepř, 6 lic oleje, 30 g cibule, 1 strouek česneku, 100 g mletého vepřového masa, 100 g unky, 50 g slaniny, 100 g vařené rýe, 1 líce sekané petrelky, 4 líce strouhaného čedaru, 0,3 l rajské omáčky, máslo na vymatění, petka bazalky
Oprané lilky rozpůlíme podélně a na 3 lících oleje opečeme v horké troubě 5-7 minut. Z lilků opatrně vydlabeme duninu. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme nakrájenou cibuli, utřený česnek, mleté vepřové maso, drobně nakrájenou unku a slaninu, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a krátce opečeme. Duninu z lilků usekáme, přidáme k mletému masu a podusíme asi 10 minut. Odstavíme z ohně, necháme vychladnout. Potom přimícháme vařenou rýi, sekanou petrelku, 2 líce strouhaného sýra a ve spojíme trochou rajské omáčky. Dobře promíchanou směsí naplníme vydlabané lilky a klademe je do máslem vymazané ohnivzdorné misky. Takto upravené lilky podlijeme zbytkem rajské omáčky, posypeme zbylým strouhaným sýrem a zapékáme v horké troubě 20 minut.
Není tady
z toho co píe by se dala udělat zajímavá omáčka na těstoviny - lilky pokrájené na kostičky podusit na troe olivového oleje, osolit, opepřit, přidat třeba plechovku drcených rajčat nebo rajčata čerstvá, trochu česneku a nechat dusit. Pak bych přihodila na kousky roztrhanou mozzarelu a dochutila kořením dle libosti - hodí se oregano, troka majoránky, zkusila bych kapku worcesterové omáčky...
vEruska, FoodLife.cz http://www.fodlife.cz
Není tady
Holky dekuju za prima tipy.bohuzel nez ste napsaly byla jsem nucena neco najit na netu.Ale stejne je vsechno hodne podobny,takze jsem nakonec inprovizovala a udelala jsem si doma to co bylo ,k tomu bramborovou kasi a muzu rict ze je to tak uzasny az mlaskam. Priprava me trvala tak 30minutek ,zapikani taky ale je to mnam mnam.coz jsem od sebe ani necekala
Není tady