29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
je tady nějaká mzdová účetní která by poradila jak se počítá výpočet mateřské, která se pobírá od zaměstnavatele půl roku ? vím že je to 69 % ale nevim jestli z hrubé mzdy, z čisté mzdy nebo z denního vyměř. základu.
Není tady
Allka napsal(a):
je tady nějaká mzdová účetní která by poradila jak se počítá výpočet mateřské, která se pobírá od zaměstnavatele půl roku ? vím že je to 69 % ale nevim jestli z hrubé mzdy, z čisté mzdy nebo z denního vyměř. základu.
Myslím, že to je z průměrné denní hrubé mzdy !!! Nevím přesně, jak se počítá ten denní průměr, ale na 100% vím, že je to z HRUBÉ, což je super !!!
Není tady
Ahoj, co mi řílali na mzdovce, tak se bere zpětně 12 měsíců a z toho průměr.
Není tady
Ano, přesně tak z hrubé mzdy posledních 12 měsíců před odchodem na MD. Kdyžtak na seznamu do vyhledávače si zadej výpočet MD a ono ti ho to vyhledá, dosadíš tam mzdu, počet dní na nemocenské za posledních 12 měsíců a vypočítá tito průměr na den. Ale je tam strop, tuším, že maximální mateřská je asi 460-480 korun, krát počet dní v měsíci (i soboty a neděle jako u nemocenské).
Není tady
Holky, nevím to přesně, ale mělo by to být asi takle. Např.
Nástup na mateřskou 20.9.2006. Období, ze kterého se to počítá je 1.9.2005-31.8.2006 (prostě rok zpátky)
hrubá mzda děleno počtem kalendářních dnů(to jsou všechny dny v měsíci) - počet dnů nemoci (pokud nějaké byly)
To je příklad z knížky: hrubá mzda 201780,-- , nemoc 11 dní
201780 : (365-11) = 570,-- maximum je 730,-- a pak se to počítá takto:
510 se započítává celých a ze zbytku do max.730,-- to je 60 %
Takže 570-510 = 60 z toho 60 % = 36
510 + 36 = 546,-- z toho 69 % = 376,74 po zaokrouhlení 377,-- denně
Nikdy jsem to nepočítala(Jsme malá firma), ale mám knížku, kde jsem to vyčetla-snad to ještě platí. Nevím, jestli těch prvních 14 dní neplatí zaměstnavatel-ale to by na penězích nemělo nic měnit.
Upravil(a) hanina (14. 8. 2006 13:08)
Není tady
Tak jsem si zavolala na sociálku, jestli něco dostanu i z toho co mám na živnostenský list a ono že prej ne Nechápu, proč se to tam vůbec hlásí. Musela bych si něco připlácet-říkala paní. Hm.
Není tady