Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#51 20. 8. 2006 11:38

Pedro
♥♥♥♥---
Místo: Vysočina

Re: Strážný oheň Medithů

Tak jo Crabe, stejně se k té půl jedenácté nikdo nevyjádřil, tak začátek ponecháme na desáté.

Hančí, je to asi můj staromódní pohled na meditaci, ale dle mého názoru ani o ničem jiném vlastně meditovat nelze, než o míru a pokoji na této planetě. Protože, čím je meditace hlubší a naše duše jasnější, tím víc míru a pokoje z nás vyzařuje do všech stran. Ale kdo ví - meditace je pojem široký... smile

Není tady

#52 20. 8. 2006 13:20

majkafa
Host

Přečetla jsem si v úvodu, že každý účastníkje vítán, proto si dovolím se k vám s vaším laskavým svolením přidat. Já už ve 22 spím, nebo ráno brzy vstávám. Budu s vámi v pátek a v sobotu. V ostatní dny vás pozdravím, třeba zachytíte mou přítomnost, když budete začínat. Jsem úplný začátečník, co se meditace týče, moc se mi  líbí vaše aktivita. Jsem zvědavá na své pocity, jestli se mi s vámi někdy podaří spojit u ohně Medithů.

Upravil(a) majkafa (20. 8. 2006 13:41)

#53 20. 8. 2006 15:48

tora
♥♥♥♥---

Tak včera mne má dítka natolik zapřáhla, že když jsem si konečně v klidu sedla bylo po jedenácté a musím se přiznat, že jsem byla i naprosto vyřízená...usnula jsem jak kotě na zápraží a i kdyby někdo chodil kolem a jen tak špičkou nožky mne chtěl posunout, zcela jistě bych to ani nezaregistrovala.
Dnes večer kolem desáté odjíždíme na dovču, takže s vámi se všemi budu v myšlenkách....... a následujících 10 dnů se pokusím kolem 22:00 naladit na naši fregvenci a pokud bude dostupný  PC, tak se i ozvat. Kdyby náhodou ne, tak se tu mějte krásně....

....mám v plánu zameditovat na břehu moře a při každém vdechu cítít jeho vůni, sílu, velikost.... a možná se někde uvnitř dostanu i na začátek.... bude jen moře...tráva... medůzy.....první tvorové...

smile

Není tady

#54 20. 8. 2006 20:34

Pedro
♥♥♥♥---

Majkafa, srdečně jsi u ohně Medithů vítána. Konečně slyším, že také někdo brzy ráno vstává, že nejsem sám smile S tím časem, jak vidno, je to těžké. Pro někoho je 22:00 brzy, pro jiného zas pozdě... Rozhodně by však meditace neměla být něčím, do čeho by se člověk měl nutit. Měla by to být chvíle čistého přání - vnořit se do hlubin svého Já, poznávat v tichu mysli sama sebe a nestraně vnímat své pocity...

Život je píseň ducha,
čas - hlasem věčnosti.
Kdo v této pravdě trvá,
je vždy pln radosti.

Upravil(a) Pedro (20. 8. 2006 20:37)

Není tady

#55 20. 8. 2006 20:47

Pedro
♥♥♥♥---

Tora, užij si dovču a když budeš mít večer po desáté volno, víš kde nás najdeš? Jo, mám tu pro Tebe další trik, jak se zbavit otravných myšlenek - odevzdat je. Odevzdat je tomu, co jest větší - než jsou oni - čistému vědomí. A když se to umocní odpuštěním - mělo by to vyjít smile

Není tady

#56 23. 8. 2006 17:18

Anna M
♥♥-----

Svítání napsal(a):

Nevím, jestli jsem byla opravdu na správném místě. Včera v 11,20 jsem meditovala na místě Medithů.
Oheň byl zářivý ale nepálil. Vnímala jsem krajinu v mlze a jiné bytosti.
Pak jsem měla pocit, že se moje tělesná schránka začíná nadnášet, byl to dost silný pocit.

Má s tím někdo zkušenost?

Má medidace se uskutečňuje každý den a byla jsem moc ráda, když jste jí zde vyhlásili, napojovala jsem se na vás....

Oheň nemusí pálit, stačí když září a osvítí ty, co mu jsou blízko.

Jako dítě jsem se běžně pohybovala mimo své tělo, nikdo mi to v té době nevěřil a pak  už jsem sama nevěděla, zda to byla skutečnost nebo jen sen. Až později jsem se dočetla, že je to běžné a někteří lidé to umí. Teď se mi to už nestává ale při meditaci v přírodě dovedu s ní zcela splynout a své tělo vůbec nevnímat. Krásný večer všem.hjarta

Není tady

#57 23. 8. 2006 18:14

Pag
♥♥♥♥---

Ahoj majkafo,jsem rada,ze tu jsi, jsme na tom uplne stejne, jsem taky uplny zacatecnik!

Není tady

#58 24. 8. 2006 19:03

Pedro
♥♥♥♥---

Ahoj všem příznivcům rozjímání v prostoru Medith. Napadlo mě, že bychom se zde mohli podělit o své metody a postřehy, jak uvolnit svou mysl a tak... Protože jen s uvolněnou a od myšlenek osvobozenou myslí pak může naše vnímání postoupit až na úroveň čistého vědomí. A to by mělo být cílem každé meditace...

Jak tedy na to? I pro pokročilého to nemusí být vždy jednoduché, natož pro začátečníka. Mysl je totiž instituce velmi složitá a komplikovaná (zdánlivě). Vjemy přicházejí do našeho mozku za prvé zvenčí. Zrak, sluch, čich, hmat a chu - to jsou vstupní brány do naší bytosti. Signály, které pomocí nich příjmáme, pak putují vlákny naší nervové soustavy až do mozku a tam jsou zpracovávány. Je to stejné, jako když počítač vyhodnocuje vstupní data a ty se pak zobrazují na monitoru, či jiných perifériích v podobě přesně definovaných forem a tvarů. Ten monitor je jako naše mysl. Až sem je vše v pořádku - smysly příjímají, pamě si pamatuje, mozek zpracovává a mysl zobrazuje. Člověk by se tím měl teoreticky těšit, protože se jistě jedná o velkolepou a kouzelnou podívanou. Ale není tomu vždy tak. Proč?

Nᚠnervový systém a mozek jsou totiž na mnohem dokonalejší úrovni, než je tomu u nižších tvorů. Nᚠorganizmus je schopen příjmat nejen signály zvenčí, ale také zevnitř. A to v plném duchovním rozsahu, na rozdíl od zvířat... Mám na mysli naši duchovní podstatu, energii a vědomí. Teď zde napíšu něco, co bude znít zřejmě mnohým neuvěřitelně, ale já vím, že to tak je a jsem si tím jist až do morku kostí! Naše duchovní základna, nᚠduch, naše pravé a univerzální Já - je nám všem společné!!! Jeden duch, jedna energie, jedno vědomí. Avšak stovky prvků a z nich poskládáno miliardy těl a věcí...

Zkrátka, když se vjemy zvenčí a zevnitř - materiální a duchovní - spolu setkají v našich jedinečných tělech a mozcích, začíná se rodit svobodná mysl, naše individuální Já - ego. Mezi naším individuálním a univerzálním Já se pak rozprostře iluzivní závoj tkaný z vláken našeho myšlení, ale je to přirozená vývojová linie, musí to tak být...

Naše společná duchovní základna - energie, která z ní sálá a vědomí, které z nich plyne - je však pevná, dokonalá a neměnná. Stíny naší mysli se jí ve skutečnosti dotknout nemohou a zaclánějí pouze naše individuální Já. A je to právě toto naše menší Já, které podléhá změnám, je neustále v pohybu - bližší, či vzdálenější své pravé podstatě. Menší, či větší... Vnímá dobré a špatné, příjemné a nepříjemné, hrubé a jemné, blízké a vzdálené... Hledá, nachází, ztrácí... Teprve když si však tuto únavnou skutečnost uvědomí, proniká iluzí a spojuje se s naším vyšším Já - duchem. Pak teprve dochází k sjednocení, k seberealizaci, k naplnění života, radosti a míru...

K dosažení tohoto stavu ale vede dlouhá cesta, jejíž délka je přímo úměrná stavu naší mysli. Někdy však i složitá a komplikovaná osobnost se dokáže svého ega vzdát, neb vytuší, že tam je zdroj veškerých problémů... A naopak i duchovně vyzrálejší bytost může zas svému egu podlehnout a začít brát věci příliš složitě a komplikovaně... Jak tedy správně rozlišit paprsky ducha od stínů ega, když i ony umějí být tak působivé, jemné až rafinované? A jak jen dosáhnout cíle meditace - čistého vědomí plného ryzí duchovní energie, božských ctností a kvalit?

Na začátku si musíme svou mysl nejprve uvědomit a sledovat své myšlenky, pocity... Zkusit na ně hledět z pozice svědka, jako nestranní pozorovatelé, nezapojovat se do jejich záležitostí. Oddělit je od sebe, sledovat je jako mraky plující po nebi. Tak mezi nimi objevíme mezery, jako když se protrhávají oblaka a zjistíme, že něco vyššího je nad nimi. A toto poznání by nám mělo dát motivaci a sílu čistého přání... A trpělivost pro další nazírání do svého nitra, které se bude pozvolna vyjasňovat a vyjasňovat... Určitě bude! Protože tam někde jsou skryty nekonečné vesmírné hlubiny, poklady, před kterými je všechno bohatství světa míň, než zrnko prachu... A magnetická síla těchto hlubin bezpochyby přitáhne ty, jež po nich touží smile

Upravil(a) Pedro (27. 8. 2006 6:36)

Není tady

#59 27. 8. 2006 6:59

Pedro
♥♥♥♥---

Lidičky, meditujete ještě? Plameny ducha stále hoří a v určený čas se na nás těší, by nás rozzářily smile

Radost je zbírka poezie,
jež v osvíceném srdci žije.
V ní každý verš a každý rým
chce rozletět se souhvězdím
dokud vše skryté neodkryje.

A pak vždy šeptá duši
to, co jí nejvíc sluší.
Mír, láska, harmonie...

Není tady

#60 28. 8. 2006 9:40

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

Pedro,Pedro, tak jsem chtěla s vámi meditovat a od té doby, co se meditace posunula z 21.30 na 22.00 hod, tak jsem pokaždé usnula.  sova
Takže teď už jsem s vámi jen ve spánku.

Vesmír je báječné místo pro život

Není tady

#61 28. 8. 2006 9:58

lvice
Host

Lidičky, 22h je dost pozdě grater, nechcete to posunout na 21h? My co nejsme noční sůvy to nepřežijeme, že Bubli?  hmm

#62 28. 8. 2006 12:48

Pedro
♥♥♥♥---

Lvice, Bublinka, ostatní... A víte, že mě by se taky líbila dřívější hodinka...? Musím konstatovat, že ta desátá už je na mně též dost pozdě - alespoň během pracovních dnů... Protože usínat po jedenácté a ráno vstávat před pátou - znáte to... Kdepak, svá těla jen tak neoblafneme. Co teda s tím? Nech se tedy každá rozjímavá duše znovu vyjádří, jaký čas by jí nejlépe vyhovoval a uvidíme smile

Není tady

#63 29. 8. 2006 20:49

Pedro
♥♥♥♥---

Takže lidičky, zkrátka - počínaje dneškem, budu každý večer od 21:00 do 21:45 u ohně smile Dobré je vědět, že čas v podstatě není důležitý. Vždy v meditaci se právě snažíme dostat za jeho hranice. Stejně tak i prostor. Důležité je prostě jen meditovat. Pravda ale je, že cit sounáležitosti a pospolitosti nás může za tyto hranice popostrčit snadněji. To co tam za nimi ve skutečnosti věčně plane - je tak či tak společný oheň všech našich srdcí... Aneb srdce Boha - chcete li. To z jeho paprsků jsme stvořeni. Stejně jako vše ostatní.... Od nejniternější vibrace hmoty až po nekonečné univerzum. Esence paprsků světla Božské síly - to jsme my! Jen si to pořád nějak né a né uvědomit...

Spanilá víla - tanečnice,
oděná zpěvem svého srdce
rozsévá květy harmonie
a chodidly je hladí něžně.

Ó, jak se třpytí její líce,
když slzičkami zkrápí lehce,
své hvězdné louky - galaxie,
by neuvadly zjevně.

Stvořeni z vůně, zpěvu, tance,
z paprsků božské elegance,
v okvětí ladné symfonie,
budeme žasnout věčně!

Ó mocná sílo, prosím, střež mne!
nejčistší lásko, opatruj mne!
Bych ze zahrad Tvé poezie,
mohl pro Tebe vít věnce!

Upravil(a) Pedro (30. 8. 2006 6:28)

Není tady

#64 30. 8. 2006 7:15

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

Pedro, prima, 21 hod je přesně ta správná hodina i pro mne smile
Takže se dnes večer určitě připojím.

Není tady

#65 31. 8. 2006 8:04

lvice
Host

I já wink

#66 31. 8. 2006 8:10

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

Tak se mi podařilo být přesně v 21.00 na místě a meditovala jsem s Vámi. Nemohu se podělit o žádné úžasné zážitky neb žádné nemám. Jen takový postřeh - zjistila jsem, že vnitřní prostor může být jasnější a světlejší než světlo denní nebo světlo lampy. A bylo opravdu krásné...

Od zítra už budu na internetu jen vyjímečně, ale večer se k Vám budu pravidelně připojovat.

Není tady

#67 31. 8. 2006 19:23

Pedro
♥♥♥♥---

Tak to je fajn. U té deváté už zůstaneme, alespoň tedy já...

Dobré je vědět, že meditace není nic, do čeho by se měl člověk nutit. Měla by to být chvilka tiché zvídavosti - přání vzhlédnout v tichu svého těla, svou mysl. A v tichu své mysli, svou duši - své nahé Já.

Řek bych, že jsi to vzala, Bublinko, za ten správný konec smile

Hodně štěstí při sebepoznávání!

Není tady

#68 31. 8. 2006 22:40

tora
♥♥♥♥---

Ahojky, všechny zdravím. Jsem zpět ..... , jak bude chvíle klidu, tak usednu a splynu s vámi ......
smile
mimochodem, musím se přiznat, že jsem se snažila i u šumění moře, ale nedostala jsem se dál, než k souznění s tou nekonečnou hladinou, která se chvílemi houpala, vlnila a po chvíli jakoby ukrajovala kusy země .... nádhera .....
... a taky jsem byla zcela pohlcena vinou révou a plody kiwi, které se taky pohupovaly nad mojí hlavou .... ta zelená barva byla úchvatná .... pozorovala jsem to hodiny .... dokonalost ....listy a bobulky hroznů, které se k sobě tulily, jako mláďátka smile uschovány pod listy, které je objímaly, jako když matka přivine své dítko .... člověk je tak titěrný tvoreček, před dokonalostí přírody....
smile  .... zatím pá

Není tady

#69 8. 9. 2006 21:13

Anna M
♥♥-----

Přikládám větívku souznění...hjarta

Není tady

#70 10. 10. 2006 8:44

Largo
♥♥♥♥♥♥-