27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Tak jo Crabe, stejně se k té půl jedenácté nikdo nevyjádřil, tak začátek ponecháme na desáté.
Hančí, je to asi můj staromódní pohled na meditaci, ale dle mého názoru ani o ničem jiném vlastně meditovat nelze, ne o míru a pokoji na této planetě. Protoe, čím je meditace hlubí a nae due jasnějí, tím víc míru a pokoje z nás vyzařuje do vech stran. Ale kdo ví - meditace je pojem iroký...
Není tady
Přečetla jsem si v úvodu, e kadý účastníkje vítán, proto si dovolím se k vám s vaím laskavým svolením přidat. Já u ve 22 spím, nebo ráno brzy vstávám. Budu s vámi v pátek a v sobotu. V ostatní dny vás pozdravím, třeba zachytíte mou přítomnost, kdy budete začínat. Jsem úplný začátečník, co se meditace týče, moc se mi líbí vae aktivita. Jsem zvědavá na své pocity, jestli se mi s vámi někdy podaří spojit u ohně Medithů.
Upravil(a) majkafa (20. 8. 2006 13:41)
Tak včera mne má dítka natolik zapřáhla, e kdy jsem si konečně v klidu sedla bylo po jedenácté a musím se přiznat, e jsem byla i naprosto vyřízená...usnula jsem jak kotě na zápraí a i kdyby někdo chodil kolem a jen tak pičkou noky mne chtěl posunout, zcela jistě bych to ani nezaregistrovala.
Dnes večer kolem desáté odjídíme na dovču, take s vámi se vemi budu v mylenkách....... a následujících 10 dnů se pokusím kolem 22:00 naladit na nai fregvenci a pokud bude dostupný PC, tak se i ozvat. Kdyby náhodou ne, tak se tu mějte krásně....
....mám v plánu zameditovat na břehu moře a při kadém vdechu cítít jeho vůni, sílu, velikost.... a moná se někde uvnitř dostanu i na začátek.... bude jen moře...tráva... medůzy.....první tvorové...
pá
Není tady
Majkafa, srdečně jsi u ohně Medithů vítána. Konečně slyím, e také někdo brzy ráno vstává, e nejsem sám S tím časem, jak vidno, je to těké. Pro někoho je 22:00 brzy, pro jiného zas pozdě... Rozhodně by vak meditace neměla být něčím, do čeho by se člověk měl nutit. Měla by to být chvíle čistého přání - vnořit se do hlubin svého Já, poznávat v tichu mysli sama sebe a nestraně vnímat své pocity...
ivot je píseň ducha,
čas - hlasem věčnosti.
Kdo v této pravdě trvá,
je vdy pln radosti.
Upravil(a) Pedro (20. 8. 2006 20:37)
Není tady
Tora, uij si dovču a kdy bude mít večer po desáté volno, ví kde nás najde? Jo, mám tu pro Tebe dalí trik, jak se zbavit otravných mylenek - odevzdat je. Odevzdat je tomu, co jest větí - ne jsou oni - čistému vědomí. A kdy se to umocní odputěním - mělo by to vyjít
Není tady
Svítání napsal(a):
Nevím, jestli jsem byla opravdu na správném místě. Včera v 11,20 jsem meditovala na místě Medithů.
Oheň byl zářivý ale nepálil. Vnímala jsem krajinu v mlze a jiné bytosti.
Pak jsem měla pocit, e se moje tělesná schránka začíná nadnáet, byl to dost silný pocit.
Má s tím někdo zkuenost?
Má medidace se uskutečňuje kadý den a byla jsem moc ráda, kdy jste jí zde vyhlásili, napojovala jsem se na vás....
Oheň nemusí pálit, stačí kdy září a osvítí ty, co mu jsou blízko.
Jako dítě jsem se běně pohybovala mimo své tělo, nikdo mi to v té době nevěřil a pak u jsem sama nevěděla, zda to byla skutečnost nebo jen sen. A později jsem se dočetla, e je to běné a někteří lidé to umí. Teď se mi to u nestává ale při meditaci v přírodě dovedu s ní zcela splynout a své tělo vůbec nevnímat. Krásný večer vem.
Není tady
Ahoj majkafo,jsem rada,ze tu jsi, jsme na tom uplne stejne, jsem taky uplny zacatecnik!
Není tady
Ahoj vem příznivcům rozjímání v prostoru Medith. Napadlo mě, e bychom se zde mohli podělit o své metody a postřehy, jak uvolnit svou mysl a tak... Protoe jen s uvolněnou a od mylenek osvobozenou myslí pak můe nae vnímání postoupit a na úroveň čistého vědomí. A to by mělo být cílem kadé meditace...
Jak tedy na to? I pro pokročilého to nemusí být vdy jednoduché, nato pro začátečníka. Mysl je toti instituce velmi sloitá a komplikovaná (zdánlivě). Vjemy přicházejí do naeho mozku za prvé zvenčí. Zrak, sluch, čich, hmat a chu - to jsou vstupní brány do naí bytosti. Signály, které pomocí nich příjmáme, pak putují vlákny naí nervové soustavy a do mozku a tam jsou zpracovávány. Je to stejné, jako kdy počítač vyhodnocuje vstupní data a ty se pak zobrazují na monitoru, či jiných perifériích v podobě přesně definovaných forem a tvarů. Ten monitor je jako nae mysl. A sem je ve v pořádku - smysly příjímají, pamě si pamatuje, mozek zpracovává a mysl zobrazuje. Člověk by se tím měl teoreticky těit, protoe se jistě jedná o velkolepou a kouzelnou podívanou. Ale není tomu vdy tak. Proč?
Ná nervový systém a mozek jsou toti na mnohem dokonalejí úrovni, ne je tomu u niích tvorů. Ná organizmus je schopen příjmat nejen signály zvenčí, ale také zevnitř. A to v plném duchovním rozsahu, na rozdíl od zvířat... Mám na mysli nai duchovní podstatu, energii a vědomí. Teď zde napíu něco, co bude znít zřejmě mnohým neuvěřitelně, ale já vím, e to tak je a jsem si tím jist a do morku kostí! Nae duchovní základna, ná duch, nae pravé a univerzální Já - je nám vem společné!!! Jeden duch, jedna energie, jedno vědomí. Avak stovky prvků a z nich poskládáno miliardy těl a věcí...
Zkrátka, kdy se vjemy zvenčí a zevnitř - materiální a duchovní - spolu setkají v naich jedinečných tělech a mozcích, začíná se rodit svobodná mysl, nae individuální Já - ego. Mezi naím individuálním a univerzálním Já se pak rozprostře iluzivní závoj tkaný z vláken naeho mylení, ale je to přirozená vývojová linie, musí to tak být...
Nae společná duchovní základna - energie, která z ní sálá a vědomí, které z nich plyne - je vak pevná, dokonalá a neměnná. Stíny naí mysli se jí ve skutečnosti dotknout nemohou a zaclánějí pouze nae individuální Já. A je to právě toto nae mení Já, které podléhá změnám, je neustále v pohybu - blií, či vzdálenějí své pravé podstatě. Mení, či větí... Vnímá dobré a patné, příjemné a nepříjemné, hrubé a jemné, blízké a vzdálené... Hledá, nachází, ztrácí... Teprve kdy si vak tuto únavnou skutečnost uvědomí, proniká iluzí a spojuje se s naím vyím Já - duchem. Pak teprve dochází k sjednocení, k seberealizaci, k naplnění ivota, radosti a míru...
K dosaení tohoto stavu ale vede dlouhá cesta, její délka je přímo úměrná stavu naí mysli. Někdy vak i sloitá a komplikovaná osobnost se dokáe svého ega vzdát, neb vytuí, e tam je zdroj vekerých problémů... A naopak i duchovně vyzrálejí bytost můe zas svému egu podlehnout a začít brát věci příli sloitě a komplikovaně... Jak tedy správně rozliit paprsky ducha od stínů ega, kdy i ony umějí být tak působivé, jemné a rafinované? A jak jen dosáhnout cíle meditace - čistého vědomí plného ryzí duchovní energie, boských ctností a kvalit?
Na začátku si musíme svou mysl nejprve uvědomit a sledovat své mylenky, pocity... Zkusit na ně hledět z pozice svědka, jako nestranní pozorovatelé, nezapojovat se do jejich záleitostí. Oddělit je od sebe, sledovat je jako mraky plující po nebi. Tak mezi nimi objevíme mezery, jako kdy se protrhávají oblaka a zjistíme, e něco vyího je nad nimi. A toto poznání by nám mělo dát motivaci a sílu čistého přání... A trpělivost pro dalí nazírání do svého nitra, které se bude pozvolna vyjasňovat a vyjasňovat... Určitě bude! Protoe tam někde jsou skryty nekonečné vesmírné hlubiny, poklady, před kterými je vechno bohatství světa míň, ne zrnko prachu... A magnetická síla těchto hlubin bezpochyby přitáhne ty, je po nich touí
Upravil(a) Pedro (27. 8. 2006 6:36)
Není tady
Lidičky, meditujete jetě? Plameny ducha stále hoří a v určený čas se na nás těí, by nás rozzářily
Radost je zbírka poezie,
je v osvíceném srdci ije.
V ní kadý ver a kadý rým
chce rozletět se souhvězdím
dokud ve skryté neodkryje.
A pak vdy eptá dui
to, co jí nejvíc sluí.
Mír, láska, harmonie...
Není tady
Pedro,Pedro, tak jsem chtěla s vámi meditovat a od té doby, co se meditace posunula z 21.30 na 22.00 hod, tak jsem pokadé usnula.
Take teď u jsem s vámi jen ve spánku.
Není tady
Lidičky, 22h je dost pozdě , nechcete to posunout na 21h? My co nejsme noční sůvy to nepřeijeme, e Bubli?
Lvice, Bublinka, ostatní... A víte, e mě by se taky líbila dřívějí hodinka...? Musím konstatovat, e ta desátá u je na mně té dost pozdě - alespoň během pracovních dnů... Protoe usínat po jedenácté a ráno vstávat před pátou - znáte to... Kdepak, svá těla jen tak neoblafneme. Co teda s tím? Nech se tedy kadá rozjímavá due znovu vyjádří, jaký čas by jí nejlépe vyhovoval a uvidíme
Není tady
Take lidičky, zkrátka - počínaje dnekem, budu kadý večer od 21:00 do 21:45 u ohně Dobré je vědět, e čas v podstatě není důleitý. Vdy v meditaci se právě snaíme dostat za jeho hranice. Stejně tak i prostor. Důleité je prostě jen meditovat. Pravda ale je, e cit sounáleitosti a pospolitosti nás můe za tyto hranice popostrčit snadněji. To co tam za nimi ve skutečnosti věčně plane - je tak či tak společný oheň vech naich srdcí... Aneb srdce Boha - chcete li. To z jeho paprsků jsme stvořeni. Stejně jako ve ostatní.... Od nejniternějí vibrace hmoty a po nekonečné univerzum. Esence paprsků světla Boské síly - to jsme my! Jen si to pořád nějak né a né uvědomit...
Spanilá víla - tanečnice,
oděná zpěvem svého srdce
rozsévá květy harmonie
a chodidly je hladí něně.
Ó, jak se třpytí její líce,
kdy slzičkami zkrápí lehce,
své hvězdné louky - galaxie,
by neuvadly zjevně.
Stvořeni z vůně, zpěvu, tance,
z paprsků boské elegance,
v okvětí ladné symfonie,
budeme asnout věčně!
Ó mocná sílo, prosím, stře mne!
nejčistí lásko, opatruj mne!
Bych ze zahrad Tvé poezie,
mohl pro Tebe vít věnce!
Upravil(a) Pedro (30. 8. 2006 6:28)
Není tady
Pedro, prima, 21 hod je přesně ta správná hodina i pro mne
Take se dnes večer určitě připojím.
Není tady
I já
Tak se mi podařilo být přesně v 21.00 na místě a meditovala jsem s Vámi. Nemohu se podělit o ádné úasné záitky neb ádné nemám. Jen takový postřeh - zjistila jsem, e vnitřní prostor můe být jasnějí a světlejí ne světlo denní nebo světlo lampy. A bylo opravdu krásné...
Od zítra u budu na internetu jen vyjímečně, ale večer se k Vám budu pravidelně připojovat.
Není tady
Tak to je fajn. U té deváté u zůstaneme, alespoň tedy já...
Dobré je vědět, e meditace není nic, do čeho by se měl člověk nutit. Měla by to být chvilka tiché zvídavosti - přání vzhlédnout v tichu svého těla, svou mysl. A v tichu své mysli, svou dui - své nahé Já.
Řek bych, e jsi to vzala, Bublinko, za ten správný konec
Hodně těstí při sebepoznávání!
Není tady
Ahojky, vechny zdravím. Jsem zpět ..... , jak bude chvíle klidu, tak usednu a splynu s vámi ......
mimochodem, musím se přiznat, e jsem se snaila i u umění moře, ale nedostala jsem se dál, ne k souznění s tou nekonečnou hladinou, která se chvílemi houpala, vlnila a po chvíli jakoby ukrajovala kusy země .... nádhera .....
... a taky jsem byla zcela pohlcena vinou révou a plody kiwi, které se taky pohupovaly nad mojí hlavou .... ta zelená barva byla úchvatná .... pozorovala jsem to hodiny .... dokonalost ....listy a bobulky hroznů, které se k sobě tulily, jako mláďátka uschovány pod listy, které je objímaly, jako kdy matka přivine své dítko .... člověk je tak titěrný tvoreček, před dokonalostí přírody....
.... zatím pá
Není tady
Přikládám větívku souznění...
Není tady
---
Upravil(a) Largo (10. 10. 2006 16:48)
Není tady