29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky holky. Prosím vás, mohly by jste mi napsat své zkušenosti ohledně kojení a stravy??? My začali mít problémy s bolením, ale to bylo prý nejspíš kvůli tomu, že se přepíjel, takže teď se snažíme hamat pořád po třech hodinách, už né po hodině a půl, po dvou. Denně piju litr čaje pro kojící matky a litr fenyklového čaje. Můžete mi , prosím, napsat vaše zkušenosti, tipy a tak, ohledně kojení, stravy a tak?!?!
Mockrát vám všem děkuji!!! Pá,pá
Používáme také ty kapky. Máte ještě nějaký tipy, jak na bolení, co vám pomáhalo?!?!
Děkuji!!
Není tady
Už je to sice dávno, já také pila fenykl, nemohla jsem čerstvý chleba, rohlíky, knedlíky. Fakt jsem se musela hlídat co jím, jenom lehčí jídla, protože kluk měl hned bolení.A trvalo to až do 6měsíců.
Upravil(a) dusička (13. 8. 2006 15:44)
Není tady
Ahojík, jsem docela ráda, že se tady tohle téma objevilo, taky neustále řeším, co můžu a co ne, aby nás větříky moc netrápily. Snažím se hodně pít, ale tyhle čaje nemůžu- nedělají mi dobře, takže střídám neperlivou vodu a mléko. Jinak se vyhýbám jídlům, která nadámají- luštěniny, zelí atd. dál nevím taky ráda uvidím, jak jsou na tom ostatní holky
Není tady
Já nemohla nic pořádně sníst, Aduš měla bolení a prdíky..Utrpení byly knedlíky a omáčky, to řvala jak tur ..Hodně jsem jedla banány, jogurty, tmavé pečivo, šunku, sýry..Nic kořeněného a moc slaného...Když jsem přestala kojit, dala jsem si zelnačku a utopence
...
Moje kámoška zas může snít cokoli a malej je v pohodě , je to podle toho jak jsou mimča citlivý a kluci mívají s bolením větší problémy..Četla jsem, že po nějaké době se to upraví a mimča to zvládnou...
Není tady
Ahoj Mišinečku, bohužel si sama musíš zjistit, po čem má Danýsek bolení, každé miminko je citlivé na něco jiného. Držím palečky ať to dlouho netrvá a bolení je pryč.
Nám hodně pomáhala kombinace : masáž bříška gelem při nadýmání od Altermedu ( teď už je na trhu spousta mastiček, bříško se masíruje pouze ve směru hodinových ručiček, případně ti to může ukázat Dr.) a k tomu kapičky sab simplex ( na předpis od Dr, jsou ale i volně prodejné). Někomu pomáhá dát na bříško nahřátou plenku, nebo ručníček. Dobré je trošku zacvičit s nožičkama. A nám také pomáhal kyblík na koupání, to byla perličková koupel .Případně dát lžičku čajíčku - nějakého fenyklového ( je jich také spousta a to i pro takhle maličké miminka)
Není tady
Peťko, můžu se zeptat, co to je ta rektální rourka? To bude asi nějaká trubička, která se dává do zadečku nebo mám bujnou fantazii??
Není tady
Nám pomohla masáž fenyklovým olejem a nejíst nadýmavé potraviny včetně cibule a česneku. Po šestinedělí je už Adam asi silnější, trochu zatlačí a je vše venku JInak si stále nedovolím sníst zelí nebo luštěniny.
Není tady
Hanino , odpovím Ti za Peťku. Ano je to taková malá trubička co prodávají za pár korun v lékárně a strčí se do zadečku. Nám ji zase moc nedoporučovali, pokud to není tedy krizově akutně nutné. Jinak to totiž mimčo nenutí tlačit a učit se prdíků zbavovat samo.
Není tady
Ahoj Miši,
tak to máme stejnej problém a malá má ještě k tomu děsně vodovou stolici. Naprdíky jsem jí koupila fenyklovej čaj co můžou miminka od narození a řekla bych že to zabralo. já ten pro kojící matky piju taky. Jinak s jídlem si taky nevím rady.
Není tady
Holky, nás prdíky taky občas dost trápí. Já teda jím skoro vše kromě luštěnin, cibule, česneku, zelí a kořeněných jídel. Já četla, že jíst se má to, co jste normálně jedly v těhu. Moje dr. taky říkala, že mám jíst všechno. Masírujeme bříško, mažeme mastičkou Pupíček, nahříváme plenku, cvičíme s nožičkama, podáváme Sab simplex a když je nejhůř, tak dáme rekt. trubičku, která nám vždy hodně pomůže. Dáváme ji ale jenom v nejnutnějších případech, když veškeré jiné fígle nezabírají. Jsou dny, kdy to Adámka opravdu hodně trápí, a pak dny, kdy o prdících nic nevíme. Musíme vydržet do 3 měsíců. pak by se to mělo zlepšit. Jinak my zatím plně kojíme.
Není tady
uf, d tri mesicu:( .... to me svihne...
Není tady