Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 13. 8. 2006 15:34

Ilseli
♥♥♥----

Co je nemoc?

Co je nemoc ?......
Nemoc představuje pro mnoho lidí únik: nevědomý únik do nemoci - před nedořešenými problémy, drtivým stresem, nesnesitelnými zátěžemi, obavami nejrůznějšího druhu. Nemoc pak nevědomky signalizuje: Nic ode mne nechtějte! Zacházejte se mnou milostně! Nejsem schopen se bránit, už své břímě neunesu! Nemoc je pak jakýmsi ulehčením, záchranným kruhem pro neplavce či člověka vyčerpaného dlouhým plaváním. Jestliže lékař zbaví takového pacienta symptomů jeho choroby, nemocný si rychle pořídí jiné.

V nemoci spočívají zašifrovaná poselství. Porozumět jim, znamená umožnit sám sobě potřebnou orientaci vlastního života.

Nemoc je příležitost i výzvou k řešení problémů a někdy i samotného smyslu života. Bez nemoci nemůže být dosaženo pokroku. Smyslem života není být tak zdravý, jak je to jen možné a setrvat celý život v neměnném stavu rovnováhy. Nemocí nabýváme i zkušenost s cílem dosažení pokroku a většího uvědomění si naší skutečné přirozenosti. Nejlepším způsobem, jak se vyhnout vážným nemocem, je přijmout výzvu ke změně.

Opravdové zdraví je dynamické a je charakterizováno silnou reaktivitou. Ta se může projevit jeden až dva dny trvající vysokou horečkou. Při narušené energii zdravé osoby, zvracení anebo průjem, když sní zkažené jídlo, chřipkou, pokud je k obnovení rovnováhy zapotřebí mimořádného eliminačního procesu, atd. Na emocionální úrovni je patrné totéž: hněv, odmítnutí dělat něco co dělat nechceme, pláč, smutek, atd. Všechny tyto reakce jsou krátké a intenzivní. Znovu však musíme získat svojí rovnováhu,  energii a umět řešit každodenní problémy bez vážnějšího narušení našeho JÁ.

Upravil(a) Ilseli (13. 8. 2006 15:34)

Nejlepším lékem pro člověka je člověk a nejvyšším stupněm léku je láska. Paracelsus

Není tady

#2 14. 8. 2006 20:03

Terez
♥♥-----

Re: Co je nemoc?

Ahoj Ilseli!!
Moudrý slova, díky za ně!
Jak se máš?  Daří se ti?  Já letos prožívám nějakej rok Blbec, ale věřim, že to je jen taková zkouška, a že to potom bude mnohem lepší! smile

Zdravím,

Tereza

Není tady

#3 15. 8. 2006 21:05

Ilseli
♥♥♥----

Terez napsal(a):

Ahoj Ilseli!!
Moudrý slova, díky za ně!
Jak se máš?  Daří se ti?  Já letos prožívám nějakej rok Blbec, ale věřim, že to je jen taková zkouška, a že to potom bude mnohem lepší! smile

Zdravím,

Tereza

Milá Terezko, Ty to zvládneš, jsi silná osobnost. Někdy musíme projít i horším časem, abychom si vážili lepšího, co bude následovat. Vše máme pevně v rukou a záleží jen na nás, jak se vším naložíme. Přeji vše dobré. Srdečně zdravím Il.El.

Nejlepším lékem pro člověka je člověk a nejvyšším stupněm léku je láska. Paracelsus

Není tady

#4 15. 8. 2006 21:25

aeva1
♥♥♥♥♥♥-

Někdo napsal /nevím, kdo/: Zdraví je právo dané narozením.

Není tady

#5 15. 8. 2006 22:16

x256987
Host

Jsem docela zastáncem teorie, že nemoci nejsou jen tak, ale nějak mi ta teorie nepomáhá. Spíš mám většinou k nemoci ještě pocit viny, že jsem zase něco po...tlačila, zanedbala, neuvědomila, nedokázala... Momentálně bych byla nejšťastnější člověk na světě, kdybych byla fyzicky zdravá - jenže kdybych byla opravdu nejšťastnější člověk na světě, tak bych asi taky zdravá byla. Čili mé chronické neduhy mi říkají, že šťastná nejsem. A to ve mně začne vrtat a já si říkám, co teda kruci dělám špatně...

#6 16. 8. 2006 13:49

Ilseli
♥♥♥----

Judita napsal(a):

Jsem docela zastáncem teorie, že nemoci nejsou jen tak, ale nějak mi ta teorie nepomáhá. Spíš mám většinou k nemoci ještě pocit viny, že jsem zase něco po...tlačila, zanedbala, neuvědomila, nedokázala... Momentálně bych byla nejšťastnější člověk na světě, kdybych byla fyzicky zdravá - jenže kdybych byla opravdu nejšťastnější člověk na světě, tak bych asi taky zdravá byla. Čili mé chronické neduhy mi říkají, že šťastná nejsem. A to ve mně začne vrtat a já si říkám, co teda kruci dělám špatně...

Milá Judit, jsme ti nejdokonalejší tvorové této planety a naše paměť sahá až do prenatálního stavu. Určité situace máme, aniž si na to uvědomujeme v podvědomí. Naše paměť je nepředstavitelná. Máme v ní i paměti našich praprapra.....rodičů. Proto máme sklony k některým nemocem více, než jiní. Nemoce se mám mohou objevit - probudit po určitých emocích, negativních zážítcích, velkém stresu ...atd.  Proto bychom se měli doslova hýčkat, mít se rádi, dopřávat si co nejvíce , radosti, relaxace, pohybu, spánku, atd., přijímat prostě vše to, co dělá našemu tělu dobře.   Jsme vybavení i samoléčbou, na kterou už mnozí zapomínají...

Chronické neduhy jsi nezískala, když jsi byla šťastná...., je to jen zrcadlo něčeho, co už bylo! Např.: Žádný šťastný člověk, který se netrápí a nemusí se rozčilovat nemá potíže se žlučníkem. Sám od sebe jí stravu takovou, která mu dělá dobře a nenarušuje jeho zdraví.  Má v sobě vnitřní rovnováhu - harmonii. Pokud však prodělá nějaké negativní krize, tak pak může začít bolet žlučník až později, kdy už je v pohodě, v klidu.  Tak je to i u některých dalších nemocí. Zrovna tak, se střádá trápení ze žárlivosti, strachu, zloby, když nemůžeme projevit své city....atd. Vše co nás bolí napřed na duši, nás za určitý čas může začít bolet na fyzickém těle. Nikdy ne naopak.

Není tady

#7 16. 8. 2006 14:24

x256987
Host

Ilseli, díky. Je mi jasné, že něco, co se pomaloučku hroutilo třeba celé roky, se nespraví za týden...

#8 17. 8. 2006 14:09

potvurkapodivna
Host

Terminální stadium rakoviny žlučníku u mé babičky je zcela jistě pro ní únikem. V některých případech je to pravda, v některých naprostá pitomost. Nevytvářejme si jeden vzorec pro všechno, protože realita může být někdy i jiná.

#9 17. 8. 2006 22:25

malytrpaslik
♥♥-----

Vždy jsem věřila, že za své zdraví si můžeme sami- když budem v pohodě, bude i celý člověk bez problémů! Ale dnes už tomu tolik nevěřím...
Vyrůstala jsev v harmonické rodině, kde nám nic nechybělo. Měla ideální partnerský vztah,vždy jme mluvili o budoucí rodině o dětech. Otěhotnění jsme ponechali na přírodě a kdž se podařilo moc jsme se na svého "koblížečka" těšili.
Byli jsme všichni v pohodě! Za celé těhotenství mi bylo nevolno jen jednou, celkem žádné problémy - děťátko vše v pořádku. Porodu jsem se nebála , manžel byl s náma! Narodila se nám  malinká holčička - tři dny byla v inkubátoru, a zjistili, že má srdeční vadu ( která se údajně při porodu stává - defekt komorového septa).  (Díky této dg je náchylnější na virová onemocnění .)
I přes tuto dg. byla vždy vysmátá, vyrovnaná , aktívní - prostě v pohodě!
Snažíme se jí  maximálně věnovat a jednáme sní jako s rovnoceným partnerem.
V šesti letech ji zjistili, že má něco s ledvinami a od té doby jezdíme po nemocnicích. (Vždy se snažíme být podporou oba dva a jezdíme s ní  a jsme tam po celou dobu pobytu!) Letos jí je jedenáct! Dg. Defekt komorového septa ( 3x odložená operace pro zhoršený zdrav. stav- snad to  v září vyjde),hypertenze,st. oboustranné antirefluxové plastice, refluxová nefropatie,familiární hyperurikemie,cysty levé ledviny ( to je ta normální- druhá je zcvrklá), sekundární hyperaldosteronismus.  To je hrozné co  - tak kde se stala chyba?Vždy jsme dělali maximum pro zdraví i pohodu!
Snad stokrád jsme si položili otázku: Proč naše dítě?
Proč, když je v pohodě, milované, opečovávané?
Jak je možné, že ty nechtěné, nemilované, odstrkovávané, zanedbávané,... děti jsou zdravé?
Raději už nad tím nepřemyšlím!

Útěchou je, že to na ní není vidět, vypadá jako ostatní. Málokdo ví o našich starostech! Většina si myslí, že si jezdíme do Prahy užívat a zatím( prolila jsem tam potoky slz - tajně, aby to malá neviděla a byla v pohodě)
Jednou jsem se zmínila, že jedem do nemocnice...- asi by jste nevěřili reakci lidí mluvili o dceři jako o mrzákovi - a to mě odradilo něco lidem vysvětlovat. Většina lidí se na takové téma ani nechce bavit! ( Kdo nezažil - nepochopí!)
( Pro vysvětlení - prošli jsme i alternativní medicinou, bylinky, homeopatika, masáže,cvičení,léčitele, kineziologie,...).  Udělali jsme maximum pro uzdravení.
Každá alternativa pomohla v něčem jiném, lékaři dělali a dělají co můžou!
Nám už zbývá věřit, že to nebude horší, když už to lepší být nemůže!
Proto Vám všem přeji hodně zdraví,protože to jediné se opravdu koupit nedá!!!
(Omlouvám se všem, že neuvádím naše jména, ale tady se můžu vypovídat, aniž by se bála, že se mi někdo vysměje do obličeje - i to už jsem zažila)

Není tady

#10 18. 8. 2006 15:19

Ilseli
♥♥♥----

Vážený malýtrpaslíku, NE, tímto směrem nebyl můj příspěvek směřován! Prosím přijmi mojí omluvu v případě, že jsem se  dotkla Tvého bolavého místa. Jsou věci, které umíme dobře vysvětlit a oddůvodnit ale také věci, které se velmi obtížně vysvětlují. Dovolila jsem se Ti zaslat zpvávu. Přeji vše dobré. Il. El.

Není tady

#11 18. 8. 2006 22:24

malytrpaslik
♥♥-----

Milá Ilseli není třeba se omlouvat!
Jsem moc ráda že si tu můžeme popovídat o našich radostech i starostech a každý má právo říci co má na srdci i když se to tomu druhého nemusí zrovna líbit.
Prostě to beru tak - tisíc lidí - tisíc názorů a tisíc zkušeností - a díky za ně!
Jsou opravdu věci mezi nebem a zemí , které se vysvětlit nedají!
Ale nejtěžší si je umět přiznat pravdu - i když se nám nelíbí!

Děkuji za soukr. e-mail, také jsem si Vám dovolila poslad odpověď!

Není tady

#12 22. 8. 2006 7:48

Petr I.
♥♥-----

Ale co tak infekce? Jak si jí zaviním?!? Třeba lymská borelioza?

Není tady

#13 22. 8. 2006 18:33

Ilseli
♥♥♥----

Petr I. napsal(a):

Pokud vypukne nějaká infekce, nedostanou ji přece všichni, jen ti, kteří mají v daný okamžik oslabený imunitní systém a  ti jsou tím pádem náchylnějíší k infekci. Pokud jsme v duševní pohodě, v harmonii se svým JÁ, jde např. chřipka mimo nás. Tak je to i s Lymskou boreliozou. Můžeme být infikonáni a LB se nám nemusí ani projevit. Můžeme být zcela bez příznaků nebo může v počátku proběhnout jako slabá chřipka, která jakoby odezní, aby se v případě naší oslabené imunity vrátila v silnější podobě nebo také se nemusí projevit, protože si s ní naše tělo poradí. Oslabení jsme hlavně na podzim a na jaře v případě nedostatku vitamínů. Velkou úlohu zde hraje i psychická zátěž a dlouhodobý stres. Il. El.

Není tady

#14 22. 8. 2006 22:01

Šárka Junková
♥♥-----

Ilseli napsal(a):

Petr I. napsal(a):

Pokud vypukne nějaká infekce, nedostanou ji přece všichni, jen ti, kteří mají v daný okamžik oslabený imunitní systém a  ti jsou tím pádem náchylnějíší k infekci. Pokud jsme v duševní pohodě, v harmonii se svým JÁ, jde např. chřipka mimo nás. Tak je to i s Lymskou boreliozou. Můžeme být infikonáni a LB se nám nemusí ani projevit. Můžeme být zcela bez příznaků nebo může v počátku proběhnout jako slabá chřipka, která jakoby odezní, aby se v případě naší oslabené imunity vrátila v silnější podobě nebo také se nemusí projevit, protože si s ní naše tělo poradí. Oslabení jsme hlavně na podzim a na jaře v případě nedostatku vitamínů. Velkou úlohu zde hraje i psychická zátěž a dlouhodobý stres. Il. El.

Jo...začínám tomu věřit.
Klíště mě kouslo stokrát... zvládala jsem to. Jsem člověk milující přírodu, když by mi nekdo řekl, tak nechoď do lesa, tak je to jako by řekl -už nedýchej. Samozřejmě jsem přes riziko do lesa chodila...a nikdy nic. desítky zakousnutých klíšťat...
Proč u mne borelióza vypukla zrovna ve chvílích, kdy jsem nebyla v pohodě, kdy jsem potřebovala pohladit a zdálo se mi, že rodina, moji nejbližší, prostě neslyší (ale byla to naštěstí mylná domněnka, oni slyšeli, jen já nevnímala...) . Měla jsem pocit, že musím zavolat hodně silně. Možná to volání, to je ta moje  borelióza.
Tak to cítím.
Ale možná se mýlím... kdo ví. Je tolik věcí, kterým nikdy přesně neporozumíme...

Není tady

#15 24. 8. 2006 19:19

Iwett
♥♥-----

Nemoc je nevítaný návštěvník, někdy.rodna

Není tady

#16 31. 8. 2006 11:25

Daniela M
♥♥♥----

Iwett napsal(a):

Nemoc je nevítaný návštěvník, někdy.rodna

Naše nespokojenost, naše bolest na duši, pokud se s ní nedovedeme poradit ovlivní naše onemocnění.hjarta

Není tady

#17 31. 8. 2006 18:15

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Zdraví je stav  absolutní tělesné, psychické  a emocionální pohody....ale to není z mé hlavy, to je dle Světové zdravotnické  organizace W.H.O....teď studuji holistiku.....na ty infekce!

Není tady

#18 31. 8. 2006 19:11

Daniela M
♥♥♥----

Aneri napsal(a):

Zdraví je stav  absolutní tělesné, psychické  a emocionální pohody....ale to není z mé hlavy, to je dle Světové zdravotnické  organizace W.H.O....teď studuji holistiku.....na ty infekce!

Aneri, proč se nedáš na homeopatii? Je to jedna z neucelenějších metod léčby! To, že někomu nepomůže, není vina v homeopatii!!!

Není tady

#19 31. 8. 2006 20:32

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

No, protože jsem je  zkoušela na mnoho nemocí já i syn a nikdy nám homeopatika  nepomohla, stejně jsme museli k lékaři,  jen peníze pryč....ale nebyly to zas tak horentní sumy, tak o nic nešlo...prostě mě to nepřesvědčilo

Není tady

#20 18. 12. 2006 17:58

Ilseli
♥♥♥----

Aneri napsal(a):

No, protože jsem je  zkoušela na mnoho nemocí já i syn a nikdy nám homeopatika  nepomohla, stejně jsme museli k lékaři,  jen peníze pryč....ale nebyly to zas tak horentní sumy, tak o nic nešlo...prostě mě to nepřesvědčilo

Zřejmě jsi jen nenašla správného homeopata nebo jsi nepopsala zcela jasně Tvé symptomy.

Není tady

#21 16. 2. 2007 9:13

Rybička
♥♥♥♥♥--

Ilseli, zcela souhlasím s tím, co tady píšeš. Chce to kuráž, takové názory nebývají moc často pochopeny. smile Ono orientovat se v sobě samém a nalézt pravou příčinu nemoci je strašně těžké. Aspoň pokud mohu mluvit za sebe, tak jsem se ještě v mnoha oblastech nepochopila. smile Připadá mi, že ani nepasuji na příklady z knih. Je těžké se tam najít. Nejlepší by bylo, mít vždy po ruce někoho, kdo pomůže tu správnou příčinu najít pohledem z venku. Ale to by to asi zase bylomoc jednoduché... smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí