14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Ahoj holky, jak delate rajskou omacku z protlaku? diky
Není tady
Ahoj
40 g másla
40 g hladké mouky
1/2 l vývaru
rajský protlak
3 pepře, 2 zrnka nového koření,1/2 bobkového listu
sůl, 50 g cukru 1 citrón
30 g cibule
Z másla a mouky udělám světlou jíku, zředím vývarem a povařím asi čtvrt hodinky. Potom přidám rajský protlak, koření, sůl, nakrájenou cibuli a rozvařím ji. Prolisuju to cedníkem a omáčku dochutím cukrem. Můe se přidat pár kapek citrónové ávy nebo octa.
Není tady
haňulko jak píe Choysia, ale cibuli přecedím a nenechávám jí tam a nedávám ani citr. ávu ani ocet brrrr.
Není tady
No ja prave delam jen jisku a tu redim vodou a pak protlak a trocha koreni a cukru, tak jsem chtela vedet, jak to delate vy, ze bych udelala nejakou jinou
Není tady
Zkus ten cukr napřed upálit na světlý karamel a pak stejný postup jak dělá taky je to dobré.
Není tady
Já ji dělám jetě trochu jinak,naučila mě to máma.Nejdříve na tuku zpěním cibulku,pak teprve přidám mouku a ředím vývarem nebo vodou a dám kostku masoxu,přidám protlak.Aby omáčka nebyla tak kyselá jetě přidávám sladký kečup.Cukru pak stačí troička.Přecedím od cibulky a koření.
Upravil(a) Zlata (13. 8. 2006 19:01)
Není tady
Já tam jetě přidávám skořici a někdy strouhaný perník a tuhle jsem zjistila,e kdy se jíka dělá na sádle,dostane rajská takový mak a je to straně dobrý.
Není tady