Oznámení

6. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. února : Jídlem proti nachlazení. Do zbraně povolejme křen.

6.února : Vláčný a šťavnatý:Tyrolský jablečný koláč.

#1 13. 8. 2006 15:18

Haňule
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 2. 2. 2006
Příspěvky: 3874

Rajska omacka

Ahoj holky, jak delate rajskou omacku z protlaku? diky


http://lilypie.com/pic/090314/hTx6.jpghttp://b3.lilypie.com/OclOp1/.png
24. mesic:  11,2 kg  88 cm, 27.mesic 12 kg  93 cm
http://lilypie.com/pic/2009/11/23/ltiW.jpghttp://lb1f.lilypie.com/J484p1.png

Není tady

 

#2 13. 8. 2006 15:32

choysia
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 28. 3. 2006
Příspěvky: 5989

Re: Rajska omacka

Ahoj smile
40 g másla
40 g hladké mouky
1/2 l vývaru
rajský protlak
3 pepře, 2 zrnka nového koření,1/2 bobkového listu
sůl, 50 g cukru 1 citrón
30 g cibule

Z másla a mouky udělám světlou jíšku, zředím vývarem a povařím asi čtvrt hodinky. Potom přidám rajský protlak, koření, sůl, nakrájenou cibuli a rozvařím ji. Prolisuju to  cedníkem a omáčku dochutím cukrem. Může se přidat pár kapek citrónové šťávy nebo octa.

storstark

Není tady

 

#3 13. 8. 2006 15:40

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy
Registrovaný: 6. 4. 2006
Příspěvky: 7814

Re: Rajska omacka

haňulko jak píše Choysia, ale cibuli přecedím a nenechávám jí tam a nedávám ani citr. šťávu ani ocet brrrr.


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;31/st/20100109/n/Tomulkovi/k/b028/age.png

Není tady

 

#4 13. 8. 2006 15:55

Haňule
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 2. 2. 2006
Příspěvky: 3874

Re: Rajska omacka

No ja prave delam jen jisku a tu redim vodou a pak protlak a trocha koreni a cukru, tak jsem chtela vedet, jak to delate vy, ze bych udelala nejakou jinou


http://lilypie.com/pic/090314/hTx6.jpghttp://b3.lilypie.com/OclOp1/.png
24. mesic:  11,2 kg  88 cm, 27.mesic 12 kg  93 cm
http://lilypie.com/pic/2009/11/23/ltiW.jpghttp://lb1f.lilypie.com/J484p1.png

Není tady

 

#5 13. 8. 2006 18:59

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Rajska omacka

Zkus ten cukr napřed upálit na světlý karamel a pak stejný postup jak děláš taky je to dobré.


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#6 13. 8. 2006 18:59

Zlata
♥♥♥----
Registrovaný: 19. 7. 2006
Příspěvky: 215

Re: Rajska omacka

Já ji dělám ještě trochu jinak,naučila mě to máma.Nejdříve na tuku zpěním cibulku,pak teprve přidám mouku a ředím vývarem nebo vodou a dám kostku masoxu,přidám protlak.Aby omáčka nebyla tak kyselá ještě přidávám sladký kečup.Cukru pak stačí trošička.Přecedím od cibulky a koření.

Upravil(a) Zlata (13. 8. 2006 19:01)

Není tady

 

#7 13. 8. 2006 20:33

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 13. 1. 2006
Příspěvky: 3060

Re: Rajska omacka

Já tam ještě přidávám skořici a někdy strouhaný perník a tuhle jsem zjistila,že když se jíška dělá na sádle,dostane rajská takový šmak a je to strašně dobrý.

Není tady

 
NÁŠ TIP:

    Zápatí

    Powered by PunBB 1.2.24c
    © Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
    Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
    Ochrana osobních údajů