6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jesti tu není nikdo ,kdo má tyto problémy tak mi aspoň poraďte jak z toho ven!!!
( Nechci zkončit v "blázinci", pardón v léčebně jako moje sousedka !! A bohuel znám takových případu více!!!)
Je mi teprve 34 a problémy mám od 32!
Pro vysvětlení: Po velkém nervovém vypětí, kdy dceři zjiovali příčiny zhorujícíhoho se zdravotního stavu a museli vyloučit jestli nemá nádor.
( Byla jsem s ní v nemocnici 24 hod (14 dnů) , daleko od domova jen v tel.kontaktu.
Norálně s náma jezdí i táta, bohuel v té době měli plánovanoz opravu , kdy nesmí vzít dovolenou- řekli e si můe vzít volno, ale pak u nemusí chodit!! A někdo nás ivit musí!! )
Objevily se u mě vechny příznaky popisované v odborné literatuře,menstruaci mám stále pravidelnou.
Nejhorí je e bývám občas podráděná, a agresivní!!! Přijde to z ničeho nic!
Nebo bez nějakého podnětu bývám skeptická, nevěřím nikomu!!
Vyzkouela jsem různé čaje, přípravky z reklamy- zabraly, ale to byh je musela u asi jíst pořád - stojí docela dost peněz a ty potřebuji spíe pro dcerku!
Kdy to přichází - u to poznám- beru SEDATIV PC homeopatika, ty aspoň trochu utlumí mé stavy.
Lékařské vyetření momentálně nepřipadá v úvahu - dcerku čeká velmi náročná operace srdce ( ji jsme měli 3x odklad,pro zhorený zdravotní stav)a hlavně musí být v pohodě po psychické stránce , a to můeme zajistit pouze my jako rodiče!!!!!
Moná , e se Vám to celé bude zdát nepochopitelné, ale kdo nic takového nezail ...
Upravil(a) malytrpaslik (14. 8. 2006 9:08)
Není tady
Problém bude dle mého názoru v psychice, ale můe to být také kolísavá hladina hormonů, od páteře,infekce v těle a různé dalí potíe. Pokud si myslí, e nemůe k lékaři a zjistit, v čem je tvůj problém....uvědom si, co by následovalo, kdyby jsi nebyla ! I já jsem myslela, e jsem nenahraditelná, a jsem se musela zastavit a ivot jde stejně dál. S věkem ti bude ubývat sil a pak stejně zjistí, e si s tím sama neporadí a vyhledá lékařskou pomoc. Ani homeopatika, ani léčitelé neznamenají, e se ti problém zlepí - ale je to finančně náročné. Pokud si myslí, e je to gynekologického rázu, nechej si změřit hladinu hormonů a uvědom si, e pokud má a chce být dceři oporou, musí být v pořádku hlavně ty !!! Od tebe se bude odvíjet pohoda a dcera bude cítit, e jí ráda pomáhá....kdy bude utvaná a nervozní....nevím.......??? Dle mého názoru není od věci ani psychiatr nebo psycholog....
Není tady
Milé dámy!
Děkuji za Vá zájem a rady!
Jsem si vědoma, e to tak dále nepůjde !
Ale opravdu dokud nebude dcera po operaci..., funguje to tak e zavolají a do dvou dnů se musíme dostavit do Motola.
( Mého stavu si, ale za ty dva roky nikdo neviml - pouze manel ví kdy to příjde- a natěstí je tak tolerantní, e mi to trpí.) Dcerka miluje zvířatka, tak často jezdíme do zoo nebo jen tak do lesa! Odpočívat moc neumím! Jediný můj relax je napustit vanu a po okraj, zapálit svíčky a něco si přečíst! Miluji kdy mám co dělat a nenávidím nudu. (Moná proto, ze v těch nemocnicích není tolik moností tak mě to tak sebralo.) Kdy bylo dcerce 5 let začla jsem studovat na Lidové konzervatoři v Ostravě- oděvní výtvarnictví- bylo to moc fajn. (V únoru 2001 zjistili, e dcerka má něco s ledvinama a od té doby jezdíme po nemocnicích, a dalí diag. přibývají.) Přesto jsem se snaila, měla jsem dokonce odklad , ale kolu jsem ve třetím semestru ukončila. Je tovelmi náročné studium - krom koly, spoustu domácích zadání a levné to taky zrovna není. Doufám, e a bude dcerka po operaci v pohodě a já se dám do pořádku, tak se do koly vrátím!
Není tady
Chápu tvé stavy. Nemá na sebe čas, protoe je prvotní dítě. A ona bude Ok, bude se moci věnovat sobě. Ale, stačí zajít ke gyn., nechat si vzít krev a dozví se, zda to bude fakt předčasný přechod.
Jinak to bude ze íleného stresu a to vyvolá x-nemocí a ty nepominou, a bude dcera jakoe zdravá, ale třeba tě to postihne jetě 6 měsíců poté plnou měrou. Něco podobného mám za sebou. Ze stresu u jsem byla mimo, mluvila jsem z cesty, jednou málem měla jakoby mozk.mrtvičku-přestala vidět na oko, slabost, mravenčení rukou, bez síly. Nespala jsem ani s tabl. a pod.
Nějak to řeit taky chce, jinak se usouí a pak dítěti nezůstane ádná máma, a to přeci nechce, e NE?
Musí si stanovit priority a rozhodnout se, CO je pro tebe v ivotě důleité. Ve dohromady nepůjde. Tělo...a ho vyhuntuje si řekne samo. A přece nechce taky koukat půl roku do stropu, třeba e náhle ochrne. Tělo není stroj!
Napi, co má malá s ledvinama, já s tím válčím od 6-ti let, 3 operace, 1+1/2 ledviny(ta po těhotenství atrofuje) tak něco o tom vím...
Není tady
Tak u jsem udělala první krok! A za to děkuji Vám vem co jste mi tu napsaly A DODALY MI ODVAHU! Nela jsem sice za psychologem ani psychiatrem (patné zkuenosti a neosobní jednání i prostředí), ale odhodlala jsem se po dlouhé době zavolat jedné velmi příjemné a moudré paní. Paní Libuka dělá numerologii, astrologii a vdy mi dobře poradila a na 99% se splnilo co řekla! Moc ni to pomohlo a úplně to vechno spadlo a já se cítila moc dobře! Moná, e si říkate proč jsem tam nela dříve? Upřímně Vám to řeknu. Strach , abych neslyela , e to bude jetě horí ne je! A pro ty , které na "takové věci" nevěří - (není to taková nějaká enská co si tahá rozumy z rukávu - má vystudovanou psychologii), ale osobní přístup a příjemné prostředí dělá divy.
Brzy Vám napíu jak pokračuji...
Není tady
malytrpaslik napsal(a):
Tak u jsem udělala první krok! A za to děkuji Vám vem co jste mi tu napsaly A DODALY MI ODVAHU! Nela jsem sice za psychologem ani psychiatrem (patné zkuenosti a neosobní jednání i prostředí), ale odhodlala jsem se po dlouhé době zavolat jedné velmi příjemné a moudré paní. Paní Libuka dělá numerologii, astrologii a vdy mi dobře poradila a na 99% se splnilo co řekla! Moc ni to pomohlo a úplně to vechno spadlo a já se cítila moc dobře! Moná, e si říkate proč jsem tam nela dříve? Upřímně Vám to řeknu. Strach , abych neslyela , e to bude jetě horí ne je! A pro ty , které na "takové věci" nevěří - (není to taková nějaká enská co si tahá rozumy z rukávu - má vystudovanou psychologii), ale osobní přístup a příjemné prostředí dělá divy.
Brzy Vám napíu jak pokračuji...
Dobré slovo, pochopení dělá někdy divy. koda, e to nevědí naí páni dokroři.
Není tady
Prosím o radu kdy nastává období přechodu - menopauza v jakém věku , její příznaky jak se projevuje a problémy s ní spojené. Prosím holky o vae zkuenosti a rady děkujuuuu
Není tady
Průměrný věk při menopauze je 49-51 let, před 45. rokem věku je menopauza předčasná, po 55. roku je menopauza opoděná. Takze z toho vyplyva ze buvi kdy eheh
Menopauza se obvykle dostaví, kdy ena dosáhne věku okolo padesátky. Tehdy nastávají hormonální změny, které mohou být spojené s různými příznaky. Pamatujte si vak, e menopauza není nemoc, je to přirozený jev v ivotě eny.
Návaly tepla jsou způsobeny reakcí hypotalamu a podmozkové lázy na pokles hladiny estrogenů. Hypotalamus je částečně zodpovědný za udrování tělesné teploty. Vedlejím produktem je uvolňování velkého mnoství adrenalinu, čím se následně zvyuje tělesná teplota. Adrenalinové zčervenání a nával tepla je pouze pokus organismu najít nějaký estrogen. Zvýením hladiny dostupného estrogenu dává tělu signál, e návaly nejsou potřebné.
ivotospráva:
- jezte hodně ovoce a zeleniny (pokud mono čerstvé). Obsahují látky, které brání ztrátě vápníku z kostí a zvyují hladinu estrogenu a progesteronu.
- nedrte přísnou dietu - je lepí mít trochu nadváhu ne být vyhublá. Vyvarujte se vak tučných jídel a nekonzumujte moc masa
- vyhýbejte se jídlu z neloupaného a celozrnného obilí, rebarbory a penátu - mohou sniovat vstřebávání ivotně důleitých minerálních látek
- vyhýbejte se nadměrnému konzumování mléčných a masitých jídel (s vysokým obsahem fosforu) - jsou spojené s osteoporózou.
- vyhýbejte se dehydrovaným polotovarům. Chybí jim ivotně důleité vitamíny a minerální látky a mají vysoký obsah fosforu, který zvyuje kostní ztráty
- při návalech tepla a nočním pocení - vyhýbejte se horkým nápojmů, ostrým a tučným jídlům
- vzdejte se kouření, alkoholu a kofeinu, zhorují hormonální rovnováhu
- pijte hodně vody
- pravidelně cvičte - přiměřené cvičení je prokazatelně vhodné pro mnohé eny v menopauze
- vyhýbejte se nadměrnému uívání alkoholu, kouření, nápojům a jídlům s obsahem kofeinu - kouření způsobuje brzký nástup menopauzy
- pravidelně se vystavujte přírodnímu slunečnímu světlu. To umoní tělu tvořit vitamín D, který absorbuje vápník.
V období menopauzy je velmi potřebné zabezpečit dostatek vitamínů a minerálních látek. K odstranění nepříjemných příznaků mohou pomoci estrogenní byliny.
Není tady
toto malo jsem nasla na internetu..poradne se do toho ponorim a najdu vse co se da a poslu
snad to ulehci ta trapeni alespon trosicku
Není tady
malytrpaslik napsal(a):
Jesti tu není nikdo ,kdo má tyto problémy tak mi aspoň poraďte jak z toho ven!!!
( Nechci zkončit v "blázinci", pardón v léčebně jako moje sousedka !! A bohuel znám takových případu více!!!)
Je mi teprve 34 a problémy mám od 32!
Pro vysvětlení: Po velkém nervovém vypětí, kdy dceři zjiovali příčiny zhorujícíhoho se zdravotního stavu a museli vyloučit jestli nemá nádor.
( Byla jsem s ní v nemocnici 24 hod (14 dnů) , daleko od domova jen v tel.kontaktu.
Norálně s náma jezdí i táta, bohuel v té době měli plánovanoz opravu , kdy nesmí vzít dovolenou- řekli e si můe vzít volno, ale pak u nemusí chodit!! A někdo nás ivit musí!! )
Objevily se u mě vechny příznaky popisované v odborné literatuře,menstruaci mám stále pravidelnou.
Nejhorí je e bývám občas podráděná, a agresivní!!! Přijde to z ničeho nic!
Nebo bez nějakého podnětu bývám skeptická, nevěřím nikomu!!
Vyzkouela jsem různé čaje, přípravky z reklamy- zabraly, ale to byh je musela u asi jíst pořád - stojí docela dost peněz a ty potřebuji spíe pro dcerku!
Kdy to přichází - u to poznám- beru SEDATIV PC homeopatika, ty aspoň trochu utlumí mé stavy.
Lékařské vyetření momentálně nepřipadá v úvahu - dcerku čeká velmi náročná operace srdce ( ji jsme měli 3x odklad,pro zhorený zdravotní stav)a hlavně musí být v pohodě po psychické stránce , a to můeme zajistit pouze my jako rodiče!!!!!
Já to zaila taky. Není to menopauza, ale "patné" nervy. Bylo mi hrozně. Točila se mi hlava, občas builo srdce, měla sem o fóbii z velkých prostor. Stalo se to po náročném půlroce, kdy jsem řeila hodně nepříjemností. Nasadila jsem velké dávky hořčíku a la k doktorovi. Po vyetřeních, která nic neukázala mě poslali na psychiatrii. Tam mi pouze napsali antidepresiva a čau. Tak jsem musela pátrat jak na to. Chce to opravdu relaxovat, dělat si radost, nějaké vitamíny, čokoládu, klid a pak to přejde. Ale trvá to nějakou dobu.
Moná , e se Vám to celé bude zdát nepochopitelné, ale kdo nic takového nezail ...
Není tady
Milé eny,adám o radu.Je mi 46let a nedavno mi doktorka zdělila ,e mám myomy v děloze a tudí,e se musím podrobit operaci,kde mi zřejmě vemou i dělohu.TAK ted nevím co mě čeká.Jsem aktivní rada cestuji,posilovna atd.VĚŘÍM i na alternativní medicinu ,.pokud by byla monost ,aby se myomy ztratily.I kdy doktorka to vyloučila.Jinak to chci mít rychle za sebou a do měsíce na operaci.Nevím co mě čeká,a to je asi dobře.MOC DĚKUJI,DOUFÁM ,E MI NAPÍETE svoje zkuenosti .
Není tady
spolutrpitelky, co víte o tom, e jetě nějaký čas po poslední menstruaci prý můe ena otěhotnět???
Není tady
Pro jeniferyx: Pokud se udělá operace laparoskopicky, není na bříku vůbec nic vidět. Do naprostého normálu se vrátí tělo se vím vudy za pár měsíců s tím, e po zákroku je normální veliká únava. Je mi stejně jako Tobě, absolvovala jsem kvůli myomům takté. Lituji, e jsem na tuto operaci nela dříve, protoe myomy pořád rostly a já se pořád trápila, kdovíco tam nemám. Vůbec se neboj a najdi si dobrou nemocnici! Slyela jsem, e pokud je pooperační komplikace, má nárok na lázně. Mně lékař řekl, e nárok nemám. Byla jsem bez komplikací. Ale známá na to lázně dostala a taky měla ve OK. Take...nevím. Jsem teď ráda, e je ve venku. Jeden nikdy neví, kdy se tam něco vyvrbí. Takhle mám jistotu, e mě enské věci u nebudou zlobit. Jdi do toho a nepřemýlej! Dá se to vydret opravdu v pohodě!
Není tady
:jojo:ahojky-je mi 41 let a jsem po chemoterapiích,kdy mi asi po 3 přestalo fungovat ve co by mělo ,vypadly vlasy,menstruace se ihned zastavila-tudí mi lékař zdělil--přilo to dříve,ale je to ono.:butter:nic by mi a tak nevadilo.ale ty návaly horka jsou ílené .Je to u půl roku:oa je to děsné.
Není tady
Aknell a lékař Ti neporadil co s tím?
Není tady
ahoj -jo mam vydret jinak mi da nejake hormony ,ale ja mam strach e jetě více přiberu z 54 kg mam po půl roce z kortikoidů u 70 a jsem z toho netastná
Není tady
Já nevím, ale mně příjde půl roku u dost dlouhá doba na to, aby se to řeilo. A jestli ti třeba nechce dát chemické hormony, kdy bere jetě ty kortikoidy a má za sebou tak náročnou léčbu, nezkusila jsi třeba ty bylinkové přípravky na přechod? Ví, třeba Sarapis nebo něco takového.
Není tady
prý je něco po 40 jiného ne normálně a taky po chemě je to prý jinak atd. ale ted mi říkala kolegyně,e je super léčba,ale a po roce,kdy to začalo.Půjdu se na to poptat.
Není tady
Tak hodně těstí, snad Ti to pomůe, myslím, e u sis zkusila dost.
Není tady
no to je dlouhé vyprávění--mám 11 let roztrouenou sklerozu....take ivot opravdu není ádné peří ahoj
Není tady