19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
chtěla jsem se zeptat, jestli je normální, kdy mi občas píská v uích, nebo je to počáteční příznak nějaké nemoci ???
neposlouchám ani extra nahlas hudbu, ani neiji ve velkém měste s hlučnějím provozem nebo tak, prostě nic...
třeba i několikrát denně - neříkám e pořád - mi z ničeho nic zaně pískat v uích (ne v obou zároveň, vdy bud v pravém nebo levém uchu)...stává se to i vám, nebo sem jediná
Není tady
no me v usich nepiska,ale pravidelne nekolik hodin denne je mam ucpane,jedno,druhe a v nejlepsim pripade obe :> no a je to hrozny,mam problemy slyset,slyset zakazniky v praci... sileny
tak ja tu budu cekat s tebou az nam nekdo da nejakou dobrou radu hehe:)
Není tady
Ferda napsal(a):
no me v usich nepiska,ale pravidelne nekolik hodin denne je mam ucpane,jedno,druhe a v nejlepsim pripade obe :> no a je to hrozny,mam problemy slyset,slyset zakazniky v praci... sileny
díky spiderwomanko
aspon v tom nejsem sama....
jak tak koukám tak větina má problémy akorát tak srdeční....
Není tady
ESKYMKA napsal(a):
chtěla jsem se zeptat, jestli je normální, kdy mi občas píská v uích, nebo je to počáteční příznak nějaké nemoci
???
neposlouchám ani extra nahlas hudbu, ani neiji ve velkém měste s hlučnějím provozem nebo tak, prostě nic...
třeba i několikrát denně - neříkám e pořád - mi z ničeho nic zaně pískat v uích (ne v obou zároveň, vdy bud v pravém nebo levém uchu)...stává se to i vám, nebo sem jediná![]()
Ahoj Eskymko, normální to určitě není.
Měla bys jít někam na ORL- byla jsi? Abys neskončila tak, e bude permanentně slyet jenom ty pískoty- nic víc. To tak můe toti skončit taky. Pak se to léčí na psychiatrii- protoe to fakt musí být děs- nic neslyet, jenom pískoty. To musí být ílený.
Není tady
Leila napsal(a):
ESKYMKA napsal(a):
chtěla jsem se zeptat, jestli je normální, kdy mi občas píská v uích, nebo je to počáteční příznak nějaké nemoci
???
třeba i několikrát denně - neříkám e pořád - mi z ničeho nic zaně pískat v uích (ne v obou zároveň, vdy bud v pravém nebo levém uchu)...stává se to i vám, nebo sem jediná![]()
Ahoj Eskymko, normální to určitě není.
Měla bys jít někam na ORL- byla jsi? Abys neskončila tak, e bude permanentně slyet jenom ty pískoty- nic víc. To tak můe toti skončit taky. Pak se to léčí na psychiatrii- protoe to fakt musí být děs- nic neslyet, jenom pískoty. To musí být ílený.
ale to zase není a takový extrémní pískání.....slyím dá se říct podle mě úplně normálně
Není tady
No- ten, kdo skončí tak, e slyí jen ty pískoty, tak to asi zezačátku taky slyel jen občas- já bych to a tak s humorem nebrala, kdyby se jednalo o můj sluch.
Není tady
Leila napsal(a):
No- ten, kdo skončí tak, e slyí jen ty pískoty, tak to asi zezačátku taky slyel jen občas- já bych to a tak s humorem nebrala, kdyby se jednalo o můj sluch.
určitě si tam skočím
....ale nemyslím si, e bych se z toho pískání měla hned zbláznit....to zase ne,normálně to skoro ani nevnímám, váně to není ádný ostrý pískání....jen takový...já nevím jak to přesně popsat,to se ani nedá....takové sotva slyitelné ...a není to pořád
Není tady
Moje známá asi před 5 lety taky mluvila o piskání v uích. Byla na vyetření a měřily jí to nějakým přístrojem. U je to dlouho, ale myslím, e jí to doktor vyléčil.
Není tady
ESKYMKA napsal(a):
???
ESKYMKO:Taky bych to nepodceňovala a la k doktorovi. Kamarádce taky "jen" pískalo v uích, tak to nechala být. Nakonec měla tak ílený bolesti uí, hlavy a bylo jí zle - e jí to stejně nakonec dohnalo na pohotovost. Měla zánět zvukovodu.
Doktor jí vyetřil za 5 minut....
Není tady
To pískání v uích se jmenuje, tuím, TINNITUS a pokud trvá delí dobu, jak píe, můe jít o příznaky velmi váných nemocí.Ale taky nemusí.Určitě si s tím zajdi za doktorem!!!
Mohlo by se ti stát, e kromě toho pískání za pár let neuslyí nic.
Není tady
Ferda napsal(a):
Ferdo, asi bys měl (měla?) taky navtívit doktora, aby vyloučil vánějí nemoc. Na čitění jinak zdravých uí jsou výborné uní svíčky - pár stojí asi stokorunu, je to takový trychtýřek z navoskovaného papíru, který vsune do ucha a zapálí (doporučuju nejdřív zapálit a pak vsunout, nebo mít asistenci). Pozor, plamen je docela velký. Lehne si na bok a asi za dvě minutky je hotovo. Pokud je na to člověk sám, je ideální mít po ruce zrcátko a hlídat si to, a taky je dobré nachystat si třeba misku s vodou, do které zbytek hodí.
Nedělám to přímo pravidelně, ale několikrát jsem to zkouela a vdycky mám potom takovou lehkou hlavu, jako by mi odlehlo. Tím hořením vzniká podtlak a taky teplo, take se maz rozpustí a "vcucne" do toho kornoutku.
Mne píská v uích, kdy se nastydnu, ale musím chodit do práce i nemocná. To pak někdy i ztrácím hlas. Taky slyím pískání TV, co ale taky neslyí kadý.!!!!Slyím vysoké tóny a je to otrava.Ani v rámci rodiny to nemusí vichni slyet.Jednou jsem ztratila hlas a tak, e jsem v uchu slyela jakoby znít -bít zvony. Ovem, to byl tlukot nebo tep mé krve a nelo to vypnout.
Byla jsem na vech testech-ucha, nosu (v nemocnici pro eleničáře...mají spec. testy) a NIC. Slyím dobře...asi zánět. Něco mne tenkrát dali.
Ale bydlím v Praze, v hluku HNUSNEM a hlasitém. Tak si říkám, jak budu stránout, budu hluchnout a bude mi fajn.
Jetě mne někdy zapíská, pak najednou přejde, pokuď nebolí, neřeím.
Fakt je, e jsem alergická na hlasitou mluvu (někdo tak prostě mluví) a rozbolí mne z toho hlava a můe jít třeba jenom o poslech 2-3 minut.
Ale vedle nás 5 let hrála diskotéka, kadou noc mimo neděle na skoro plné pecky od 23,00, na plné od 1,00 do 3-5,00 rána.
Za těch pět let nespaní se mne chytlo hodně divných nemocí. Stres-nevyspání-hluk.
TO techno-nejde zesouladit s dechem, to se mne třásla i postel.
Není tady
ESKYMKA napsal(a):
???
Ahoj, tak já mám problém stejný, asi horí... mě píská pořád v uích, nekdy vic, nekdy min... a to odjakziva... lecim se praskama,ale nepomahaji mi, takze zmeny zadne.. pravda, ja mam i poskozeny trosku nerv v jednom uchu a je to detskymi nemocenmi, kterych jsem mela hodne... jako spala, priusnice atd....
Muzes si zajit k usnimu,ale beztak ti to moc nepomuze. Nekdo mi rikal, ze mu pomohla akupunktura,ale docela je to neprijemny:(Byla jsem i na lecbe infuzemi(tj 10 infuzi, jedna denne)a nic:(
Není tady
diky Juditko...no v zari budu v CR tak si ty zapalovaci vecikoupim..no je pri me sikovnosti budu bez usi ne?heheheh ale urcite zkusim,nevim zkusim se na to zeptat tady v ameru.Slysela jsem ze je dobry si i udelam vyplach ucha peroxidem vodiku ale nevim nevim,nemate nekdo zkusenosti?No uvidime,k doktorovi si brzy stejne zajdu:) diky
Není tady
jeste dodatek,zalehnuti v usich apod zacalo v dobe kdy jsem zmenila antikoncepci,muze to s tim souviset?
Není tady
Ahoj vem, zrovna jsem se vrátila od uní, kde jsem byla právě kvůli problému s pískáním v uích. No a v podstatě jsem se nic moc nedozvěděla (kromě toho, e se mi zhoril sluch ). Prý to zřejmě souvisí s tím, e mám zkalené bubínky a jetě nějaký fibrom (nevím, co to je). Prý mám přijít na kontrolu za půl roku, kdy se uvidí, zda se to zhruje. Taky mi řekla, e na to pískání je dobré jíst vitamíny, ale jaké, to mi u nesdělila. No asi jsem vám moc nepomohla, u kadého je to asi jiné, take honem vichni na ORL!
Není tady
Ahoj babucho, kup si zinek, ten se projevuje při nedostatku pískáním v uích.Pa pa.
Není tady
Vzkaz pro Ferdu, je dokázáno, e eny, které berou hormonální antikoncepci mají větí spotřebu vitamínů a minerálů.Dokonce u vit.C dvacekrát větí ne lidé, kteří neberou HA.TAké se zvyuje spotřeba zinku, který je v naí stravě poskromnu.Kup si zinek a za chvíli budete mít po pískání v uích.
Není tady
Vzkaz pro Ferdu, je dokázáno, e eny, které berou hormonální antikoncepci mají větí spotřebu vitamínů a minerálů.Dokonce u vit.C dvacekrát větí ne lidé, kteří neberou HA.TAké se zvyuje spotřeba zinku, který je v naí stravě poskromnu.Kup si zinek a za chvíli budete mít po pískání v uích.
Není tady
Já zinek beru pravidelně kadý den kvůli nehtům a vlasům, ten mi teda asi nechybí, zkusím se ale mrknout na netu, jaké dalí vitamíny jsou potřeba proti tomu pískání v uích.
Není tady
na seznamu sem si zadala do vyhledávače pískání v uích a nalo mi to nějaké odkazy tak to zkuste taky...kdosi tam i píe, e pomůe ginko biloba....
tak koukám, e v tom nejsem sama...aspon nějaká útěcha...
Není tady
zinek teda?tak jsem si to koupila a vyzkousim...plus jsem si poridila kapky do usi na uvolneni mazu tak snad to funguje na principu tech zapalovacich vecicek do usich..toho bych se bala hehe ..no snad to funguje
Není tady
Vichni tu píete jen o ORL, ale ESKYMKO, já měla stejný problém - z ničeho nic mi zalehlo v uích, pak mi tam pískalo, slyela jsem jakoby takový buení či tepání. Chodila jsem s tím na uní dosti dlouho, na nic nepřili a nakonec mě poslali na neurologii, zda nemám něco zablokovaného.
BYLO TO OD ZABLOKOVANÉ KRČNÍ PÁTEŘE!!!
Chodila jsem nějaký čas na rehabilitaci a potom to úplně přestalo. Snaila jsem se cvičit i nadále, jene ví jak to je.... a teď kdy mi občas zase začne pískat v uchu, okamitě si nasadím to uvolňovací cvičení a hned je to pryč.
Není tady
Ahojky,poznávám,e tento problém má spousta lidí.Já jsem od ledna chodila na uní (pískalo mně v pravém uchu),neustálé vyetřování, brala jsem práky a po 3 měsících mně poslal s krční páteří na nervové, odtud jsem putovala do tunelu a pořád NIC nenali, ale pískalo dál.A jsem někde na stránkách objevila článek na pouívání "Pohankového poltáře".Hned jsem si jej koupila a fakta to přestalo (snad jen někdy nepatrně)asi po měsíci. Taky mně posílal na infuze, ale protoe jsem neměla čas tak jsem tam ani nebyla, ale kadý kdo to vyzkouel tvrdí, e to nepomáhá.
Jo ten poltářek na spaní se zformuje na krční páteři a nějak ji stimuluje.Ta páteř mně bolívá,tak to bylo asi z toho.
Není tady
Jasně,e mám jetě při tom cviky na krční páteř
Není tady