Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#151 17. 8. 2006 9:43

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Cizí děti!

Andrejko, to, že máš sama hlídat děti, tu říkáš poprvé. Selima má pravdu, je to problém a možná i trochu nezodpovědnost (nebo pohodlnost?) tvého manžela a jeho BM, když ti je "hodí na krk", obzvlášť když ty o ně zas tak moc nestojíš. Asi by byla jiná situace, kdyby třeba jejich máma musela do nemocnice atd, ale takhle to asi není nejlepší řešení, ani způsob, jak vás "sblížit".
Ale pořád nějak nechápu, jak jsi mu "ustoupila s majetkem" a on tobě s dětmi. To mi připadá jako dost nechutná výměna "já si tě vezmu s dluhama a jednou igelitkou a ty mi za to nebudeš vodit domů svoje děti". Děvče moje, ty si pořád neuvědomuješ, že jako mu z předchozího manželství zůstaly finanční závazky, stejně tak mu "zbyly" děti a zatímco ty dluhy jednou zaplatíte, děti jsou na celý život. To nejsou štěňata, která (pokud jsou nevychovaná, dělají loužičky v bytě nebo je prostě jenom nechceme) se dají "do dobrých rukou" a původní majitel bude tak nanejvýš přispívat na jejich krmení.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#152 17. 8. 2006 11:40

amba
♥♥♥♥♥--

Helena: větu"já to řeknu" dítě používá hodně často, ale podvědomě ví, že je účinná. V případě rozvedených rodičů  může být rozbuškou k dalším válečným akcím a pokud rodiče nejsou schopni komunikovat, tak je nebezpečná. Ze svého okolí neznám v současnosti ani jednu rozvedenou matku, která by dítěti řekla: Neříkej mi to, já jsem u toho nebyla, tak to nebudu s tebou řešit. Od toho tam je táta, má tě rád a když na tobě něco chce,musíš ho poslechnout atd. Naopak, matka dítě polituje jaký je chudáček, že ho tam nemají rádi atd. Ještě hůř by dopadlo, kdyby na nějakých pravidlech trvala jeho nová žena a dítě si na ni mamince stěžovalo .Bohužel, takové matky znám.  Dítě používají jako účinný nástroj pro svoji pomstu, zlobu a závist.
Takové dítě dokáže rozhodit všechny vztahy v nové rodině, i kdyby se nová žena snahou rozkrájela.
Já tu nepíšu o financích, nevím, jaké má rodina Andrejky příjmy atd., snažím se jen nastínit, že to nemá jednoduché ani otec, ani jeho druhá žena. Dítě je v každém případě "potrestané" a za nic opravdu nemůže.
Jak se budou odvíjet další vztahy, na tom má rozhodující vliv matka dítěte. Pokud zapomene na sebe a má dítě opravdu ráda, udělá všechno pro to, aby vztahy dítěte v nové rodině otce byly co nejlepší. Bohužel, za celý svůj život jsem se osobně setkala jen s jednou matkou, která své dítě nepoužívala jako nástroj pomsty proti BM a teď tady na netu, s Evou36. Docela málo, vzhledem k množství rodin, které jsou rozvedené a kterých se tato problematika konkrétně dotýká.
Asi právě proto to Andrejka vyřešila tak, jak to je. Ušetřila si tím mnohé trápení. Myslím si, že je pro všechny lepší, když se s "jeho" dětma vůbec nestýká a nezasahuje do jejich výchovy, než trávit víkendy plné starostí, práce,problémů a nervů.
Myslím si, že to všechno není o samotných dětech, ale o válce dospělých.

Není tady

#153 17. 8. 2006 11:56

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Už jsem tady psala v jiném příspěvku, že jsme kdysi chtěli jít s manželovýma dcerama na krytý bazén a jeho BM, když si pro ně přijel, řekla že na bazén nepůjdou, protože by musely se mnou do šatny a viděly by tu ku**** nahou! To řekla před jejich dcerama. Manžel mi pak říkal, že ta starší po maminčiných slovech vyprskla smíchem....

Není tady

#154 17. 8. 2006 11:59

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Káča: o co dělal manžel?

Není tady

#155 17. 8. 2006 12:33

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Řekl, že teda nepůjdem, když si to ta jeho bývalá nepřeje!

Není tady

#156 17. 8. 2006 13:13

amba
♥♥♥♥♥--

Ano Káčo, o tom to je. Víš, kdyby se manžel tvrdě ohradil,tak nevím, jak by to dopadlo. Asi by dcery ztratil a protože je má rád, tak raději vyhověl.  To  jen potvrzuje, že opravdu záleží především na matce dětí. Když  tě BM urážela a jedna z dcer vyprskla smíchy , to mluví za všechno. Samozřejmě, že u takto zpracovaných dcer nemáš autoritu a jakákoliv tvoje snaha o jejich integraci do nové rodiny je marná. Je to jen samé trápení všech zúčastněných, což si vlastně matka dětí,BM, přeje.

Není tady

#157 17. 8. 2006 13:25

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Káča: Bóže můj! To bych tedy nestrpěla... Mám za to, že partner by mě měl "bránit", nemyslím nijak tvrdě. Ale prostě jednoduše a bez křiku říct pár slov....třeba říct bývalé manželce, ať jde s ní vedle a vysvětlit jí, že si nepřeje, aby mě nazývala k..ou a zakazovala dětem bazén. Čekala bych, že i dětem vysvětlí (až budou třeba na návštěvě), že tato žena (např. Eva36) je moje nová žena, mám ji rád a žádám vás, abyste ji respektovali a dodržovali naše pravidla hry. Dobře bych se cítila, kdyby dodal, co bylo důvodem rozvodu (přiměřeně věku dětí) a zdůraznil, že já to nebyla a není zač mne nenávidět či proč se mnou soupeřit...vím, že s BM by si nemusel polepšit, ale cítila bych se hrozně, kdyby se mě před dětmi vůbec nezastal...kdyby jim nechal v hlavě to, co jim matka nakukala. Tedy, že já jsem ku.va....to je děs...

Není tady

#158 17. 8. 2006 13:27

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Káčo, tuším som tu niekde čítala, že ty si si toho svojho manžu "rozviedla", tak to sa potom jeho bývalke a veľmi ani deťom nečudujem. Netvrdím, že to je rozumné alebo charakterné, ale ťažko vyžadovať, aby ťa milovali ľudia, ktorým si rozbila rodinu, nech už boli okolnosti akékoľvek(okolnosti sú dôležité a život pestrý, aj ja mám za sebou vzťah(y) so ž)... To mi objasňuje po*né vyjadrovanie jeho bývalky, ale on sa ťa mal každopádne zastať, neospravedlňuje ho ani to, že zrejme cíti to maslo, čo má na hlave...  A v tvojom prípade ste sa všetci zachovali nemúdro a neprezieravo(už ani nehovorím, že aj - aký je opak veľkorysého? malorysý? ... tak povedzme úzkoprso), ale tak, ako vám velí prirodzenosť- všetci, vrátane jeho detí...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#159 17. 8. 2006 13:29

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Je tedy pravda, že můj BM taky různě drobně uráží mého přítele. No a ze syna občas vypadne nějaká ta tatínkova perla (např. směšně zkomolené jméno)...vždycky na to reaguju, nic nezakazuju, ale postavím se jasně na stranu přítele a synovi vysvětlím, že je sice možné, že jeho otec to říká, ale že na to nemá právo, protože ani já takhle o jeho nové partnerce nemluvím a že si nepřeju, aby tak mluvil o mém partnerovi on (jako syn)....a kluk dá pokoj. Ze začátku to taky nebyl med, ale zvykl si, že toto mu já jako matka netoleruju. A pro mě za mě se klidně může urazit a vydírat mě, že tedy zůstane u tatínka pořád (máme střídavou péči a hrozba, že by "odešel" k tatínkovi natrvalo by mohla být reálná)...ale já takovýmu vydírání neustoupím...

Není tady

#160 17. 8. 2006 16:10

amba
♥♥♥♥♥--

Selima:
já bych tu neřešila, kdo a co bylo příčinou rozvodu, to je hodně složitá otázka, dokonce je i možné, že Káča byla jen poslední kapkou v nefunkčním manželství. Já bych vycházela z toho, že je to fakt a všichni zúčastnění by ho měli začít respektovat. Když se matka dětí takhle o Káče vyjádřila, dokonce před dětmi, svědčí to jen o jejím charakteru - jistě se v duchu stejného principu tak chovala i v jiných situacích, a pak se nemůžeme divit, že s ní BM už nechtěl dál žít.

Není tady

#161 17. 8. 2006 19:50

Radka1
♥♥-----

Se vším so píše Amba naprosto souhlasím. Názory sice v průběhu života měnit můžeme, ale také musíme počítat s tím, že ne všechno se nám podaří prosadit, pokud žijeme v páru. Jak by vám asi bylo, kdyby jste se před svatbou dohodli, že spolu budete mít 3 děti a on vám po svatbě oznámil, že místo toho chce tři rotvajlery. Takže tady Andrejka s manželem uzavřeli nějakou dohodu a bez ohledu na to, jestli se ona chovala sobecky či nikoli (pokud ano, neměl si jí brát), tak by v tom měli pokračovat.
Čiší na mně z toho pěkná vyčůranost ze strany BM, která nemá hlídání pro děti a chce jet na dovo a zřejmě tuší, že tím způsobí BM pěkné problémy. Jestliže BM nemůže se o ně starat, protože musí do práce, tak se měli dohodnou jinak a dřív, aby on si to nějak zařídil. Dá se rok dopředu říct "tehdy a tehdy budeš mít děti a tak si pošetři dovolenou". A né že z čista jasna ona mu je nutí, on nemůže a Andrejka se má o ně starat. Její BM za s tím za Andrejkou vůbec neměl chodit. Jsou hloupí lidé, kteří si myslí : vezmu si jí/jeho a on se změní, on "vyměkne", on změní názor. Moje kámoška si také vzala alkoholika se slovy "on se usadí" a nemusím psát jak dopadla. Jestli na toto manžel Andrejky spoléhal, tak vidí, že se přepočítal, tudíž se s touto situací musí nějak vypořádat.

Není tady

#162 17. 8. 2006 23:43

amba
♥♥♥♥♥--

Také se mi zdá, že je BM pěkně vypočítavá. Když chci někam jet, tak si děti vezmu s sebou, ne? Nebo se domluvím předem s manželem, ale takhle? Já bych si je rozhodně nevzala, nebudou ji poslouchat a v případě naschválů se jim může  stát i nějaký úraz, za který ona bude zodpovědná. Něco jiného by bylo, kdyby byly na sebe zvyklé a schopné se vzájemně respektovat, ale v této situaci?
Mě by zajímalo, kde dcery jsou, když matka chodí do práce. Nebo matka v létě nepracuje?

Není tady

#163 18. 8. 2006 19:23

Andrejka
♥♥♥----

Radka1 napsal(a):

Se vším so píše Amba naprosto souhlasím. Názory sice v průběhu života měnit můžeme, ale také musíme počítat s tím, že ne všechno se nám podaří prosadit, pokud žijeme v páru. Jak by vám asi bylo, kdyby jste se před svatbou dohodli, že spolu budete mít 3 děti a on vám po svatbě oznámil, že místo toho chce tři rotvajlery. Takže tady Andrejka s manželem uzavřeli nějakou dohodu a bez ohledu na to, jestli se ona chovala sobecky či nikoli (pokud ano, neměl si jí brát), tak by v tom měli pokračovat.
Čiší na mně z toho pěkná vyčůranost ze strany BM, která nemá hlídání pro děti a chce jet na dovo a zřejmě tuší, že tím způsobí BM pěkné problémy. Jestliže BM nemůže se o ně starat, protože musí do práce, tak se měli dohodnou jinak a dřív, aby on si to nějak zařídil. Dá se rok dopředu říct "tehdy a tehdy budeš mít děti a tak si pošetři dovolenou". A né že z čista jasna ona mu je nutí, on nemůže a Andrejka se má o ně starat. Její BM za s tím za Andrejkou vůbec neměl chodit. Jsou hloupí lidé, kteří si myslí : vezmu si jí/jeho a on se změní, on "vyměkne", on změní názor. Moje kámoška si také vzala alkoholika se slovy "on se usadí" a nemusím psát jak dopadla. Jestli na toto manžel Andrejky spoléhal, tak vidí, že se přepočítal, tudíž se s touto situací musí nějak vypořádat.

Ono je to Radko trošku složitější mezi mím manželem a jeho bývalou,ona mu prostě vždycky jen oznámí tehdy a tehdy si dojed pro děcka a když řekne nemůžu,řekne mu tak příště ti je zase nebudu moci dát já.A tím začíná jejich celý kolotoč hádek..Mladší kluk prostě nechce chodit do školky a ona nemá hlídání,tak mu prostě řekne vem si děcka na týden a když ji odpoví,já ale nemůžu chodím do práce,tak mu ona řekla však máš doma ženu na mateřské.At je hlídá ona.Můj nazor je ten,že nejsen ani v nejmenším povinna je hlídat a už vůbec ne jen pro to že je děcko rozmazlené a nechce pouze jít do školky.Ještě jsem chtěla napsat,že dokonce vlastní babička,tchýně je nechtěla brát na prázdninkvůli jejich nevychovanosti a neposlouchání.Sama mi dokonce řekla,že se mi nediví když nechci aby je manžel brával k nám domů.

Není tady

#164 18. 8. 2006 23:12

kacica
♥------

Ahoj, tady je tolik stránek, že si prostě vaše jména už nepamatuju. A taky vztek na některé z vás mě zamlžil mozek. To už snad není možný, co tady vyblijete za nesmysly!!!!! Vždyť to jsou jenom DĚTI!!!!! ne paraziti! Kéž by se ti andrejko, ambi atd.... už nevím, to stejný vrátilo na VAŠICH NÉ CIZÍCH DĚTECH. Aby jste pochopily vy krávy jedny!!!!! Kvůli takovým jako jste vy, ani můj syn nemůže do rodiny svýho "tatínka" . Taky má dluhy, ale za ty si může sám, otázkou je jakou formou to podá své současné partnerce. Jste hnusný, a jak tady tuším psala helena, že to má v sobě do dneška, tak tomu věřím. Proč jste si začínali s chlapama co mají děti????? Co jste si myslely? že jsou vzduch?! je mě z vás špatně!!!!! Tady fakt nejde o vás, ale o ty děti. A já taky nejsem máma, co se rozkrájí pro všechno

Není tady

#165 19. 8. 2006 9:36

Andrejka
♥♥♥----

kacica napsal(a):

Ahoj, tady je tolik stránek, že si prostě vaše jména už nepamatuju. A taky vztek na některé z vás mě zamlžil mozek. To už snad není možný, co tady vyblijete za nesmysly!!!!! Vždyť to jsou jenom DĚTI!!!!! ne paraziti! Kéž by se ti andrejko, ambi atd.... už nevím, to stejný vrátilo na VAŠICH NÉ CIZÍCH DĚTECH. Aby jste pochopily vy krávy jedny!!!!! Kvůli takovým jako jste vy, ani můj syn nemůže do rodiny svýho "tatínka" . Taky má dluhy, ale za ty si může sám, otázkou je jakou formou to podá své současné partnerce. Jste hnusný, a jak tady tuším psala helena, že to má v sobě do dneška, tak tomu věřím. Proč jste si začínali s chlapama co mají děti????? Co jste si myslely? že jsou vzduch?! je mě z vás špatně!!!!! Tady fakt nejde o vás, ale o ty děti. A já taky nejsem máma, co se rozkrájí pro všechno

Kacico!respertuji tvůj názor,ale to ti nedává právo tady někomu nadávat do krav....jen proto že nesmí tvůj syn do rodiny svého táty!Třeba u vás za to může pouze nová partnerka že ho nesnaší,nebo je taky nevychovaný spratek jako děti mého muže.A pak bych se jí ani nedivila,ale to nevím tak nemůžu posoudit.
Tady není na místě otázka proč jsem si začínala s chlapem co má děti.On si začal se mnou a svobodně se mohl rozhodnout jestli se mnou chce zůstat.A ještě k těm dětem:děti mají mámu a tátu,ti se mají starat o jejich zabezpečení,pro mě to jsou cizí děti a nemám k nim žádný závazek.A jek si je jejich rodiče vychovají takový je mají,to už není můj problém tak proč bych se s němi já měla stresovat.

Není tady

#166 19. 8. 2006 10:59

nasemami
♥♥-----

Kacico, a má Tvůj syn podobné společenské chování a vyjadřování  jako Ty? (viz Tvůj příspěvek). Jestli ano, pak bych ho domů taky nechtěla.
Jsme lidé různí, s různými životními zkušenostmi každý z nás má za sebou nějaké ty facky od života, ale nemůžeš svoje názory aplikovat na všechny a všechno bez rozdílu. Ty máš svoje zážitky a Andrejka svoje a každá jste jiná a jinak to řešíte. Nic Ti nedává právo někoho urážet, Tvůj příspěvek je velmi hrubý.

Není tady

#167 19. 8. 2006 11:20

amba
♥♥♥♥♥--

kacica:
Jestli jsi svému synovi vzorem, tak se nediv.

Není tady

#168 19. 8. 2006 12:07

amba
♥♥♥♥♥--

Kacica:
Tvoje otázka, proč jsme si začínaly s chlapama co mají děti? Uklidni se a odpověz si na otázku, proč se ženy -matky znovu vdávají nebo žijí v novém partnerském vztahu.
Kde kdo ženám samoživitelkám doporučuje, aby žily dál svůj osobní plnohodnotný život a nabádá je, aby svůj život neobětovaly jen a výhradně dětem. Když to ale udělá otec, tak se to těžko rozdejchává, viď.

Není tady

#169 19. 8. 2006 12:20

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Kacico, teď kroutím zase hlavou já... Jsi jen zatrpklá a vzteklá, až budeš mít více zkušeností a ,,promíchaný" vztah za sebou-přijď diskutovat. Je docela možné, že za pár let budeš mluvit úplně jinak! Momentálně jsi totiž ,,vyblila" něco Ty!

Není tady

#170 19. 8. 2006 18:43

Pavlik
♥♥-----

Kačico, jestli je tvůj syn vstřícný jako ty, tak se nedivím, že nemůže do nové rodiny svého otce. Až budeš potřebovat zase něco "vyblít", tak se pokus, aby jsi neměla zatemněný mozek ( tvůj výrok). Mojí dceří je již devatenáct pryč a k otci chodí ( sice jednou za dva měsíce, ale dobrovolně). A že si na adresu mého současného partnera a mojí musela ledacos vyslechnout. Ozvala se, že k tátovi nebude chodit když takhle bude mluvit o její rodině a byl klid. Ono je to také o tom, že s mým současným manželem má snad lepší vztah než se mnou, bere ho nejen jako tátu, ale i jako kamaráda. Jen na okraj, znám problém cizích dětí z obou stran a nedovolila bych si nikoho nazvat krávou jako ty. Nezbývá mi nic jiného než zkonstatovat, že jen KRÁVA MUŽE BÝT TAK NENÁVISTNÁ A NETOLERANTNÍ a v tom duchu jistě vedeš syna. Až vydýcháš domělé křivdy, tak se ti dost uleví. Mě a BM to trvalo několik let, než jsme byli spolu schopni normálně komunikovat. Trvalo to do té doby než si dcera začala o mnoha věcech rozhodovat sama (asi 14-15let) a než jsme měli oba nové fungující rodiny.

Není tady

#171 19. 8. 2006 19:33

kacica
♥------

A vy mě někdo znáte??? nebo se mnou bydlíte doma? Ježiš, dělejte si co chcete!!! sbohem

Není tady

#172 19. 8. 2006 22:19

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

PROSTĚ CIZÍ A NAVEDENÉ DĚTI DO DOMÁCNOSTI NOVÉ RODINY MOC KLIDU NEPŘINESOU.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#173 21. 8. 2006 15:42

Radka1
♥♥-----

kacica napsal(a):

Kacico, můžes se tu rozčilovat a všem nadávat jak chceš, ale uvědom si jedno: za všechno může JEN a jen tvuj exmanzel. Jestli to doma svojí nové ženě podá po svém, z čehož ona vyvodí, že tvoje děti nechce ani vidět, tak si asi budeš muset srovnat jeho. Nejspíš je to hajzlík, který si děti prostě udělal a šel o dům dál a nemá zájem. I kdyby mu nová žena teoreticky ve styku s dětmi bránila, tak je to jen a jen jeho chyba, že se s ní nedohodne, či si to nevyřeší jinak. Takže rozumím tvojí naštvanosti a zatrpklosti, ale chybu budeš muset hledat u něj nebo u sebe.

Není tady

#174 27. 8. 2006 11:45

G.X
♥♥♥----

Tady asi budu extremistu, ale nedalo mi to. To co napsala Andrea /úvodní přístpěvek/, je přímo esencí nenávisti, sobectví, seberozmazlování  a absence elementárního úsudku a sebereflexe (snad psaný v afektu??).  Dále se zde dělají  závěry, aniž byste vyslechli také názor opačné strany.
K faktům:

Andreo, uvědomujete se, že váš syn je úplně stejně CIZÍ pro manžela jako jeho děti pro vás? Kdyby po vás požadoval totéž, jak byste se na to dívala??  Je obrovskou chybou, pokud manžel slíbil  se nestýkat s dětmi (pokud nemlžíte!) u vás, ale jak jste mohla toto vůbec požadovat? Má se s nimi stýkat jen "venku"? To přece není plnohodnotné.

ad dluhy: jsou to dluhy manžela a také on je splácí - zde neuvádíte, že jste fakticky dlouhodobě nepracující - na mateřské s svým dítětem, takže to stejně z velké části táhne manžel (vsadím se že včetně vás i VAŠEHO syna).  V bytě jste společně, v pronájmu, není to váš byt, jak se může z "přivlastňujícího si" tónu v příspěvku zdát.  On přišel s igelitkou, jak píšete, vy s čím? (kromě závazku-syna ;-), Za druhé přece dluhy nemají nic společného se vztahy k dětěm.

ad hračky: váš manžel NEMÁ přímou vyživovací povinnost vůči vašemu synovi (tu máte vy a váš bývalý) a vy nemáte k jeho. Proč srovnáváte srovnáváte hračky? (závist!)

Jak můžete nazvat další dítě společným DRUHÝM (když on už má dvě)? To mluví za sebe = chcete jeho děti vymazat z jeho života. Že je chcete poškodit i jinak (neumožnění dědit po otci) je také faktem a považujete to za normální?

K poslední větě úplně prvního vašeho  příspěvku: nedochází vám, že přesně totéž, co chcete nyní po manželovi by mohla chtít podobně "zaměřená" nová partnerka, pokud se rozejdete, a dopadnete přesně tak, jak se obáváte??

Upravil(a) G.X (27. 8. 2006 11:56)

Není tady

#175 27. 8. 2006 12:35

Májajája
♥♥♥♥♥♥-

Níže vedené diskusi se mi nechce věřit.
Děti srovnáváte s rotvajlery, manželovy jsou jen ty vaše, ty jeho se zřejmě vyskytly bez jeho působení největší krávě na světě která se o ně stará a má tu drzost chtít jet i na dovolenou!! Dokonce z alimentů které vašim dětem váš muž trhá od huby, skoro jako rotvajlerům.
Že jsem to četla, mám zkaženou neděli.

Upravil(a) Májajája (27. 8. 2006 12:39)

Mája

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí