Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#126 15. 8. 2006 0:04

Radka1
♥♥-----

Re: Cizí děti!

No jasne Jay, o tom jsme přeci už diskutovali 100x u Gymnazistky. Zalezi jen a jen na chlapovi. Ja bych taky chlapa, ktery o svoje děti nemá zájem, nikdy nechtěla. I když opravdu mám kamaráda, který zájem o své první dítě vůbec nemá, jenom platí - jedna dáma věděla že je hodně bohatý, tak mu řekla, že si nezávazně užijou a má antikoncepci. Myslela si, že si jí pak vezme. Taky se mu ani nedivím, protože to ona se zachovala svinsky, je mi líto toho neznámého dítěte, že má takovou matku. Kamarád má dnes chtěné dítě a je nejlepším otcem jakého znám.  U nás mi to zase připadá, že můj manžel má zájem až moc veliký. Tím nemyslím to jak často se mu věnuje, ale jak z něj "sere v síni" (sorry za ten výraz). Protože tento přístup se vymstí jak dítěti, tak otci, tak i mě. Buď ráda, že máš takovou oporu v manželovy.

Není tady

#127 15. 8. 2006 7:45

Jay
♥♥♥----
Místo: Landgraaf - Nederland

Radka1 napsal(a):

No jasne Jay, o tom jsme přeci už diskutovali 100x u Gymnazistky. Zalezi jen a jen na chlapovi. Ja bych taky chlapa, ktery o svoje děti nemá zájem, nikdy nechtěla. I když opravdu mám kamaráda, který zájem o své první dítě vůbec nemá, jenom platí - jedna dáma věděla že je hodně bohatý, tak mu řekla, že si nezávazně užijou a má antikoncepci. Myslela si, že si jí pak vezme. Taky se mu ani nedivím, protože to ona se zachovala svinsky, je mi líto toho neznámého dítěte, že má takovou matku. Kamarád má dnes chtěné dítě a je nejlepším otcem jakého znám.  U nás mi to zase připadá, že můj manžel má zájem až moc veliký. Tím nemyslím to jak často se mu věnuje, ale jak z něj "sere v síni" (sorry za ten výraz). Protože tento přístup se vymstí jak dítěti, tak otci, tak i mě. Buď ráda, že máš takovou oporu v manželovy.

Radko,ono to tady vypada, ze v mem manzelovi mam oporu, ale ono me to taky stalo hodne sil, nez pochopil, ze kdyz bude detem stale ustupovat, ze ho nic dobreho neceka...az kdyz si holka dovolovala cim dal vic a ja cim dal vic argumentovala, tak se mu trochu rozsvitilo, ale vyhrano neni...musim byt stale ostrazita a dusledna....chlapi jsou stale jako deti...bohuzel...

http://img511.imageshack.us/img511/5350/princeznaqr5.th.jpg

Není tady

#128 15. 8. 2006 13:50

amba
♥♥♥♥♥--

Móc dlouho jsem tu nebyla, tak vás všechny zdravím dřív, než mě ukamenutejete.
Souhlasím s Andrejkou,a rozhodně si nemyslím, že je mrcha z principu, jistě má ke svému chování důvod.
Rovněž odmítám názor, že je otec dětí srab a všechno záleží jen na něm. Otec je totiž v hodně těžké situaci, čím má dítě víc rád a cítí víc zodpovědnost, tím hůře pro něj. Nějak se zapomíná, že i otec miluje své dítě, není to jenom matka.

Všichni máme ve svém podvědomí hluboce zakořeněnou představu o mateřské lásce a při vyslovení slova matka se nám současně vybaví bezmezná láska atd. Pro dítě je matka ztělesněním dokonalosti a vzorem. Jenomže, každý z nás má svoje charakterové vlastnosti (je to složitější, tak jen ve zkratce), které se porodem nemění a jak všichni víme, nikdo není dokonalý, tedy ani žena, která se stala  matkou.
Opravdu si myslíte , že BM vydejchá situaci, kdy je její bývalý šťastný s jinou ženou?
Opravdu si myslítei, že je BM šťastná z narození dalšího dítěte BM?
Opravdu si myslíte, že matka řekne dítěti, když jde k otci: Tatínek tě má také moc rád, určitě si užiješ báječný víkend, chovej se slušně i k jeho ženě, ona se o tebe postará, uvaří ti jistě něco dobrého, jejich dítě je menší než ty, tak na něj musíš dávat pozor, je to tvůj nevlastní sourozenec a až vyrostete bude to fajn protože budete kamarádi a spojenci v různých dobrodružstvích atd. ?
Opravdu si myslíte, že matka, po návratu dítěte od otce, 5ekne dítěti: To mám velkou radost, že jste se báječně užili?
Má-li nová žena dítě z předchozího vztahu, opravdu si myslíte, že matka řekne svému dítěti: poznáte se, budete si spolu hrát a budeš mít dalšího kamaráda ( nebo například: je starší, tak už může koukat na televizi, ty až vyrosteš, budete koukat spolu atd.)
Já si nejsem jistá, že to takhle funguje. Pokud vím ze svého okolí, otec je v každém případě hajzl a jeho nová žena mrcha, a to i v případě, že matka dítěte se má dobře s novým partnerem. Prostě nevydejchá jeho novou rodinu, ani jeho další dítě, protože otci tím vznikla další vyživovací povinnost a snížila se šance na zvýšení alimentů, nemluvě o dědictví. A nedej bože, kdyby se dítěti v nové rodině tatínka líbilo! To přece milující matka nepřipustí!
Známe to všichni, jak chodí děti k otci naočkované. Nemusí to být přímo, stačí, když on je hajzl a jeho nová žena je mrcha. Navíc, dítě dobře vnímá, o čem se dospělí baví.
Pochybuji o tom, že matka s příbuznými, partnerem nabo kamarádkou říká: Ona je fajn, stará se o naše dítě a jsem ráda, že jemu to v novém vztahu funguje, hlavně, že má naše dítě rád a já mám radost, že je našemu dítěti u nich dobře.
Co se týče pravidel: Jasně, že pravidla se nastavují, ale je mnohem těžší je dodržet. Nová partnerka nemá u dítěte autoritu a dítě jí dělá naschvály(díky matce) a otec? Ten má jen dvě možnosti: Buď pevně na pravidlech trvat, což se často miláčkovi nelíbí a pak z něho vypadne věta: Já to řeknu mamince!  Já sem nebudu chodit! Já tě nemám rád! Otec dobře ví, co to znamená. Dítě má v matce oporu, matka mu nenechá v rodině otce "ubližovat" (chudáček, oni ho tam nemají rádi) a ve finále otec dítě úplně ztratí. Nebo se dítěti ustoupí a vyroste z něj spratek. Pokud dítě v jeho nové rodině dělá takové problémy, že kvůli němu hrozí její rozpad, musí se otec rozhodnout: Buď svůj život obětuji pro dítě, nebo si ochráním svoji novou rodinu, kde jsem šťastný. Nepřipomíná vám to něco? Ani matka by neměla svůj život obětovat jen dítěi, a já si myslím, že stejné pravidlo platí i pro otce.
Tak, a teď mě kamenujte.

Není tady

#129 15. 8. 2006 14:23

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

amba: Možná se budeš divit, ale já říkám svému dítěti, že ho táta má rád a že si spolu užijí hezkou dovolenou např. ... Taky jsem velmi ráda, že otec dítěte má novou partnerku, protože teď aspoň nevisí na krku mně. Jeho nová žena má tříleté dítě, celkem vzteklé a protivné, mému dítěti (12 let) ničí věci, počmárá plakáty, poškrábe CD atd....Sama svému dítěti řeknu, že to je jeho chyba, protože to "cizí" dítě (v reálu ho nazývám jménem, třeba Frantík dejme tomu) je malé atd... A ano, nastala situace, kdy se mi chtělo křičet, protože moje dítě té "sani" (rozuměj nové ženě mého BM) kupovalo dárek...jenže brzy mi došlo, že můžu být ráda, že mají tak hezký vztah, že moje dítě ji dokonce samo od sebe koupí dárek...trvalo mi to asi půl sekundy a jsem ráda, že mi to docvaklo. Ona totiž jeho nová žena má k mému dítěti lepší vztah než jeho skutečný biologický otec, který si jen vymýšlí blbůstky a na věci důležité kašle, je samá legrace, ale pokud má dojít k tomu, aby splnil slib, který dal, tak skutek utek´... "taťka" zapomene, nestihne (má přeci tolik práce)....ano, je to taky jeden z tatínků, který, kdybych vyváděla a očkovala dítě proti němu, tak nejspíš ustoupí a dítě rozmazlí a udělá z něj fracka...tatínek, který stále ještě nedospěl. Je to dítě, stejně jako cítím, že manžele-děti má i Andrejka a podobně postižené ženy, které mají potíže s "cizími" dětmi...

Upravil(a) Eva36 (15. 8. 2006 14:26)

Není tady

#130 15. 8. 2006 14:49

amba
♥♥♥♥♥--

Andrejko, já si myslím, že jsi svoji situaci vyřešila dobře. Dokonce si nemyslím, že je tvůj muž srab, když přistoupil na tvoje podmínky, ale spíš se mi nabízí vysvětlení, že svoji BM dobře zná a ví, jaké by to mohlo mít důsledky pro vás všechny, kdyby děti chodily k vám domů.
Ty přece nebráníš otci ve styku s jeho dětmi, dokonce má možnost být s nimi u prarodičů, což je pro děti také přínosem. Nedej se zviklat a jednej tak, jak cítíš.
Nemyslím si, že za tuto situaci můžeš ty, ale je za ni zodpovědná matka dětí.Usuzuji z toho, že dítě vyhrožovalo, že to řekne mamince. Jakmile tato věta z úst dítěte zazní, je nebezpečná a ohrožuje vás všechny.
Někdo tady psal o integraci dítěte do nové rodiny. No, to je ideální  a jistě žádoucí případ, ale pokud je dítě dlouhodobě očkované vakcínou zloby, závisti, nenávisti, chamtivosti a dalšími ingrediencemi , integrace do nové rodiny je téměř nemožná. Samozřejmě, hodně záleží i na věku dítěte - velké dítě je už schopné leccos rozumem pochopit a přesvědčit se na vlastní kůži, že otec až takový hajzl nenía jeho nová žena je fajn a může s ní být i legrace, ale u malého dítěte je to téměř bez šance.
Ať dělám co dělám, pořád mi vzchází, že rozhodující vliv na chování dítěte v nové rodině otce má jeho matka.
Bohužel, "milující" matka dítě používá jako nástroj své pomsty tomu hajzlovi a té jeho mrše, takže z původně prima dítěte se stane lhář ( rozhodně matce neřekne, že bylo u táty báječně když vidí, že matka není spokojená), zloděj - když si bez dovolení  z rodiny otce něco odnese a matka s tím souhlasí, protože na to má "právo", závistivec - protože dítě v rodině otce něco má a ono ne, vyzvědač a donašeč - aby udělalo matce radost, tak v rodině otce slídí a podává informace atd.
No, a matka tyto jeho "schopnosti" s radostí podporuje a v pubertě se diví, že se z miláčka stal intrikář, lhář a podvodník. Pak stejně svoje selhání svede na otce, protože se nestaral a dítěti chyběla pevná ruka.(Přitom by dítě otci dobrovolně nedala mimo dobu určenou soudem) Začarovaný kruh.
Proto Andrejko s tebou i tvým manželem souhlasím, k jeho dětem nemáš žádnou povinnost a tímto svým rozhodnutím jsi zcela jistě zabránila mnohým a mnohým budoucím problémům a starostem.

Není tady

#131 15. 8. 2006 14:55

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Holky, já tady kdysi psala o svém trápení:druhý manžel-jeho děti a můj syn (v mém bytě). Vznikla dlouhá debata, kdy mně naopak spousta babineťaček ,,kamenovala", že v tom nemám nechat syna, že jsem snad jeho máma a co to jsem za matku, která toto dopustí (co prováděly manžel a jeho dcery). A že to mám řešit, v nejhorším případě rozchodem. Hlavní že je můj syn a mé nervy. Tehdy jste mi tímto moc pomohly a já se (dá se říci) kvůli vám rozhodla k ráznému kroku. Má situace se obrátila k lepšímu, jsem zase (i můj syn) ta veselá kopa, spím, nevypadávají mi vlasy, netřepu se a nezvracím, mám o vymodlených 8kg více...
A dnes se nestačím divit, je tu podobný problém a vše je jinak.

Není tady

#132 15. 8. 2006 14:59

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Ještě bych chtěla dodat, že takový problém je někdy neřešitelný a ,,cizí děti" dokáží novou rodinu, kde jsou už mnohdy i jejich spol.děti, v krátké době rozvrátit. Tak nevím-není až v takových případech lepší volit cestu: ano, nic mi není po tom, že se s nima stýkáš a na jak dlouho- ale nevoď Tvé děti ke mně domů, když to jinak nejde a nedělá to dobrotu.

Není tady

#133 15. 8. 2006 15:10

amba
♥♥♥♥♥--

Eva 36:
Ano, tvoje příspěvky čtu a jsi opravdu výjimka, která se takto dokáže chovat v opravdovém zájmu svého syna. Věř tomu, že z něho vyroste báječný muž, který jednou bude pevnou oporou svým dětem. Jsi báječná matka,jedna opravdu z mála, která to dokázala, i když to jistě nebylo pro tebe jednoduché. Věř tomu, že vždycky budeš u syna na prvním místě a jednou to tvůj syn ocení a bude si tě vážit! Víš, většinou bývalky nedokážou rozdejchat novou rodinu BM a zapomínají, že tím škodí vlastnímu dítěti. Když se na to podíváš z té lepší stránky, tak má tvůj syn dvoje zázemí, což také není k zahození. Je mi líto, že mu mrňous zničil jeho věci, ale to se stane i v běžných rodinách mezi vlastními sourozenci.
Jak už jsem napsala, jsi zářná výjimka a přeju ti, aby to i nadále vám všem vydrželo!

Není tady

#134 15. 8. 2006 15:18

amba
♥♥♥♥♥--

Eva 36:
Ano, tvoje příspěvky čtu a jsi opravdu výjimka, která se takto dokáže chovat v opravdovém zájmu svého syna. Věř tomu, že z něho vyroste báječný muž, který jednou bude pevnou oporou svým dětem. Jsi báječná matka,jedna opravdu z mála, která to dokázala, i když to jistě nebylo pro tebe jednoduché. Věř tomu, že vždycky budeš u syna na prvním místě a jednou to tvůj syn ocení a bude si tě vážit! Víš, většinou bývalky nedokážou rozdejchat novou rodinu BM a zapomínají, že tím škodí vlastnímu dítěti. Když se na to podíváš z té lepší stránky, tak má tvůj syn dvoje zázemí, což také není k zahození. Je mi líto, že mu mrňous zničil jeho věci, ale to se stane i v běžných rodinách mezi vlastními sourozenci.
Jak už jsem napsala, jsi zářná výjimka a přeju ti, aby to i nadále vám všem vydrželo!

Není tady

#135 15. 8. 2006 15:25

amba
♥♥♥♥♥--

Omlouvám se za dvojité odeslání stejného příspěvku.

Káčo, máš pravdu, naočkované děti dokáží rozvrátit novou rodinu, proto mi řešení Andrejky připadá rozumné. Ty jsi se rozvedla, nebo jak jsi to vyřešila? (dlouho jsem tu nebyla a všechno nemohu číst)

Není tady

#136 15. 8. 2006 15:43

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

amba: Má si uklízet, kluk jeden! Však on ho ten menší naučí smile Beru to s humorem, vůči muži teď už nechovám osobní zášť (kdysi byla, to ano), já jsem tak nějak prozřela a zjistila, že on na můj vkus až moc lže, podvádí, nechá se mnou vydržovat, parazituje na mně, nedává mi volnost a sám ji vyžaduje apod....prostě, že je to vlastně člověk tak nějak bez charakteru...už jsem to někde psala - on, kluk s maturitou, velmi dobrými znalostmi PC, sítí, mobilů...a vůbec veškeré takové techniky, nadějný obchodník schopný vymámit z jalové krávy tele...tenhle kluk prodal svůj talent svojí lenosti a teď se živí převážně tím, že dodává bílé maso na tancování u barových tyčí...tenhle kluk, který ještě nedávno nad tímhle ohrnoval nos a divil se, že ty holky mohou...tenhle kluk je sám vozí a najednou mu ty peníze, co ty holky vydělají, nesmrdí....(já narozdíl od něj jsem tohle řemeslo chápala a chápu, taky mám dítě a až nebudu vědět, co mu dát k jídlu a za co ho obléknout, půjdu s klidem dělat i prostitutku, byl to on, kdo kroutil hlavou a nechápal tyhle ženský...nechápal, až nakonec se jedna z nich stala jeho novou ženou smile .....Ale žádný můj názor mi nedává právo na to, abych ho pomlouvala před jeho dítětem nebo abych si vymínila, že mu dítě budu "půjčovat" a podobný jiný blbosti, který člověk někdy má chuť ve jménu zájmu dítěte páchat. A přitom je ty ženy páchají hlavně ve jménu svojí sobeckosti...

Není tady

#137 15. 8. 2006 19:24

Káča
♥♥♥♥♥♥-

amba: No, když už se nám narodila dcera, tak jsem najednou (paradoxně) získala sílu vše řešit. Už mi vadily ty roky trápení a chtěla jsem klid pro sebe a své děti, stejně to k ničemu nevedlo-ba právě naopak(byli jako hyeny).
Řekla jsem po jedné krádeži (jedna kradla víckrát a pak jednou už i ta mladší), že tady byly naposledy a ať si to udělá, jak chce, když nebyl schopen to za ta léta dát do nějakých přijatelných podmínek i pro nás (mně a syna z 1.manž.) A to i za cenu rozvodu, že už nemůžu dál. A řekla jsem mu, že mi i vadí, že jeho nezl.dcera má více peněz od něj, než já i s dcerkou dohromady.Nastalo děsný divadlo, uraženost, vyčítání, vyhrožování-tak jsem mu řekla, aby se odstěhoval, že to tak asi bude nejlepší. Požádala jsem si o výživné na sebe a dcerku a on se odstěhoval na chatu (kterou bral před rokem na hypotéku).Do té doby si bral dcery na celou neděli a věnoval se jim dokonce víc, než když byly u nás od pátku do neděle!(chodily na oběd do restaurace, do ZOO, do hypermarketů, na procházky, jezdili k příbuzným...)Manžel si pobytem na chatě asi lecos uvědomil a po asi roce byl zpátky s tím, že to od té doby celkem klape. Jednou za 14 dní jezdí se svými dcerami na chatu na víkend a teď jsou tam zrovna na týden. Měla jsem to udělat už před mnoha lety-ušetřila bych si léčbu antidepresivy, experimentování syna z drogami, jeho útěky z domu a spoutu dalších problémů, kdy jsem už i já ,,utíkala" z vlastního bytu, když tu měly být.

Není tady

#138 15. 8. 2006 20:50

amba
♥♥♥♥♥--

Tedy Káčo, to je fakt síla! Hlavně že už to máš za sebou a vyřešené. Také si myslíš, že je lepší "jeho" děti nepouštět do svého soukromí, viď?  Mám na mysli děti naočkované jejich matkou, s tím se už opravdu nedá nic dělat. Měj se fajn  amba

Není tady

#139 15. 8. 2006 21:10

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Hlavně se konečně po letech cítím, jako ČLOVEK!

Není tady

#140 15. 8. 2006 21:16

amba
♥♥♥♥♥--

Moc ti to přeju!

Není tady

#141 16. 8. 2006 14:58

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Andrejka napsal(a):

Fatimo,ty musíš být asi ztělesněné dobro,nenosíš náhodou svatozář?Podle tebe je asi ženská otrok dětí a taky se tak musí chovat,že?Já nejsem žádná zlá sobecká a závistivá ženská jak ty píšeš!!Pouza chci mít klid v rodině,a nevím co tu furt řešíš že beru dětem otce!!Oni ho mají,ale já přeci nejsem jejich matka,tak co furt řešíš...Oba rodiče se podílí na jejich výchově a to že otec nesmí zasahovat do výchovy je jejich problém..že ty máš ve své rodině takový vztahy,je sice hezké ale každý má právo žít život podle svých představ.Já ti tu tvou neberu,klidně se kvůli dětem obětuj.Ale každý není stejne povahy a kvůli tomu nemusí být sobecký a zavistiví.Já jen nechci kvůli jiným žít z huby do huby.Když to nepotřebují,vždyt hlady neumírají a lásku jim taky nikdo nebere jak ty se tu furt milně domníváš..Ale já nemusím svou lásku dávat někomu koho nemám ráda a ani se neumím přetvařovat...A taky tě nechápu proč tu napadáš Danu ona jen řekla svůj názor tak jako ty!!!!!!

Andrejka, ja ťa síce chápem, ale myslím, že ty si odmietaš pripustiť, že tvoj hlavný problém nie sú "cudzie*" deti, ale "vlastný" manžel... Keby bol manžel OK, a keby bol aj váš vzťah OK, tak si on nájde spôsob, ako neukrátiť ani deti z bývalého manželstva, ani svoju novú ropdinu. Ale za to, že toho nie je schopný, za to deti nemôžu. Či sú spratkovia, alebo nie, to netreba riešiť, pomerne správne si skonštatovala, že to nie sú tvoji spratkovia a ty si nemusíš a ani ich nemáš čo vychovávať. Problém asi je, že ich nevychovávajú ani ich rodičia. A za to, že nemáte peniaze, resp. menej než BM a že otecko rozpútal s ich mamičkou preteky o to, kto dá viac, za to tiež nemôžu deti, ale tvoj squellý muž... Namiesto sľubu o nezasahovaní detí do života si z neho skôr mala vymámiť sľub, že nebude deti "preplácať", dávať peniaze nad povinné alimenty(možno krem darov a mimoriadnych výdavkov) a že obaja s BM namiesto toho splatia dlhy... Teba vtiahli proti tvojej vôli do niečoho, čo si nespôsobila, ale je jednak nefér a jednak podľa mňa aj nemúdre dávať to za vinu, deťom, resp. hnevať sa na ne zato.  A aby si si nemyslela, že neviem, o čom hovorím - ja som žila 9 rokov s rozvedeným a spolu sme vychovávali jeho syna a jeden čas u nás žila aj jeho dcéra. Spoločné dieťa sme nemali, vtedy ma to trochu mrzelo, hlavne spočiatku, neskôr(a zvlášť v súčasnosti) som bola skôr rada. Synáčik mal LMD a výrazné problémy a s učením, aj so začlenením do spoločnosti, chodil do vyrovnávacej triedy, behali sme po detských psychológoch, atď.
Jasné, že každý sme iný a skúsenosti sú neprenosné, a ja som posledná osoba, ktorá by ťa nútila do nejakej charity, ktorú sama necítiš, ale zdá sa mi dobré pre všetkých zúčastnených vrátane teba, aby si si pomenovala problém a jeho zdroj a nevytvárala si náhradné terče pre svoje negatívne emócie a zástupné problémy... akými sú napr. jeho deti.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#142 16. 8. 2006 16:41

Jay
♥♥♥----

Pro Selimu!
Chtela jsem se tu rozepisovat s svym nazorem, ale ty jsi vse rekla za me...pod toto bych se podepsala.
Je proste fakt, ze deti za dluhy nemuzou a ze Andrejka nema to, co ma jeho BM, za to proste deti nemuzou...Ona muze jen ukazat, jaky ma charakter, ale "odmeny" se nemusi dockat a jestli prece jen-mam na mysli oceneni deti- tak v pozdejsim veku...sama si tezko umim predstavit, ze by deti nesmely k vlastnimu tatovi...ted mam na mysli u neho prespat, protoze si to jeho zena nepreje...pripadalo by mi, jakobych mela snad ty deti prasive...brrrrrrrrrrrrrrrrrr....tak to vidim ja...to uz je asi lepsi, na ne uplne zapomenout...moje deti k tatovi nechodily, ale manzelovo deti k nam chodi pravidelne. Podotykam, ze jsou moje deti dospele a mam novy vztah, cili to beru ze dvou pohledu...snad jsem to napsala srozumitelne:-)

Není tady

#143 16. 8. 2006 19:47

amba
♥♥♥♥♥--

Jay, jsi určitě báječná i chytrá žena a opravdu to s" jeho" dětma umíš. Jsou to ale děti, které už leccos umí pochopit rozumem a dovedou tě ocenit. Když se ale jedná o menší děti naočkované maminkou, tak je to opravdu svízelná situace, která dokáže potrápit a nejednou rozvrátit celou novou rodinu. Nemyslím si, že je to vina otce slabocha, on je opravdu v těžké situaci.  Na jednu stranu má svoje děti  rád a nechce je opustit, na druhou stranu chce žít svůj život s jinou ženou. Myslím si, že Andrejka to vyřešila dobře. Nechci se opakovat, ale co mě k tomuto názoru vedlo jsem napsala v příspěvcích výše. Také není vyloučeno, že se to v budoucnu, až děti trošku odrostou, změní.

Není tady

#144 16. 8. 2006 20:32

Jay
♥♥♥----

Ambo, ja prave nevim, zda jsou lepsi pubertaci nez male deti...ke me chodi i deti z ulice...mam deti rada a ony to vyciti, ale kdyz budou citit, ze je clovek nenavidi jeste nez se ukazou, tak umi taky delat naschvaly, ale nejsem vsevedouci, myslim, ze to jsou individualni situace a nelze vse nacpat do jednoho pytle..
Me spis u Andrejky zarazilo, jak psala, proc je nesnasi...nesnasi je proto, ze museji platit dluhy jeho BM...to me na tom desi, nebo zarazi...vis???

Není tady

#145 16. 8. 2006 22:54

amba
♥♥♥♥♥--

Máš pravdu, není to jednoduché nikdy a hodně záleží na každém jednotlivém člověku.
Dluhy BM jistě nepřispívají k dobré atmosféře v rodině, ale asi to nebude jediný důvod, proč děti nesnáší.
Víš, když dítě vyhrožuje, že "to řekne mamince", to je dost vážné. Dítě, stejně jako otec, dobře vědí, co může následovat. Ze strany maminky následují pro otce sankce, prtože "milující" maminka dítěti nenechá "ubližovat". Může to jít až tak daleko, že dítě za podpory matky nebude chtít k otci chodit a otec dítě ztratí. Pravidla nepravidla. Já vím, tento scénář má vývoj, někdy rachlejší, někdy pomalejší, ale má. Proto se Andrejce nedivím, že s tím nechce mít nic společného. Mohla by dopadnout stejně, jako gymnazistka.

Není tady

#146 17. 8. 2006 7:01

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Selima - píšeš "Teba vtiahli proti tvojej vôli do niečoho, čo si nespôsobila" - předpokládám, že Andrejka je dospělá a svéprávná, tudíž věděla, do čeho jde. Sama říká, že už před svatbou se "dohodli", že kromě alimentů se otec nebude nijak na zaopatření dětí podílet, takže lze předpokládat, že přehled o finanční situaci i dluzích svého manžela a jeho BM asi měla. Přesto s ním žila, vzala si ho dobrovolně - těžko ji asi někdo nutil proti její vůli - a najednou po několika letech zjišťuje, že se jí to vlastně nelíbí. Nevím, možná si myslela, že se jí manžela od jeho dětí podaří úplně odstavit a když se to nedaří, tak si holt stěžuje.
Amba - ty děti jsou ještě dost malé. V tomhle věku je věta "já to řeknu" (mamince, babičce, paní učitelce) celkem dost frekventovaná, protože dítě věří, že situaci, která se mu nelíbí, vyřeší jiná autorita, pokud možno v jeho prospěch. Ovšem pokud matka považuje každou stížnosti dítěte (třeba i na to, že ho táta nutí chodit včas spát nebo mu nedovolí dívat se na půlnoční horor v TV) za dobrou záminku k buzeraci BM, je to horší. Ale ty děti za to fakt nemůžou.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#147 17. 8. 2006 9:19

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Heli, ja som skôr myslela vojnu rodičov prostredníctvom detí, než finančnú situáciu - tá býva pomerne prehľadná, hlavne pokiaľ sa manžel na začiatku priznal k dlhom... Ale BM trebárs mohla začať vyvádzať po tom, čo "objavila" novú partnerku svojho bývalého - prečítaj si príspevky v iných témach, ako reagujú "bývalky" na "súčasné"... Mne sa tiež zmenila situácia zrazu, keď bol syn môjho bývalého v diagnosťáku, skvelý psychológ kontaktoval mamičku a bez nášho vedomia a prítomnosti ju dal dokopy so synáčikom. (Predtým ho nevidela asi 9 rokov a sedela za neplatenie alimentov-zlatý dobrý socík!). Tá múdra a obetavá žena ho uistila, že si ho vezme k sebe, keď je jeho otec taký hajzel - ale samozrejme, že už o nej v živote nikto nepočul(alimenty posielala vtipne 100 Sk raz za pol roka - to jej poradili policajti - aby sa to muselo uznať ako účinná ľútosť, že teda má snahu) a mladý nám ešte asi rok pílil uši tým, že nech ho nebuzerujeme a nechceme také kraviny aby chodil do školy a učil sa, že on pôjde radšej k mamičke a tá ho nebude nútiť do ničoho(to jediné verím, do školy by ho neposielala, ale zrejme by ho poslala žobrať či kradnúť). Niekedy ťa život postaví pred situáciu, s ktorou si nepočítala, nemáš žiadnu možnosť ovplyvniť ju, ale viac-menej si nútená sa s ňou buď vysporiadať, alebo skrátka nejako reagovať. A netvrdím, že Andrejka reagovala nejako obdivuhodne, ale fakt je, že BM a jej vzťah k svojmu manželovi ovplyvniť nemôže, jeho deti tiež asi veľmi nie, tak prosto z celej situácie vycúvala. Ani sa jej nečudujem, skôr mi je ľúto tej nenávisti, ktorá podľa mňa naozaj smeruje k celkom nesprávnemu a druhotnému terču...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#148 17. 8. 2006 9:30

Andrejka
♥♥♥----

helena napsal(a):

Selima - píšeš "Teba vtiahli proti tvojej vôli do niečoho, čo si nespôsobila" - předpokládám, že Andrejka je dospělá a svéprávná, tudíž věděla, do čeho jde. Sama říká, že už před svatbou se "dohodli", že kromě alimentů se otec nebude nijak na zaopatření dětí podílet, takže lze předpokládat, že přehled o finanční situaci i dluzích svého manžela a jeho BM asi měla. Přesto s ním žila, vzala si ho dobrovolně - těžko ji asi někdo nutil proti její vůli - a najednou po několika letech zjišťuje, že se jí to vlastně nelíbí. Nevím, možná si myslela, že se jí manžela od jeho dětí podaří úplně odstavit a když se to nedaří, tak si holt stěžuje.
Amba - ty děti jsou ještě dost malé. V tomhle věku je věta "já to řeknu" (mamince, babičce, paní učitelce) celkem dost frekventovaná, protože dítě věří, že situaci, která se mu nelíbí, vyřeší jiná autorita, pokud možno v jeho prospěch. Ovšem pokud matka považuje každou stížnosti dítěte (třeba i na to, že ho táta nutí chodit včas spát nebo mu nedovolí dívat se na půlnoční horor v TV) za dobrou záminku k buzeraci BM, je to horší. Ale ty děti za to fakt nemůžou.

Heleno.to píšeš správně že jsem věděla do čeho jdu..nikdo mě nenutil se vdávat,ale ještě před svatbou jsme si určili spolu pravidla.Já jsem ustoupila ohledně dluhů a veškerého majetku co měl s BM a on mi zase ustoupil s dětma.On to věděl od začátku že chci aby to takhle u nás fungovalo.Tak nemůže přeci po roce manželství ted přijít a říct mi že jeho bývalá chce at hlídám na týden jejich děcka protože manžel nemůže,chodí do práce.Děti které apsolutně nezvládám už proto že jejich matka je má spracované.Tohle přeci není moje povinnost?A já nemám zapotřebí si už v mládí ničit nervy jen abych se někomu zalíbila,nedokážete si představit jaká je to stresující situace.CHápu taky že každý má na to jiný názor a některá ženská by se třeba i kvůli děckám rozkrájela,já holt takovou povahu nemám a je pro mě na prvním místě moje psychická pohoda.Možná až děti trochu odrostou a nebudou takovy nevycválaní spratci tak i já změním názor...

Není tady

#149 17. 8. 2006 9:34

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ahá, Andrejka, ale toto som tu zatiaľ nejako nepostrehla, že TY ich máš sama týždeň strážiť, zdá s ami, že to tu doteraz nepadlo... Tak to celkom chápem, lebo deti, ktoré nie sú pred zákonom tvoje(nechcem napísať cudzie deti), sú veľká zodpovednosť, aj keby neboli nevycválaní spratkovia, a keď pri tom nemá byť ani manžel, tak to by som váhala asi aj ja, hlavne keď sú také malé. To je fakt prekérna situácia, asi pre všetkých zúčastnených...

Brita

Není tady

#150 17. 8. 2006 9:38

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Andrejko: Co když tvůj muž změnil názor ohledně vaší dohody s dětmi? Neříkám, že by to bylo od něj hezké, ale právo by na to jistě měl (jako ostatně každý má právo měnit své názory)...jestli tomu tak je, tak bych já na tvém místě přehodnotila názor svůj. Třeba to s jeho dětmi není tak hrozné, ale kdybych dospěla k tomu, že s jeho dětmi zkrátka nevyjdu (na což taky máš právo, to je jisté), tak bych se asi rozhodla, že se rozvedu... Já s BM taky došla po 12 letech do stádia, kdy jsem se rozhodovala, jak moc mi vadí/nevadí to, jak se on chová...jeho chování mi vadilo hodně, on to věděl, nic se neměnilo a já pochopila, že změnit si život mohu jen já. Tím, že od něj odejdu...nepřekousla jsem některé věci, které dělal (jako ty třeba nemusíš jeho děti a nikdo tě nemůže nutit, abys je milovala) a když jsem to nepřekousla, tak jsem se svobodně rozhodla, že už s ním být nechci...a mám svou psychickou pohodu, i když jsem, jak tvrdí BM, rozbila rodinu.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí