Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#451 22. 11. 2007 12:35

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Cizí děti!

pecule napsal(a):

víš Míšo Kuličko ono to taky není vždycky jak popisuješ, najde se i matka (doufám, že jich není moc), která neřeší odvézt dítě do školy a ze školy, která neřeší dopravu dítěte na kroužek (dokonce mu některé zruší), která dokonce neřeší ani tu večeři a nechá dítě v 8-mi letech každý den si namazat chleba. Ale to je zase trochu jiná kapitola a o něčem jiném než je tohle vlákno..

Ale víš, že jsem se skutečně s žádnou takovou nikdy nesetkala? Asi mám štěstí na lidi stolt

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#452 22. 11. 2007 12:38

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

No, ja som sa stretla s mamičkou, ktorá o dieťa vôbec nejavila záujem - ale možno o to jednoduchšie (???) bolo chlapca vychovávať... Bol v otcovej starostlivosti a hoci bol spočiatku pre mňa samozrejme tiež "cudzie dieťa", neskôr mi bol ako vlastný. S deťmi, ktoré sú trebárs pod iným vplyvom, atď., to môže byť zložitejšie, ale neverím, že nemožné.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#453 22. 11. 2007 12:44

Ráček
♥♥♥♥♥--

Viise,
možná jsem ( zatím , snad i trvale big_smile ) optimistkou a taky netvrdím, že se nemůže nějak změnit můj vztah ke klukům po narození " našeho " miminka , ale já je prostě beru tak jako že jsou " naši " !
Odpovídáš si v podstatě sama, ano chce to pochopení ze strany partnera a taky vždycky není všechno ideální, když jsem byla nemocná, požádala jsem ho, ať  spolu jedou k babičce  ! Vše je o domluvě..
Kluci jsou výborní, i když mají své nálady a řeči, ale absolvujem spolu moc akcí , posledně bruslení, hrajem si spolu a není mě vůbec líto peněz, které do nich investuju. Kluci mají radost a já mám pak radost, že se na mě těší a že se jim ani nechce domů ....tummenupp

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;30/st/20081120/k/ab7c/preg.png
Bude to kluk :-)
KO 16.7
4.7 velký UTZ ve 20.tt

Není tady

#454 22. 11. 2007 12:47

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Miso to ze nikoho takoveho neznas je dobre, ale neznamena to, ze nikdo takovy neexistuje.. Ale urcite existuji daleko horsi pripady, jinak by nektera decka neskoncila treba v detskych domovech nebo u prarodicu (takoveho nikoho treba zase neznam ja).

Není tady

#455 22. 11. 2007 12:53

Doubravka
♥♥♥♥♥--

Z pohledu toho dítěte, které mnoho let žilo v tom, že bylo pro nové partnery svých rodičů tím "cizím dítětem" hluboce smekám před těmi, kdož -pokud nejsou s to sžít se s dětmi svých partnerů - vztah v zájmu všech ukončí.

Není tady

#456 22. 11. 2007 13:37

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Míša Kulička napsal(a):

pecule napsal(a):

víš Míšo Kuličko ono to taky není vždycky jak popisuješ, najde se i matka (doufám, že jich není moc), která neřeší odvézt dítě do školy a ze školy, která neřeší dopravu dítěte na kroužek (dokonce mu některé zruší), která dokonce neřeší ani tu večeři a nechá dítě v 8-mi letech každý den si namazat chleba. Ale to je zase trochu jiná kapitola a o něčem jiném než je tohle vlákno..

Ale víš, že jsem se skutečně s žádnou takovou nikdy nesetkala? Asi mám štěstí na lidi stolt

Predstavim ti svoji mamu, jestli chces. smile

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#457 22. 11. 2007 13:37

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

pecule: jj, takovou podobnou znám taky...ta dokonce zrušila holce obědy ve škole, protože jí nechutnaly, ale nijak jí nezajistila jiné jídlo (?) takže dívčina se čas od času u nás objeví a je hladová jako vlk, protože ráno nemá snídani, svačinu jí máma neudělá, obědy jsou zrušené (?!) ... nebo jí už měsíc nezaplatila kroužek, ač výživné pobírá tučné ... fakt nechápu ... no, to není moje věc, popravdě řečeno, ale občas mě to prudí. Držme se smile Čau.

Oxi: godlike

Ad "cizí děti": Holky, ty "cizí" děti jdou tak daleko, jak je jejich otcové a taky vy necháte. Jak známo, muži neradi řeší problémy, zejména jsou-li tyto výchovného či vztahového charakteru. Já jsem to vyřešila s mou "cizí" dcerou tak, že jsem jí jednoho dne sama řekla, co se mi na jejím chování nelíbí a vyslovila jsem přání, aby se tak nechovala. Šlo hlavně o to, jakým způsobem vyjadřovala, že se jí to nebo ono nelíbí. I já se snažím jí vycházet vstříc a i když bych jí třeba nafackovala, neudělám to, ale ovládnu se a jsem slušná. Prostě - chovám se stejně jako ke svojí dceři. (Tu bych taky někdy dumbom naše holky jsou navíc stejně staré.) Přitom všem mám na paměti to, co dobře popsal Oxi. Ta holka se mě vůbec neprosila, abych s ní byla. Ze všeho nejvíc by asi chtěla, aby její táta byl s její mámou, u ní doma, společně. Nepovedlo se a ona se tomu životnímu zklamání, té ztrátě iluzí brání tak, jak právě umí. Nějak tu ránu překonat musí. Ale já se zase na druhou stranu nehodlám ve svém domě cítit cizinkou, takže ji usměrňuju. Ovšem všeho s mírou a s pochopením. Já ji mám ráda, ale na zabití jsou občas všichni puberťáci. I ta moje, i ta přítelova wink

Teď vypadám, že mám svatozář. Tak to zas ne. Já taky někdy pěkně vyletím, ale umím se i omluvit. Čím jsem starší, tak je toho lítání naštěstí míň.

Uvědomme si, že ty "cizí" děti jsou jen DĚTI. My jsme DOSPĚLÉ a měly bychom k té situaci přistupovat jako dospělé a ne jako když se na pískovišti hádáme, kdo komu rozbije bábovičku. Mě se osvědčil přístup stejný jako k vlastnímu děcku.

Není tady

#458 22. 11. 2007 14:16

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

taurus tak to mi je luto, ze si nieco podobne musela zazit sad

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#459 22. 11. 2007 14:28

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

taurus napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

pecule napsal(a):

Predstavim ti svoji mamu, jestli chces. smile

Nemusíš, dovedu si představit, že takoví lidé existují, ale asi jich zase tolik není. Ale na druhé straně, všechno zlé je pro něco dobré. Určitě jsi byla daleko dřív samostatnější než většina tvých vrstevníků, ne?

"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton

Není tady

#460 22. 11. 2007 14:30

taurus
♥♥♥♥♥♥-

Oxi napsal(a):

taurus tak to mi je luto, ze si nieco podobne musela zazit sad

Ono to ve finale nebylo zase az tak hrozny, protoze mamca dostala rozum a odesla od nas. Nastesti jsem vyfasovala dobrou nevlastni mami, ktera nas nebrala jako cizi haranty. smile I kdyz pravda, ze k vlastnim detem  ma asi jiny vztah ale mohlo to dopadnout mnohem hur.
konec dobry, vsechno dobre. tummenupp

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#461 22. 11. 2007 14:35

taurus
♥♥♥♥♥♥-

Míša Kulička napsal(a):

Nemusíš, dovedu si představit, že takoví lidé existují, ale asi jich zase tolik není. Ale na druhé straně, všechno zlé je pro něco dobré. Určitě jsi byla daleko dřív samostatnější než většina tvých vrstevníků, ne?

Mama pak odesla, takze to mi nadelalo v zivote vetsi paseku nez to, ze jsem nemela svaciny do skoly, nevyprane ponozky a s oblibou me nechavala samotnou doma pres noc.  Nerekla bych samostatna spis zavislejsi nez je zdravo a az hystericky se vyhybajici partnerskym vztahum. Ale ja to nejak zpracuju stolt. smile
PS ale navzdory tomu, ze odesla tak to posledni dobou vnimam velmi pozitivne.

Upravil(a) taurus (22. 11. 2007 14:37)

Není tady

#462 22. 11. 2007 14:40

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tak to jo. Držím palec, ať máš zpracováno co nejdřív tummenupp

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí