|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Kašli na to. Všude je něco a takovéto řeči typu vykašli se na něho, já bych si to líbit nenechala nejsou konstruktivní. Je těžké se nevyjadřovat k jeho dětem a někdy to prostě jinak nejde. S chlapem bych si to vyříkala na rovinu a jestli by je chtěl ještě dále rozmazlovat, nechala bych ho ať se teda stará sám. Navaří, vypere, hraje a já bych šla se "svým" na návštěvu. Nikomu nechci radit, ale já bych to asi takhle řešila.
Není tady

Andrejko, začátek Tvé diskuse mě upřímně řečeno vyděsil. Jsem rozvedená matka dvou dětí a kdyby si BM našel ženu, která by takhle mluvila (psala) o mých dětech a takhle je nesnášela, byla bych z toho nešťastná. Docela mě holky děsíte. Myslím si, asi jako každá máma) , že moje děti jsou hodné a dobře vychované, ale je možné, že některá máte jiný styl výchovy a připadaly by vám nesnesitelné. To ale podle mne opravdu není v těch dětech.
Jsem z rozvedené rodiny a s manželkou mého táty vycházím tak dobře skoro jako s vlastní maminkou, ona miluje moje děti stejně (nebo to aspoň není poznat) jako vlastní vnoučata. Kupují jim stejnou měrou dárky apod. Nikdy jsem od rodičů neslyšela křivé slovo na toho druhého.
Stejně tak jsme se shodli s BM na tom, že do našich problémů nebudeme zatahovat děti a věřím tomu, že by si nedovolil před dětmi mne pomlouvat (asi by se se zlou potázal) a stejně tak já o něm mluvím před dětmi jako o tatínkovi, ikdyž mě někdy pěkně se..e. Asi jednou mi před dětmi ujelo, že už mě pěkně se..e a ta špatná jsem byla já, že jsem na tatínka zlá, byly slzy. Pak jsem musela vysvětlit, že jsem to tak nemyslela, že mi to jen ujelo. Vytrestala jsem se sama.
Nemyslím, že by matky své děti očkovaly proti tatínkům. Někdy ano, ale to jsou omezené husy a vymstí se jim to. S tím nakupováním dárků je to tak, že se taťkové snaží kompenzovat čas, který nemohou trávit s dětmi a děti nejsou žádní malí blbci a brzy to vycítí a začnou toho samy zneužívat. Viděla jsem to i na svých dětech. Byla doba, kdy se z každé návštěvy u tatínka vzacely s kupou drahých hraček. Děti to z něj pak už loudily, věděli, že se nechá. Děsně mě to štvalo a napsala jsem mu, že se nám sice do pokojíčku ještě pár blbostí vejde, ale že bych věděla i o potřebnějších věcech, když už si chce vyhazovat prachy. Zabralo to. Taky jsem mu vysvětlila, že jestli si je hodlá kupovat, tak ať se pak nediví, že ho budou mít jako dojnou krávu a na něj budou kašlat. Asi se nad tím zcela vyjimečně zamyslel.
Nemusí to být vždy matky, které způsobují ty problémy, oni si je taťkové v dobré víře přivolají sami.
Upravil(a) Fanny5 (17. 10. 2006 13:56)
Není tady
Fanny..... píšeš rozumě a pokud se tak i chováš a vedeš k tomu děti je to moc fajn....Ale věř ne všechny se chovají stejně....a prostě se mstí a mstít se budou....ano nevyplatí se jim to....ale to ony teď neví....
Není tady

step napsal(a):
Fanny..... píšeš rozumě a pokud se tak i chováš a vedeš k tomu děti je to moc fajn....Ale věř ne všechny se chovají stejně....a prostě se mstí a mstít se budou....ano nevyplatí se jim to....ale to ony teď neví....
Chovám se přesně tak, abych neubližovala svým dětem. Jsem šťastná, když jsou ony šťastné. Moji rodiče se chovali velmi rozumně, nikdy jsem z nich necítila zášť vůči tomu druhému a já jsem jim za to vděčná a chci to stějné dát i svým dětem. Klid. Spory mezi rodiči nemohou nikdy dětem prospívat. Jsou z toho frustrované nevědí, co si mají myslet a mají z toho v hlavách akorát zmatek.
BM sice to štěstí neměl, jeho rodiče spolu po rozvodu už v životě ani nepromluvili, panovala tam nenávist, ale on viděl, jak to funguje v naší rodině a myslím, že pochopil, že tenhle model je pro děti mnohem lepší. V tomto ohledu jsme naprosto za jedno.
Není tady
"Naše BM" zakazovala dětem mluvit o tom , co dělají když nejsou s náma, děti nemohli mluvit o mě, mluvila před nimi špatně jak o mě tak o jejich tatínkovi. V poslední době se situace zklidnila. Snad to pochopila.
Není tady

No, ono je možno trošku aj rozdiel, či otecko začne žiť s "narušiteľkou" až "ničiteľkou" manželstva, alebo či si po rozpade manželstva časom nájde nejakú inú ženu... Aj keď z pohľadu detí by to asi malo byť jedno, ale z pohľadu BM to určite jedno nie je...
Hoci ja poznám borkyňu, ktorá sa sama rozviedla na veľký smútok manžela, ale keď si tento pomerne rýchlo po rozvode našiel "náhradníčku", začala sa mstiť a intrigovať. No určite aj preto, že nová žena nastolila poriadky, aké sa jej nedarili, mala sa dobre po všetkých stránkach, a ešte aj dobre vychádzala s jej deťmi - to už bola neodpustiteľná drzosť 
Není tady

Selimko, máš určitě pravdu, že je důležilé, jestli BM žije s "ničitelkou", "narušitelkou" prostě bývalou milenkou. Tam panuje nenávist.
Můj BM bydlí sám, občasně spí s "dorážečkou" našeho manželství (narušili jsme si ho statečne sami), avšak děti ji neznají. BM mi před delším časem sdělil na dotaz, kdy hodlá dětem svoji přítelkyni představit, že se do toho nemám sr..t, že jim představí jednou TU, u které si bude jistý tím, že s ní chce žít. Mám totiž naprosto stejný postoj jako on a tak jsem ráda, že jim nehodlá představovat každou ženštinu se kterou si jen dočasně užívá. Tak už se do toho nese..u.
Takže upřímně řečeno nemůžu posoudit, jak bych se chovala. Avšak vřele doufám, že se bych se kvůli nim ovládla. Pokud by ona ovšem nějak útočila na ně, nebo o nich prohlašovala, že jsou to parchanti nevychovaný asi bych si ji podala, ale ne před dětmi. Asi bych si to vyříkala s nimi (BM a ní) z očí do očí. Ale dost pochybuji, že by tam pak ještě někdy moje děti šly, kdyby tam cítily nenávist nebo zlobu. Nikdo děti nemůže nutit, ale nechala bych to na jejich volbě. Myslím ale, že jejich tatínek by asi těžko vystál ženu, která by neměla ráda jeho děti. Myslím, že by taková žena u něho brzy dohrála.
Není tady

Tak já mám v tomto asi opravdu kliku, protože můj BM sice taky nějakou dobu blbnul s tím, že jen kupoval, ale nevěnoval se jako otec. Myslím, že si s tím zpočátku nevěděl rady, tak dělal tyhle chyby, ale teď teda KLOBOUK DOLU. Když má děti, tak s nimi udělá úkoly, když ho požádám, učí se s nimi i sám od sebe a třeba je i zpucuje, když přijde k nám a mají bordel v pokojíčku apod. Myslím, že zpočátku se k nim choval jinak než za manželství, ale teď se k nim už zase chová jako táta. Máme tak nějak přirozeně (dle znalostí) rozdělené předměty, o které se zajímáme a se kterými pomáháme. Já se nezajímám o zeměpis (jen o známky) a on se nezajímá o češtinu atp..... Pravidelně kontroluje a podepisuje žákovské. V tomto ohledu idylka, ale nebylo to tak od začátku, jako by s odchodem od nás vypnul. Teď se stará víc, než kdy před tím.
Včera večer jsme řešili chemii (oba jsme na nule), to byla teprv sranda:dumbom:
Není tady

Fanny5 - moje řeč, ale ono to tatínkům chvíli trvá, než jim dojde, že dělají chybu. BM se začal starat o školní výsledky dcery až teď, když je v devítce a jde nám o přijetí na SŠ. Do té doby se snažil být hodný kamarád... a výsledek je, že dcera tak nějak nechápe, proč se do toho najednou plete, protože podle ní je biologický otec kamoš na blbnutí a relativně přísným
otcem je spíš můj přítel.
Já chápu, že si možná některé matky vyřizují účty s BM přes děti (neznám ani jednu takovou), ale případ Andrejky a podobných spíš ukazuje na to, že zlatíčka rozmazluje tatínek.... A maminka z toho dost možná šediví taky...
A s těmi dárky - setkala jsem se i s případem, kdy děti od tatínka dostávaly spoustu drahých blbostí a jejich mamina přitom neměla za co koupit boty. Když si dovolila říct tatínkovi, dozvěděla se, že botami přece neudělá tolik radosti jako třeba bagrem nebo jeřábem na dálkové ovládání
.
Není tady

Míša Kulička napsal(a):
Fanny5 - moje řeč, ale ono to tatínkům chvíli trvá, než jim dojde, že dělají chybu. BM se začal starat o školní výsledky dcery až teď, když je v devítce a jde nám o přijetí na SŠ. Do té doby se snažil být hodný kamarád... a výsledek je, že dcera tak nějak nechápe, proč se do toho najednou plete, protože podle ní je biologický otec kamoš na blbnutí a relativně přísným
otcem je spíš můj přítel.
Já chápu, že si možná některé matky vyřizují účty s BM přes děti (neznám ani jednu takovou), ale případ Andrejky a podobných spíš ukazuje na to, že zlatíčka rozmazluje tatínek.... A maminka z toho dost možná šediví taky...
A s těmi dárky - setkala jsem se i s případem, kdy děti od tatínka dostávaly spoustu drahých blbostí a jejich mamina přitom neměla za co koupit boty. Když si dovolila říct tatínkovi, dozvěděla se, že botami přece neudělá tolik radosti jako třeba bagrem nebo jeřábem na dálkové ovládání.
No přesně takhle to bylo u nás: Když je nevidím tak často, chci jim aspoń udělat radost. A boty kupovaly babičky. On teda umí lecos přislíbit sám od sebe, ale většinu nemá zrovna tu částku v pěněžence, a tak řekne: příště. Příště už o tom samozřejmě neví. Dítko říká taťka mi zapoměl dát ty dvě stovky, co mi slíbil, já si mu řeknu. Já vždycky na to: to se opovaž. Blbá hrdost, když nemám, ale nechci právě, aby si myslel, že děti navádím, aby si řekly o peníze, byť dobrovolně přislíbené. Oni si totiž ti taťkové a jejich nové přítelkyně automaticky myslí, že je navádějí matky. Tak se tomu snažím zabránit.
Není tady

Fanny5 napsal(a):
No přesně takhle to bylo u nás: Když je nevidím tak často, chci jim aspoń udělat radost. A boty kupovaly babičky. On teda umí lecos přislíbit sám od sebe, ale většinu nemá zrovna tu částku v pěněžence, a tak řekne: příště. Příště už o tom samozřejmě neví. Dítko říká taťka mi zapoměl dát ty dvě stovky, co mi slíbil, já si mu řeknu. Já vždycky na to: to se opovaž. Blbá hrdost, když nemám, ale nechci právě, aby si myslel, že děti navádím, aby si řekly o peníze, byť dobrovolně přislíbené. Oni si totiž ti taťkové a jejich nové přítelkyně automaticky myslí, že je navádějí matky. Tak se tomu snažím zabránit.
Přesně, a pak si tady stěžují 
Upravil(a) Míša Kulička (18. 10. 2006 12:51)
Není tady

To jsme, Míšo, holkám tu diskusi pěkně my matky otočily, co???!!!!!!!
Tak se holky nezlobte. My už budem hodný!!!!!!!!!!!!!!!

Není tady

jj

Není tady
Andrejka napsal(a):
Káča napsal(a):
Tak to my jsme jednou přijeli pro jeho dcery a ta starší po nasednutí do auta (jenom zabouchla dveře) se zeptala místo pozdravu(aspoň táty): Už ti došly peníze? Jen jsem otevřela pusu a nebyla schopna slova. A to se neviděli 14 dnů!
Hezký příspěvek Káčo,to asi taky nemáš s dětmi tvého manžela žádný med..já se jen obávám že úplně stejně to dopadne takto u nás!Ale kdyby na takové požadavky manžel od dětí přistoupil tak jedině beze mě..
mám taky podobný zážitek... respektive přítel... Jeho dcera měla nedávno svátek, tak jí koupil nějaké CD, co si přála. A když k nim přišel na kafe a oslavu, tak mu řekla, že od všech dostala peníze a chce si koupit novou bundu a jestli by jí teda nepřidal také. Co myslíte? No ano, vybalil dalších 500,- ... 
Upravil(a) Gabrielle (18. 10. 2006 15:40)
Není tady

Promiň Gabriele, ale to je čistě jeho blbost, že jí ty peníze dal. A když už dal, tak ať to neokecává.
Jestli už pro ní dárek měl, tak jí to měl vysvětlit, že si to CD přála, že mu mohla říct, že chce radši peníze a konec.
U tebe přítel pláče sice pěkně, ale jaksi na špatném hrobě. To si musí ujasnit s dcerou sám. A jestli chce před BM a dcerkou dělat machra, co má peněz, tak mu není pomoci.
Není tady

Gabrielo, to je opravdu blbost tatínka. Děcka zkouší, co mohou a tatínci neumí stanovit mantinely... A maminky pak doma poslouchají, že otec je skvělý, protože má peněz jako slupek a dává, kdykoliv si vzpomenou.
Není tady

Přesně tohle jsem zase včera večer musela kočírovat. Taťka odměňoval starší dítko za známky (jedničky). Nelíbí se mi to. Nejdřív, že jí dá 50,-, pak vytáhl 100,--, tak jsem mu říkala, ať to nepřehání, že by 50,- bohatě stačilo. Když jsme byli rodina, tak se jedničky neplatily. Nelíbí se mi, aby se děti učily proto, že dostanou za dobré známky peníze. To je děsný model. Jo nějakou odměnu (jít na zákusek nebo zmrzku) .... občas, to bych brala.
Tak vidíte dámy, jak to taky někdy je. Ještě abychom my matky s tatínkama bojovaly o to, aby nekazili dětem charakter.
Není tady

Aha, tak to my jsme s dcerou vymyslely model - kapesné 20 - 200 Kč (podle věku, pak už potřebovala na kredit do mobilu), za jedničky se přidávalo po pětikačce, za dvojky nic, za trojky se strhávalo po pětikačce, za čtverky 8,- Kč, za pětky 10,- Kč... Prostě jsem to brala, že i školní práce má být po zásluze odměněna. Vyplácela jsem já a obě jsme to braly spíš jako hru
. Babičky a tatínek dávali spíš hračky.... (však to v jejím pokoji vypadá jako muzeum plyšáků a to už jsme jich část daly na charitu)
Není tady

Míša Kulička napsal(a):
Aha, tak to my jsme s dcerou vymyslely model - kapesné 20 - 200 Kč (podle věku, pak už potřebovala na kredit do mobilu), za jedničky se přidávalo po pětikačce, za dvojky nic, za trojky se strhávalo po pětikačce, za čtverky 8,- Kč, za pětky 10,- Kč... Prostě jsem to brala, že i školní práce má být po zásluze odměněna. Vyplácela jsem já a obě jsme to braly spíš jako hru
. Babičky a tatínek dávali spíš hračky.... (však to v jejím pokoji vypadá jako muzeum plyšáků a to už jsme jich část daly na charitu)
Jo Míšo, jenže tohle jsou pravidla, ta jsou nastavená, je to motivace i na druhou stranu - za špatné zn. odebíráš, ale za dvě jedničky dostalo dítko peníze a za ty dvě čtyřky (sice jen ojedinělé) před tím nikdo nic neodebral. Takhle jak to děláš Ty mi to připadá docela správné.
Moje děti kapesné nemají, mobily jim na střídačku dobíjíme (táta, babička, dědeček, já), když dojde kredit a jinak peníze dostávají k něčemu nebo třeba za vysvědčení.
Jinak z plyšáků mám už kopřivku. 
Není tady
Ahoj Andrejko,
Docela by mě zajímalo jak se to u vás vyvinulo, jestli máte klid nebo ne, protože přístěvky jsou už staršího data. Mě potkalo něco podobného co popisuješ ty. Přítel má dítě a BM je hodně ráda, když se dcery "zbaví" (na prázdniny jí u nás chtěla nechat po celé dva měsíce!!) a já se ani moc nedivím, protože je hodně nevychovaná, pořád chce něco koupit a potřebuje aby se jí stále někdo věnoval (neumí se sama zbavit). Když jí něco koupíme, tak to chce hned 2x , když jí něco koupit nechceme, tak je hned naštvaná. Je jí 8 let a pořád se vyptává na peníze, to mi přijde šílený. Já to sice na jendu stranu chápu, protože to má odkoukané od matky, ale to přece není důvod, aby se to u tak malého dítěte tolerovalo. Nejhorší je, že není jak z toho ven, protože pokud chci s přítelem zůstat (a to chci, mám ho ráda), tak se s ní budu muset pořád vídat a jednou za 14 dní jsem zjistila, že nemáme šanci jí v něčem vychovat a změnit, protože je to s jejím chováním pořád dokola, pořád vysvětlujeme, že si má taky přečíst knížku, že není možný všechno koupit atd atd. Sice to n ěkdy i odkejve, ale za půl hodiny to můžeme řešit znovu. Ze začátku jsem jí měla docela ráda, ale tyhle prázdniny mi daly pořádně zabrat a já na ní mám fakt averzi. Už jsem schválně zůstávala sedět dlouho v práci, protože se mi nechtělo domů, když jsem přijela, tak se mi normálně klepaly ruce, děs běs. Říkala jsem si, že třeba jsem alergická na ní zbytečně, ale potvrdilo se mi z okolí, že kam jsem s ní přišli, tak se snažili ať už jdeme pryč (3 kamarádky mi řekly, jestli můžeme odejít, že se její chování nedá vydržet). Taky jí přes den po dobu 4 dnů hlídala moje mamka a ta se pak chudina trochu zhroutila, ona je totiž ta malá fakt úmorná a mamka povolí víc než my a taky říkala, že jí nakupovala co chtěla ybch od ní už měla klid, protože byla jak štěnice. Jak z toho? Můžu sice zkusit jezdit co 14 dní pryč, ale to taky asi nepůjde vždycky.. V té diskusi od některých zaznívalo, že jsi sobec, ale já si myslím, že na to máme právo, přece můžu být sobec a chtít po někom ať se aspoň chová slušně nebo snad ne? A pokud se tak nechová, tak proč má nová rodina trpět pod diktátem nevychovaného dítěte z prvního manželství? Děti ještě nemáme a tak za rok jsme je plánovali, ale mě polévá hrůza, že by od ní okoukali tohle chování...
Pecule
Není tady
...a je to tady znovu. Tohle pecule existuje, co se svět světem točí. Je mi Tě líto, pokud máš averzi už teď, projdeš si ještě velmi těžkou dobou (roky) a nebude Ti nejlíp. V její pubertě (pokud spolu s přítelem vydržíte) se to znásobí-to mi věř! Já si to taky prožila a jen si na to vzpomenu, udělá se mi špatně....
Není tady
takže asi žádný recept jak to řešit není, co? Já myslím, že do dalšího víkendu to snad vyprchá, ale ty prázdniny byl fakt pořádnej záhul.. vždyť to přece musí být složitý i pro její mámu, nemyslím si, že je taková jen u nás. Je fakt, že když jí voláme, tak dost často kouká a televizi, vlastně skoro vždycky.. takže asi jí uklidí k televizi a má pak klid. To mi přijde šílený..
Není tady
Vždy se s tím dá něco dělat, zvlášť když je u vás tak dlouhou dobu, chce to jen pro ni mantinely. Ty dětičky nejsou hloupé, jen si dovolí (a zkouší) , to co jim dovolíte vy. Dost důležitý je ale Tvůj partner-kde není dobrá vůle z jeho strany, Ty nenaděláš nic a zblázníš se....
Není tady