21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Zakládám nové téma - Veterinář, který se vám osvědčil a kterého byste rádi doporučili svému okolí. Né kadý veterinář má vak citlivý přístup vůči zvířeti i vůči vám, coby majiteli a někteří tzv. "veterináři" se na oetřované zvíře dívá jako na "věc" - vdy je to "jen zvíře".
Take pite sem kladné i negativní zkuenosti, a vichni víme, kde jsme vítaní a komu se naopak vyhnout obloukem.
Take město Tábor:
Sama za sebe hluboce chválím za velice příjemný a vstřícný přístup veterinární ambulance pro malá zvířata MVDr. B. Susenbeková, MVDr. A. Szemánová, tlf. 739930013,381582102, po-pá 9-13, 16-19, so,ne,svátky 17-19h, vehlova 1119, Sezimovo Ústí I. (ulice mezi kolou a potou). A má i RTG, EKG atp. :-)
A ceny opravdu rozumné, byly jsme tam s čičinou s akutním zánětem ucha (doslova za minutu 12), penicilin injekčně 50 kč, kompletní vyčitění uí 60 kč atp..
Není tady
kladná zkuenost:
MVDr. Frantiek Břeň
adresa: Na rozvodí 1540/9, 182 00 Praha 8, okr. Praha
tel.: 286886444
fax: 286886444
GSM: 602341926
e-mail: ordinace@veterinardablice.cz
technické informace:
RTG: ANO
EKG: NE
sono: NE
biochemický analyzátor: ANO
endoskop: NE
inhalační narkóza: NE
laser: NE
zubní ultrazvuk: ANO
čipování: ANO
ordinační hodiny:
pondělí: 13.00-20.00
úterý: 09.00-11.00/13.00-20.00
středa: 13.00-20.00
čtvrtek: 09.00-11.00/13.00-20.00
pátek: 13.00-20.00
sobota: 10.00-14.00 lichý týden
neděle: 10.00-14.00 lichý týden
pohotovost: NE
operace: ANO
operační termíny: dle dohody s pacienty
výjezdy k pacientům: ANO
hospitalizace: NE
monost objednání: ANO
prodejna krmiv: ANO
zaměření:
veobecná veterinární medicína psů a koček, dermatologie, porodnictví, gynekologie i chirurgie
poznámka:
servis pro chovatele:
prodej veterinárních klinických diet, ostatní krmiva částečný sortiment
Není tady
no mam zkusenosti s veterinarem(dobrym-nedobrym)
MVDr. Sprucek z Olomouce...
jako veterinar je vyborny,mnoho zkusenosti,ale co se tyce meho psa tak ta vyvadi jako by jsme ji brali na smrt:(((..takhle nikdy u zadneho jineho veterinare nevyvadela..tak nevim,no:(
co se tyce cen..nevybavuju si:)
Není tady
kamca napsal(a):
Mohl byste mi prosím někdo doporučit veterináře s pěkným přístupem - v Praze, ideálně Praha 4 - Chodov a okolí? Odhodlávám se právě naeho pejska objednat na čitění zubního kamene a moná i trhání zubů a ráda bych, aby byl v dobrých rukách.
Na Chodově je super veterina.
Veterinární klinika
Dědinova 1998, Praha 11 Chodov
tel. 272 933 956
Chodit ovem doporučuji jen kdy ordinuje pan doktor Heisl.
Moc příjemný pán a se psíky to umí.
I s těma srabíky
Není tady
Velice spatnou zkusenost mam s veterinarem Berankem z brnenske kliniky JAGY. Odbornik je myslim vyborny, ale jak zachazel s nasim psem na to dosmrti nezapomenu.
Není tady
madla napsal(a):
Velice spatnou zkusenost mam s veterinarem Berankem z brnenske kliniky JAGY. Odbornik je myslim vyborny, ale jak zachazel s nasim psem na to dosmrti nezapomenu.
Madli, písni větí podrobnosti o tom zacházení. Určitě nás to zajímá vechny - a pro odstraující příklad, abychom věděli, jak se v obdobném případě bránit.
Upravil(a) Ela.. (13. 9. 2006 20:40)
Není tady
Ela.. napsal(a):
madla napsal(a):
Madli, písni větí podrobnosti o tom zacházení. Určitě nás to zajímá vechny - a pro odstraující příklad, abychom věděli, jak se v obdobném případě bránit.l
Nas Aronek ma strach ze zverolekaru, myslim, ze neni jediny. Kdyz prijdeme k jakemukoliv jinemu, tak ho necha napred rozkoukat neco na neho promluvi, treba mu da i nejaky keks a potom jde vsechno jako po masle. Bohuzel tento pan doktor se na nej hned vrhnul a nas Aron se chtel branit, tak mu prisli na pomoc dva dalsi asi nejaci studenti a zacali mu prohlizet jeho bolave klouby. Ruzne mu kroutili nohama tahali mu za ne a poslouchali jak mu vnich rupe a vicekrat. Proste on jim na nem demonstroval priznaky artritidy. A to ho celou dobu nasilim drzeli, aby je nekousl, protoze ho to muselo strasne bolet a k tomu mel hrozny strach. Pak jsem tam s nim musela chodit na ulici sem a tam, aby vsichni videli jak kulha. Pritom stacil rentgen. Nasledne ho pod narkozou rentgenovali, ze pry kouse.
Není tady
madla napsal(a):
Ela.. napsal(a):
madla napsal(a):
Madli, písni větí podrobnosti o tom zacházení. Určitě nás to zajímá vechny - a pro odstraující příklad, abychom věděli, jak se v obdobném případě bránit.l
Nas Aronek ma strach ze zverolekaru, myslim, ze neni jediny. Kdyz prijdeme k jakemukoliv jinemu, tak ho necha napred rozkoukat neco na neho promluvi, treba mu da i nejaky keks a potom jde vsechno jako po masle. Bohuzel tento pan doktor se na nej hned vrhnul a nas Aron se chtel branit, tak mu prisli na pomoc dva dalsi asi nejaci studenti a zacali mu prohlizet jeho bolave klouby. Ruzne mu kroutili nohama tahali mu za ne a poslouchali jak mu vnich rupe a vicekrat. Proste on jim na nem demonstroval priznaky artritidy. A to ho celou dobu nasilim drzeli, aby je nekousl, protoze ho to muselo strasne bolet a k tomu mel hrozny strach. Pak jsem tam s nim musela chodit na ulici sem a tam, aby vsichni videli jak kulha. Pritom stacil rentgen. Nasledne ho pod narkozou rentgenovali, ze pry kouse.
Tak to je fakt síla !! Psa nebral jako ivého cítícího tvora, ale jako "kus". Takový člověk by veterinářem snad ani neměl být, povolání řezník by mu "sluelo" víc.
Není tady
Ela.. napsal(a):
madla napsal(a):
Ela.. napsal(a):
Madli, písni větí podrobnosti o tom zacházení. Určitě nás to zajímá vechny - a pro odstraující příklad, abychom věděli, jak se v obdobném případě bránit.lNas Aronek ma strach ze zverolekaru, myslim, ze neni jediny. Kdyz prijdeme k jakemukoliv jinemu, tak ho necha napred rozkoukat neco na neho promluvi, treba mu da i nejaky keks a potom jde vsechno jako po masle. Bohuzel tento pan doktor se na nej hned vrhnul a nas Aron se chtel branit, tak mu prisli na pomoc dva dalsi asi nejaci studenti a zacali mu prohlizet jeho bolave klouby. Ruzne mu kroutili nohama tahali mu za ne a poslouchali jak mu vnich rupe a vicekrat. Proste on jim na nem demonstroval priznaky artritidy. A to ho celou dobu nasilim drzeli, aby je nekousl, protoze ho to muselo strasne bolet a k tomu mel hrozny strach. Pak jsem tam s nim musela chodit na ulici sem a tam, aby vsichni videli jak kulha. Pritom stacil rentgen. Nasledne ho pod narkozou rentgenovali, ze pry kouse.
Tak to je fakt síla !! Psa nebral jako ivého cítícího tvora, ale jako "kus". Takový člověk by veterinářem snad ani neměl být, povolání řezník by mu "sluelo" víc.
On bohuzel i jako reznik vypadal. Je to uz 5 let, ale tak mi utkvel v pameti.
Není tady
madla napsal(a):
Ela.. napsal(a):
madla napsal(a):
Nas Aronek ma strach ze zverolekaru, myslim, ze neni jediny. Kdyz prijdeme k jakemukoliv jinemu, tak ho necha napred rozkoukat neco na neho promluvi, treba mu da i nejaky keks a potom jde vsechno jako po masle. Bohuzel tento pan doktor se na nej hned vrhnul a nas Aron se chtel branit, tak mu prisli na pomoc dva dalsi asi nejaci studenti a zacali mu prohlizet jeho bolave klouby. Ruzne mu kroutili nohama tahali mu za ne a poslouchali jak mu vnich rupe a vicekrat. Proste on jim na nem demonstroval priznaky artritidy. A to ho celou dobu nasilim drzeli, aby je nekousl, protoze ho to muselo strasne bolet a k tomu mel hrozny strach. Pak jsem tam s nim musela chodit na ulici sem a tam, aby vsichni videli jak kulha. Pritom stacil rentgen. Nasledne ho pod narkozou rentgenovali, ze pry kouse.Tak to je fakt síla !! Psa nebral jako ivého cítícího tvora, ale jako "kus". Takový člověk by veterinářem snad ani neměl být, povolání řezník by mu "sluelo" víc.
On bohuzel i jako reznik vypadal. Je to uz 5 let, ale tak mi utkvel v pameti.
Tak to se vůbec nedivím. Také znám veterináře, který je "koňař a kravař", ale malá zvířata typu psi - kočky mu neříkají vůbec nic. Zrovna nedávno jsem se ho ptala na injekci pro kočky na jednorázové přeléčení uního svrabu a on vůbec nevěděl, e něco takového existuje, začal mi tam jmenovat cosi, co se uívá pro krávy a e by to kdytak naí kočce píchnout mohl .. Uf, jetě e jsem se ho ptala jen tak mezi řečí, je to ná známý, ale svá zvířata bych mu nikdy nesvěřila, ty nechávám oetřit jinou veterinářkou (kontakt jsem uváděla ji nahoře v prvním příspěvku). Jen pro informaci - ten odborník na krávy a analfabet na malá zvířata se jmenuje MVDr. Lexa (Tábor).
Není tady
Janino, tak to jsi vyjímka. Bydlím přímo u té veteriny a ze svého okolí neznám nikoho, kdo by tam chodil. Kadý radi jezdí dál, ne aby el sem. Ani mezi jinými veterináři nemá zrovna nejlepí pověst. Nedávno jsem tam letěla se svou kočkou, která byla v hodně váném stavu a nemohla jsem jet dál. Měli mít ordinační hodiny, ale "zcela vyjímečně" bylo zavřeno. Docela mě rozčílilo, e ani v situaci, kdy mělo být otevřeno a kadý na to spoléhá, mají vyvěenou ceduli, e je zavřeno - dobře to jetě chápu, ale neměli tam ani adresu nebo telefon na nejblií jinou veterinární oetřovnu. Tak jsem chytla kočku, vlítla do auta a za jízdy zjiovala po známých jinou veterinu, kde je otevřeno v neděli. Přijela jsem 10 minut před smrtí, jak mi doslova řekl doktor. Kočička téměř ihned od dveří byla napojená na kapačku a dostávala injekce. Přeila. Ale na Chodov u jsem nikdy nela. Radi jezdím jinam, i kdy musím autem a tady bych to měla 5 minut pěky.
Není tady
Ela: a umí si představit, e by jsi měla doma krávu, nutně potřebovala veta a přijel by ti kočkař? Oni i veterináři mají svoje specializace. Jinak to ani nejde. Ostatně hlavní vodítko pro toto by mohlo být, e někdo je býloravec (kráva, kůň, koza,....) a jiný masoravec (kočka, pes,....) a také máme plazy, hmyz, ptáky a jinou zvířenu. Nemůeme vechny zvířata házet na krk jednomu vetovi.
Kadý majitel jakéhokoli zvířete by měl mít alespoň dva - tři telefony na "svého" veta, kterého si ověří u majitelů podobných zvířat ve svém obvodě.
Není tady
cilka napsal(a):
Ela: a umí si představit, e by jsi měla doma krávu, nutně potřebovala veta a přijel by ti kočkař? Oni i veterináři mají svoje specializace. Jinak to ani nejde. Ostatně hlavní vodítko pro toto by mohlo být, e někdo je býloravec (kráva, kůň, koza,....) a jiný masoravec (kočka, pes,....) a také máme plazy, hmyz, ptáky a jinou zvířenu. Nemůeme vechny zvířata házet na krk jednomu vetovi.
Kadý majitel jakéhokoli zvířete by měl mít alespoň dva - tři telefony na "svého" veta, kterého si ověří u majitelů podobných zvířat ve svém obvodě.
Cilko, je logické, e i veterináři mají své specializace. Ale ta by měla být uvedena na ordinační ceduli, co bohuel nebývá - vude je jen nápis "Veterinární ordinace" a ordinační hodiny. Díky tomu pak dochází k určitým "nedorozuměním", kdy přijde ke "koňařovi" majitel malého zvířete, ten veterinář mu neřekne, e kočkám (psům, hlodavcům .. ) nerozumí a nepole ho jinam, prostě se začne "fuovat" do práce, která mu moc neříká a nejvíc to odnese právě ono nemocné zvíře, které stejně nakonec skončí v péči jiného veterináře a samozřejmě kapsa majitele zvířete.
Upravil(a) Ela.. (14. 9. 2006 8:43)
Není tady
anela napsal(a):
Janino, tak to jsi vyjímka. Bydlím přímo u té veteriny a ze svého okolí neznám nikoho, kdo by tam chodil. Kadý radi jezdí dál, ne aby el sem. Ani mezi jinými veterináři nemá zrovna nejlepí pověst. Nedávno jsem tam letěla se svou kočkou, která byla v hodně váném stavu a nemohla jsem jet dál. Měli mít ordinační hodiny, ale "zcela vyjímečně" bylo zavřeno. Docela mě rozčílilo, e ani v situaci, kdy mělo být otevřeno a kadý na to spoléhá, mají vyvěenou ceduli, e je zavřeno - dobře to jetě chápu, ale neměli tam ani adresu nebo telefon na nejblií jinou veterinární oetřovnu. Tak jsem chytla kočku, vlítla do auta a za jízdy zjiovala po známých jinou veterinu, kde je otevřeno v neděli. Přijela jsem 10 minut před smrtí, jak mi doslova řekl doktor. Kočička téměř ihned od dveří byla napojená na kapačku a dostávala injekce. Přeila. Ale na Chodov u jsem nikdy nela. Radi jezdím jinam, i kdy musím autem a tady bych to měla 5 minut pěky.
No já mám zase dost patné zkuenosti s veterinární klinikou na Libui.
Já na ten Chodov, jezdím jen a pouze pokud tam je doktor Heisl. Kdy tam je ten Fiala, tak to beru kamkoliv jinam nebo počkám na svého doktora.
A to tam tvrdí dost lidí.
Nevím, mě se jetě nestalo, e by měli zavřeno a na péči si také nemůu stěovat.
A to jsem tam byla její první dva roky snad kadý měsíc
Není tady
Jani, Fiala je děs běs. A to jsem si tam teď chodila jen pro jídlo, protoe moje kočina měla speciální dietu, která se nedá běně koupit.
Elo, mám super nové perské kotě! A se mi to povede, polu fotku.
Není tady
holky, zkracujte ty citace.... Kalik bude nadávat. Zkrátím vám to....
Elo, zřejmě má hodně blbý zkuenosti, to je mi líto, ale ne vichni vetové jsou patní, stejně jako lidtí doktoři. Ceduli na dveřích mít nemusí. Znovu opakuji - majitelé zvířat v okolí, nech jsou ti vodítkem při hledání veta. A jeden nestačí!
Není tady
chodila jsem se koukat do veterinární ordinace, pani doktorka byla na zvířátka milá, mluvila na ně, hladila je , ale pokud se zvíře brání, je ze strachu agresivní, nezbyde nic jiného, ne násilí, přece se veterinář nenechá jen tak pokousat, to by z něj za týden nic nezbylo. nemyslim násilí brutální, ale často je třeba zvíře podret silou, měli sme tam kokra, který si nenechal ani ostříhat drápy a vypadal, e pokoue vechny včetně pánů, dostal tedy náhubek a dreli ho 4 lidi, taky nic pěknýho jak sebou házel, funěl, nahlas protestoval. Spousta zvířátek musí podstoupit bolestivý vyetření, naříkají, ale jen pohledem se zvíře vyetřit nedá. Nae fenka při komplikacích při porodu musela být vyetřena, ale byla agresivní, to se pak zvíře blbě vyetřuje, tak jí doktor svázal do kozelce, nic pěknýho a majiteli se to můe zdát krutý,ale zachránil nám ji a a těňátka taky.Jen doufám, e jestli veterinu vystuduju, budou mě mít rádi zvířátka i majitelé(se kterýme se občas patně vychází:-)
Není tady
pan doktor Michal Čáp, Jan Kňákal a spol, Kolmá 12, Praha 8, velice dobrá klinika, vevybavení, nonstop otevřeno, fakt pice!!!
Není tady
Dobrý den,zdravím vechny milovníky zvířátek!
Mám rotvajlera Maxe u 8 letého a máme veliký zdravotní problém,patná játra,zkonstatováno veterinářem/obsah bilirubinu/Radí tento týden Bkomplex a jinak dietu,netučnou.Maxík je tři čtyři dny dobrý,pevná stolice,je čilý,má zájem o okolí a pak jak na houpačce,následující den nejí,zvrací,tak je to den,dva a pka zas dobrý,ale íleně zhubl
.Mám starost aby neměl velké bolesti,protoe zalézá do tmy,kdy je mu zle.Dávám mu rýi s mletým masem a jalové granule.To maso asi budu muset vypustit,protoe konzervy-tam je moc tuku.Jinak tento stav je u minimálně dva měsíce a těch dobrých dnů je čím dál méně.
Psávala jsem Vám před dvěma roky jako Maxina záitky právě s Maxíkem.Poraďte prosím.Děkuji
Není tady
Já mám velice dobré zkuenosti s dr.Skálou Veterinární klinika ,Na Hrádku,Praha 2.Chodím tam u přes 11 let se třema pejskama a nemůu si stěovat.Velice seriozní přístup a velký odborník.Důvěřuji mu.
Není tady
Ahoj, co takhle dobrá veterina v Pze - Hostivaři? Právě jsme se přistěhovali, myslela jsem, e bude dost času nějakou najít, ale vypadá to, e budu muset kocoura k někomu vzít u v pondělí
Není tady