Žanet — 19. 7. 2006 15:24

Ahojky maminy, tak jsme dnes byly na tříměsiční kontrole a doktorka nás poslala na ORL kvůli té uzdičce pod jazykem. Tak jsem tam dnes volala, abychom se objednaly a sestřička mi řekla, že malá pak po zákroku nesmí dvě hoďky jíst ani pít. Tak jsem dost v šoku, protože Mišulka si říká o pití co dvě hoďky, někdy i dříve. Můžu se zeptat kdo má s tímto zkušenosti jak jste to řešily? No a ještě blbec jsem jí objednala na úterý a v pondělí jdem na očkování. :dumbom: Tak to zítra přeobjednám, protože jí nechci tak za sebou trápit a minule u očkování měla horečky. Jo a byly jste u toho zákroku? Protože já z toho už mám hrůzu teď!!!! :grater:

Nikiska — 19. 7. 2006 15:46

Žanet já, když jsem byla malá tak mi dělali uzdičku mezi předníma zubama. Srůstalo by mi patro ke rtům. Taky jsem nic nemohla jíst, ale pít jsem teda mohla. No Míšu si raději přeobjednej, aby toho chudinka neměla moc. Ale u tohohle zákroku ani mamka tenkrát nemohla být. Ale nevím jak to je teď. Tak ať to Mišulce dopadne dobře.

libunda — 19. 7. 2006 21:37

Já jsem se na tu uzdičku patala našeho doktora a bylo mi řečeno,že pokud se u kojení nazaliká nebo nedusí,tak se s tím do 10-12 měsíců nic nedělá.Asi jiný kraj jiný mrav!

Marieanna — 19. 7. 2006 22:24

Mojí dceři přestříhávali uzdičku před 22lety,to  jí byli 3 roky.Tenkrát se to dělalo u zubaře.Šel tam s ní, tehdy můj muž,držel si jí na klíně.Pak nám doporučili koupit dceři nanuka.Druhé dceři uzdičku nechali,prý jí povolí,ale pak měla problémy s výslovností.Museli jsme chodit na logopedii.
No... dnešní medicína je už o něčem jiném.Zdravím

Žanet — 20. 7. 2006 9:58

Tak jsme se přeobjednali na příští pátek.
Jinak jsem se rozhodla na tento zákrok jít, kvůli té výslovnosti.
Libundo, mě zase doktorka říkala, že čím dřív tím lépe.
No fakt z toho mám hrůzu. Ještě když mi sestra řekla, že mám vzít starou plínku. To z toho teče tolik krve? Ach jo..... :(

Petruša — 20. 7. 2006 12:33

Žanet někdo tady o tom v zimě psal a prý to bylo v pohodě. Ale kdybys mě zabila, nevim kdo... :D

Žanet — 20. 7. 2006 19:34

Petro, tak jsem koukala na starší příspěvky a v únoru na to měli jít s dětmi Makča a AndreaP., tak snad se tu do té doby objeví a poví mi o tom něco blíž....

kukusa — 20. 7. 2006 19:46

Chůůůůdááák mimísek - jak mu to můžete nechat prováďět??? Já měla jít na uzdičku mezi horníma předníma zubama a rtem a mamka rozhodla, že se na žádnou uzdičku nepůjde a taky se nešlo a žádný problémy nemám.... Nevim, co porád chtěji střihat uzdičky.... Jak to dělaly mamky s uzdičkama ve středověku???

AndreaP. — 20. 7. 2006 20:17

Jo, jo, byla jsem to já, kdo se zhruba v zimě na to ptal :lol: Zjistili nám to pár týdnů po narození s tím, že mám jít s malým na ten zákrok, jenže pak se to odkládalo kvůli nemoci léčené antibiotiky, no a výsledek je ten, že jsme na tom nebyli dodnes, a to jsou malému 2 roky. Já se toho totiž dost bála, nějak jsem si to neuměla představit, že tak malému miminu budou stříhat v pusince, no a abych pravdu řekla, tak teď už si to vůbec neumím představit, že bych měla špunta násilím držet na klíně a nechat ho trápit :grater::grater::grater: Asi jsem zbabělec, ale pořád si říkám, jestli ten zákrok je opravdu tak nutný :vissla: Nechci malého trápit zbytečně, a tak spíš vyčkávám, protože si říkám, že střihnout se to dá vždycky, když už nebude jiná možnost :grater: Já vlastně ani pořádně nevím, co by mohl vyvstat za problém, někdo říká potíže s výslovností, ale zas na druhé straně, u miminek se to asi nepozná :D, tak nechápu, proč na to už tak malé miminka posílají :vissla: Jak říkám, jsem asi zbabělá, raději ať vrtají do mě a ne do mého chlapečka :supr:

Ivule — 20. 7. 2006 23:37

MY JSME NA TOMTO ZÁKROKU BYLI,PROTOŽE MALÉMU SE ŠPATNĚ JEDLO.OPERACI DĚLALI V MÍRNÉ CELKOVÉ NARKOZE A TRVALO TO ASI TAK 20 MINUT CELKOVĚ.BYL TO FOFR,MALEJ TO SNESL SKVĚLE,BYL CHVILKU MRZUTEJ A V PUSINCE TROCHU KRVE,ALE ŽÁDNEJ HOROR.ASI PO DVOU HODINÁCH SE ODE MNĚ NORMÁLNĚ NAPIL,JAKO BY SE NIC NEDĚLO.BYLI MU ASI 2MĚSÍCE,TAK SE NEBOJ,NENÍ TO NIC HROZNÉHO.AŤ VÁM TO DOBŘE DOPADNE,PA IVA.

Žanet — 21. 7. 2006 8:09

Jééé Ivi, moc díky, aspoň nějaká pozitivní zprávička. No snad to dopadne tak jak u vás.....

Žanet — 26. 1. 2007 22:11

Kopíruju tady výsledek jak to dopadlo...... :)

7. 10. 2006 10:52
Žaneta
♥♥♥♥♥--

Místo: Ostrava
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 807
E-mail  Zpráva
Uzdička pod jazykem...

Tak máme to za sebou, Míša byla moc statečná, více než mamka  Ale jen co se jí doktor kouknul do pusinky, tak začala plakat. Klasika, nemá ráda, když jí někdo leze do pusy nebo do nosíku. Doktor mi řekl, že je to potřeba nastřihnout, ale že jí to nemůže umrtvovat, protože je malá a pak by se mi hodinu dusila slinama a tak vzal nůžky a jak viděl můj výraz v obličeji, tak mi řekl, že jestli chci, tak ať jdu do čekárny. Samozřejmě jsem šla, zůstal tam manžel, sestřička si Míšu vzala na klín, obalila jí plínkou a já vypadla. No a za chvilenku pro mě sestřička přišla, Michalka už byla u tatínka, a jenom vzlykala..... No a jak jsme šli k autu, tak už si vesele povídala. Takže je to naše šikulinka. Jinak Makčo díky za podporu!!!

                                                         http://zany.rajce.net
                           http://www.diteroku.eu/hodnoceni/944/Ba … haela.html

Někde tu je...
Oznámení | Upravit | Odpovědět
#2
7. 10. 2006 11:31
Blanka LBC
♥♥♥♥♥♥-

Místo: Liberec
Registrovaný: 24. 5. 2006
Příspěvky: 1963
E-mail  Zpráva
Re: Uzdička pod jazykem...

Teda Žanet, mám husinu  asi bych taky utekla, hlavně že už to má za sebou  je to statečná beruška  tak teď už vše bez trápení

Upravil(a) Blanka LBC (7. 10. 2006 11:31)


www.patrik2006.estranky.cz

Není tady
Oznámení | Odpovědět
#3
7. 10. 2006 11:59
Jajina
♥♥♥----

Místo: Brno
Registrovaný: 8. 3. 2006
Příspěvky: 125
E-mail  Zpráva  Web
Re: Uzdička pod jazykem...

Brrr, Žany. Taky mám husinu. Popsala jsi to fakt dost živě až se mi u toho čtení "svíral zadek".  Posílám pohlazení Mišince za statečnost. Ale to asi i tobě, protože to nechtělo statečnosti o nic míň.

Blani a tobě děkuju za návštěvu našich stránek a komentář.  Jukla jsem na vaše. Prďolka je nádhernej puclík. A ty s tím pupíkem jsi taky byla babajzník jak lusk. Chtěla jsem Vám tam taky nechat pozdrav, ale nemáš povolené komentáře. Teda snad jsem koukala pořádně.   


www.daniel.estranky.cz

Není tady
Oznámení | Odpovědět
#4
8. 10. 2006 11:09
Čekanka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 28. 6. 2006
Příspěvky: 2874
Zpráva
Re: Uzdička pod jazykem...

Žaneto, taky jí synovi stříhali, ale loni p štědrým dnu, měla jsem ho na klíně, umrtvil to, pak to deset minut vystřihával a dalších deset minut šil. Krve jako z vola  plná kádinka, pak syn dva dny jen lízal zmrzlinu a pil polívku. Po dvou týdnech vyndaval stehy-další operace. Brouk byl statečnej, ale buď ráda, že vám to klaplo takhle krásně

Horší už snad bylo jen propíchávání slznejch kanálků ve třech měsících, taky pěknej hnus. No měli jsme snad každej prd na kerej si člověk jen pomyslí



Není tady
Oznámení | Odpovědět
#5
8. 10. 2006 16:01
makca
♥♥♥♥♥♥-

Místo: Studénka
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 1547
E-mail  Zpráva
Re: Uzdička pod jazykem...

Žani, to je super ze jste to tak skvele zvladly!!! a urco jste meli dobreho doktora, ten nas sadista, jeste ted kdyz si vzpomenu tak bych ho nejradsi prastila, tehdy nadaval, ze pry ma mala plnou pusu mlika, a to mela chudera 6 tydnu a schovavala si ho za skranku, jako by to snad delala schvalne, no a ted kdyz jsme tam museli s ouskama, tak ji rikal at nerve, ze je to herecka, proste KRETEN, tohle rikal osmi mesicnimu vystresovanemu diteti, ktere absolvovalo pichani ousek a asi to nebyla zadna sranda, takze se nedivim, ze kdyz videla toho vola, tak se rozervala:-((((




Není tady
Oznámení | Odpovědět
#6
8. 10. 2006 17:25
Žaneta
♥♥♥♥♥--

Místo: Ostrava
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 807
E-mail  Zpráva
Re: Uzdička pod jazykem...

Týýý jo, Čekanko, tak to je drastické.... U nás to byla vteřinka.
Makčo, doktor byl moc hodný a ještě hodnější sestřička, takže fakt jak jsme odcházeli z ordinace, tak jsem si vydechla a říkala si, že jsem vůbec nemusela mít obavy. Hlavní je, že už to máme za sebou.... A taky se mi zdá, že Míša i lépe papká. A začala vyplazovat jazýček, takže už je to asi dobrý.

                                                         http://zany.rajce.net
                           http://www.diteroku.eu/hodnoceni/944/Ba … haela.html

Někde tu je...
Oznámení | Upravit | Odpovědět
#7
8. 10. 2006 19:51
Čekanka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 28. 6. 2006
Příspěvky: 2874
Zpráva
Re: Uzdička pod jazykem...

To víš že jo, holky potřebujou mít jazýček pěkně proříznutej   



Není tady

Irenka21 — 26. 1. 2007 23:51

nO NAŠE DOKTORKA TO KDYSI zanedbala a syn neuměl říct některé hlásky, jak mu to odřízli, mluvil do pár měsíců krásně.