kosatka — 15. 7. 2006 21:46

Ahoj holky-kuchařky, prozraďte mi prosím, z jaké mouky děláváte domácí nudle. Já z polohrubé, vajíčka a nesolit. Dělám široké i vlasové do polévky.Dají se určitě i z hrubé a slyšela jsem dokonce, že někdo používá i hladkou mouku.To jsem ještě nezkoušela.

aprill — 15. 7. 2006 21:52

Já je dělám taky z polohrubé, navíc přidávám trošičku vody. Nesolím.

briza3 — 15. 7. 2006 22:13

Hrubá mouka, přidávám tochu vody a také nesolím.
Kynuté těsto na buchty dělám z polohrubé, nebo hladké mouky.

Eri — 16. 7. 2006 8:11

U nás se na domácí nudle míchá hrubá s hladkou. A na kynuté buchty používám hrubou míchanou s polohrubou.
Jen nevím, proč na nudle rovnou nevezmu polohrubou. Ale takhle mě to učila babička a nějak to dělám pořád stejně............ asi z úcty k ní. Byla vynikající kuchařka, vařit se učila ve službě u židovky. A tam si žrali! :supr:

markéta — 16. 7. 2006 8:23

Eri napsal(a):

U nás se na domácí nudle míchá hrubá s hladkou. A na kynuté buchty používám hrubou míchanou s polohrubou.
Jen nevím, proč na nudle rovnou nevezmu polohrubou. Ale takhle mě to učila babička a nějak to dělám pořád stejně............ asi z úcty k ní. Byla vynikající kuchařka, vařit se učila ve službě u židovky. A tam si žrali! :supr:

A znáš ten vtip? Novomanželka peče poprvé štrůdl, oba konce ukrojí a strčí do trouby, manžel se jí ptá: proč odkrajuješ ty konce? žena odpoví: maminka mě to tak naučila, tak to tak dělám... Po nějaké době jedou na návštěvu k tchyni, náhodou peče taky štrůdl a zeť na ní chvilku kouká a pak se zeptá: Maminko, proč odkrajujete ty konce od štrůdlu? maminka: Ále chlapče, mam malej plech:-)))):lol::lol:

lady ZP — 18. 7. 2006 16:26

briza3 napsal(a):

Hrubá mouka, přidávám tochu vody a také nesolím.
Kynuté těsto na buchty dělám z polohrubé, nebo hladké mouky.

Nudle z polohrubé mouky a místo vody přidávám lžíci oleje, hezky se vyválí.