elementgirl — 14. 7. 2006 10:32

Mate nekdo receptík?

Iveta X — 14. 7. 2006 10:50

Brokolici uvařím do měkka v osolené vodě. V jiném hrnci připravím na cibulce světlou jíšku, rozředím vodou z uvařené brokolice, přidám pokrájený brambor a se špetkou pepře uvařím doměkka. Mezitím oddělím pár růžiček brokolice, ty hodně drobně pokrájím, zbytek rozmixuju. Přidám vše do polévky, já ještě dávám prolisovaný česnek, přidám trošku mlíka nebo smetanu, dosolím a nechám ještě přejít varem.. Může se přidat pažitka nebo petrželka a je do toho dobrý přidat do talíře osmaženou houstičku.

elementgirl — 14. 7. 2006 10:52

dekujiii:)

Gia — 19. 7. 2006 23:32

Do osolené vody dám vařit na kostičky nakrájený košťál, po cca 5,10 minutách přidám růžičky. Po změknutí rozšlehám ponorným mixérem, přidám zakysanou smetanu a na kostičky nakrájené uzené. Event. přidám pepř.

Aneri — 20. 7. 2006 0:07

Obdobně se dělá i květáková polévka, nakonec do ní zastrouhnu  muškátový oříšek......

Venus — 20. 7. 2006 11:43

Květáková nebo brokolicová smet. polévka:

Do hrnce  nadrobíme dopoloviny květák nebo brokolici ,zalijeme vodou, aby to bylo potopené, osolíme a vaříme doměkka(asi 10 min). Pak dolijeme hrnec mlékem, až se to bude vařit (hlídáme !!) zahustíme máslovou jíškou (nebo vhodíme oříšek másla a zahustíme rozkvedlanou  polohr.moukou ve mléce  a to tak, že
na 1/4 hrníčkumléka dáme  asi 3 vrch. lžičky mouky¨.
Chviličku povaříme , dáme špetku muškát. oříšku a je to. Podle chuti možno přisolit či zjemnit troškou smetany.

radka30 — 11. 4. 2012 13:31

Já dělám podobně i pórkou polívku. Jenom s tím rozdílem, že nakrájený pórek nejdřív trochu osmahnu na másle, pak ho teprve zaliju vodou, povařím doměkka, po vychladnutí rozmixuju, zalijou smetanou nebo mlékem, opět povařím a dochutím.

Dita.L — 11. 4. 2012 15:21

tak se dela i chrestova polivka. Jen do nich do vsech namisto smetany rozvarim dva trojuhelnicky tavenaku

Ing. Iva Veselá — 21. 6. 2012 11:21

Dita.L napsal(a):

tak se dela i chrestova polivka. Jen do nich do vsech namisto smetany rozvarim dva trojuhelnicky tavenaku

Taveňák nepoužívej, tyhle sýry obsahují fosfáty a ty se v organismu vážou na vápník a vyplavuje ho z těla ven. Tluču to klientům v poradně stále do hlavy, teď budu i tady na Babinetu :-)

bohla — 17. 5. 2013 8:14

wow, tak to jsem nevedela