Nikiska — 25. 6. 2006 21:44

Mohli by jste mi na ní napsat postup. Já jsem jí dělala asi před rokem, ale už si to vůbec nepamatuju. A teď bych jích chtěla udělat. :godlike:

Kamčitka — 25. 6. 2006 22:06

Každý ji dělá asi jinak, já ji vařím stejně jako fazolky na smetaně - dám vařit do vody kopr, potom zasmahnu, přidám smetanu, zamíchám, posolím,  a přidám pár kapek octa. Velmi jednoduché :D

Zuzík — 25. 6. 2006 23:54

http://www.google.com/search?hl=cs& … lr=lang_cs

Určitě si vybereš.

helena — 26. 6. 2006 6:42

Dát vařit smetanu, lehce osolenou (lze i opepřit), do vařící přidat jemně nakrájený kopr, nalít záklechtku z mouky a mléka, míchat a vařit až zhoustne. Podle chuti okyselit citrónovou šťávou.

Romča — 26. 6. 2006 7:33

Zrova dnes jí budu vařit.
Dám vařit vodu, do vařící vody dám záklechtku smetana+mouka,sůl,rozklepnu vajíčko a nakonec přidám kopr a zakapu citronem.

Honey — 26. 6. 2006 7:57

Tak já zase udělám nejdřív zásmažku,rozředím vodou,povařím a nakonec přimíchám zakysanou smetanu,kopr,osolím,trochu cukru a octu podle chuti a nechám už jen přejít varem.

Bety — 26. 6. 2006 9:14

Honey napsal(a):

Tak já zase udělám nejdřív zásmažku,rozředím vodou,povařím a nakonec přimíchám zakysanou smetanu,kopr,osolím,trochu cukru a octu podle chuti a nechám už jen přejít varem.

Taky dělám napřed zásmažku, to vařené nemá takovou správnou příchuť - je to jako voda s moukou. Akorát nemáme rádi z kysané smetany, tak dělám ze sladké a je to taky dobré. Zásmažka může být pro zpestření i na cibulce na drobno nakrájené.

briza3 — 26. 6. 2006 14:18

Do studeného mléka rozmíchat polohrubou mouku se solí, přejít varem a přidat nakrájený kopr. Tahle je hotová za chvilku. Dělám ji bez masa s vejcem.

Nikiska — 26. 6. 2006 15:30

Děkuju vám za vaše receptíky. Moc mě pomůžou. Tohle není jídlo, které dělám pořád.

Honey — 26. 6. 2006 21:40

Nikiska napsal(a):

Děkuju vám za vaše receptíky. Moc mě pomůžou. Tohle není jídlo, které dělám pořád.

Tak napiš ,který recept jsi vyzkoušela,to víš každý má zažitý ten svůj po mámě nebo po babičce.Taky hodně dělají koprovku z mléka,ale tu já neumím.Takže ať se Ti povede:supr:

Nikiska — 26. 6. 2006 21:53

Honey to víš, že napíšu, který recept u mě byl rozhodující už se na ní fakt těším.

Honey — 26. 6. 2006 22:07

Nikiska napsal(a):

Honey to víš, že napíšu, který recept u mě byl rozhodující už se na ní fakt těším.

Koprovku mám totiž moc ráda a uvítám jiný tip,než ten můj.Takže nezbývá taky realizovat:D:D:D

Jana22 — 26. 6. 2006 22:41

Ja urobím najprv bešamel (olej, múku popražiť, rozriediť mliekom), do toho uvarené zemiaky, soľ, korenie a kôpor. Na tanieri pridať ocot.