» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Rady a postřehy https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=126 » Drobenka https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=8302 |
Ivča — 14. 6. 2006 20:52 |
Může mi některá ze zkušených kuchařek napsat,jak se dělá správně drobenka,v jakém poměru?Na každém koláči jí mam tvrdou,nebo je to tím,že ty koláče nenamáčím do masla s cukrem a rumem?Děkuji za rady. |
Helčaa — 14. 6. 2006 21:08 |
Dělám drobenku od oka: polohrubá mouka, mletý cukr, máslo a je dobrá ( cukru méně než mouky). |
Aneri — 14. 6. 2006 22:09 |
Drobenka |
Benja1 — 14. 6. 2006 22:19 |
Drobenku dělám taky od oka, ale podle zásady - hrubá mouka, máslo, práškový cukr, přičemž másla a cukru je stejné množství a mouky o trochu více, např. 60g pr. cukru, 60g másla a 80g hr. mouky. |
ivca — 15. 6. 2006 7:44 |
jedině od oka - taky dávám hrubou mouku a radši cukr krystal |
aprill — 15. 6. 2006 8:10 |
Já dělám drobenku z másla (rozpuštěného), cukru, dětské krupičky vše od oka. Navíc přidávám skořici. |
Ivča — 15. 6. 2006 12:53 |
Děkuji za rady a brzy něco vyzkouším,jen nevím,jaká ta mouka je lepší,jsou tady všechny tři druhy :-( |
briza3 — 19. 6. 2006 15:16 |
polohrubá mouka, cukr (já dávám písek), jakýkoliv tuk (Hera, sádlo) nerozpuštěný. |