Ivča — 14. 6. 2006 20:52

Může mi některá ze zkušených kuchařek napsat,jak se dělá správně drobenka,v jakém poměru?Na každém koláči jí mam tvrdou,nebo je to tím,že ty koláče nenamáčím do masla s cukrem a rumem?Děkuji za rady.

Helčaa — 14. 6. 2006 21:08

Dělám drobenku od oka: polohrubá mouka, mletý cukr, máslo a je dobrá ( cukru méně než mouky).

Aneri — 14. 6. 2006 22:09

Drobenka
Čas na přípravu: 5 minut

Ingredience
(na 1 koláč) 100 g Hladká mouka
80 g Máslo
80 g Cukr krupice

Benja1 — 14. 6. 2006 22:19

Drobenku dělám taky od oka, ale podle zásady - hrubá mouka, máslo, práškový cukr, přičemž másla a cukru je stejné množství a mouky o trochu více, např. 60g pr. cukru, 60g másla a 80g hr. mouky.

ivca — 15. 6. 2006 7:44

jedině od oka - taky dávám hrubou mouku a radši cukr krystal

aprill — 15. 6. 2006 8:10

Já dělám drobenku z másla (rozpuštěného),  cukru, dětské krupičky vše od oka. Navíc přidávám skořici.

Ivča — 15. 6. 2006 12:53

Děkuji za rady a brzy něco vyzkouším,jen nevím,jaká ta mouka je lepší,jsou tady všechny tři druhy :-(

briza3 — 19. 6. 2006 15:16

polohrubá mouka, cukr (já dávám písek), jakýkoliv tuk (Hera, sádlo) nerozpuštěný.