Martinka — 12. 6. 2006 12:48

Ahojky, chci se zeptat, máte někdo zkušenosti s obřízkou u malých chlapců? Syn (3roky) má zúženou předkožku, dnes dostal mastičku, když se to do měsíce nezlepší půjde na obřízku. Jak dlouhá je hospitalizace v nemocnici, a můžu tam být s ním?
Díky za všechny rady a zkušenosti.
Martina

Iveta X — 12. 6. 2006 15:16

Martinka napsal(a):

Ahojky, chci se zeptat, máte někdo zkušenosti s obřízkou u malých chlapců? Syn (3roky) má zúženou předkožku, dnes dostal mastičku, když se to do měsíce nezlepší půjde na obřízku. Jak dlouhá je hospitalizace v nemocnici, a můžu tam být s ním?
Díky za všechny rady a zkušenosti.
Martina

Ahoj. Dneska jsme se vrátili z kontroly. Ve čtvrtek synovi (4 roky) dělali rozlepení předkožky. nevím, jestli máte se synem stejný problém - našemu prostě nešla přetáhnout předkožka přes žalud, hrozně brečel, když jsme to zkoušeli a nakonec dostal i zánět. Zákrok mu dělali ambulantně v nemocnici na dětském oddělení na doporučení praktického lékaře. Nemusel mít žádné předoperační vyšetření, jen si ho chtěl doktor, který mu zákrok měl dělat, prohlédnout. Dělali mu to ve čtvrtek, nedostal klasickou narkozu, ale byl mírně uspaný. Nejsem odborník, takže k tomuhle víc nenapíšu. Při zákroku brečel, ale doktor povídal, že nevnímá, že je to jako při otřesu mozku a nebude si nic pamatovat. Celou dobu jsem byla se synem, jen na těch pět minut mě poslali z ordinace na chodbu (nedělali to ani na operačním sále). Pak malýho přenesli na pokoj na postel a dali mi k němu židli, abych si ho ohlídala, až se bude probouzet. Úplně vzhůru a fit byl asi za hodinku, musel se dojít sám vyčůrat a pak nás pustili domů. V nemocnici jsme tedy byli asi 3 hodiny celkem. Na cestu dostal dvě mastičky a doporučení na odvary z řapíku. Každých 24 hodin mu musím pytlík přetáhnout, vyčistit a namazat. Vyvádí u toho, ale jinak ho pytlík nebolí. Dnes na kontrole doktor povídal, že se mu to krásně hojí. Něměl klasickou obřízku, s tím Ti neporadím, ale někdy si to lidi zaměňují právě s tímhle rozlepením předkožky. Ať vám to dobře dopadne.

Ivča K. — 12. 6. 2006 17:56

Taky jsme byli na rozlepení,ale jelikož je to již téměř 19 let,tak si jen pamatuji,že cestou z nemocnice začal čůrat do plínky a vyšplhal se mi ze sedačky až na hlavu jak ho to štípalo.Musela jsem ho ho potom vždy posadit do lavoru z teplou vodou,jinak se odmítal vyčurat.

Martinka — 12. 6. 2006 18:51

Díky za odpovědi, myslím, že u nás půjde opravdu o obřízku. On to nemá zalepený, ale zúžený, proto to nejde přetáhnout. Tak zatím se budu modlit ať ta mastička zabere.
Krásný zbytek dne..
Martina

nasemami — 12. 6. 2006 19:40

Syn byl na obřízce když mu bylo 2,5 roku, zároveň mu operovali tříselnou kýlu. Do nemocnice jsme nastoupili brzy ráno, dali nás na dětský pokoj  s dalším dítětem , které šlo ten den na operaci. S malým jsme šli až před operační sál, tam si ho odvedla sestřička (odběhl s ní docela ochotně, řekla, že mu ukáže hračky). Po operaci jsme ho zase mohli v doprovodu sestry odnést zpátky na pokoj. Když se začal probírat z narkozy, tak plakal, že ho to bolí, ale po chvíli ho to přešlo, hrál si s hračkama. Odpoledne jsme mohli jít domů, ale nechtěli nás pustit, dokud se nevyčůrá. To ho samozřejmě pálilo. Když se nic nedělo ani večer, tak jsme podepsali revers a vzali ho domů. (tvrdili, že přes noc tam s ním nemůžu zůstat, nejsou na to zařízení). Doma jsme ho postavili do vany a pustili mu sprchu na bříško, samozřejmě ne tak, aby mu to teklo na pinďu. To mu pomohlo, vyčůral se a pak už bez problémů. Druhý den byl úplně v pohodě.

Martinka — 13. 6. 2006 9:21

nasemami: Moc děkuju za odpověď, už jsem klidnější:-) M.

jeanee80 — 18. 6. 2006 1:34

Nevim jak u trileteho chlapce, ale pritel sel na obrizku ve dvaceti, mel fimozu (zuzenou predkozku) a byl tam jeden den, ale nevzali ho na operaci na kterou sel az druhy den a po narkoze si jeste den polezel a sel domu, rozhodne se nebojte nic se nemuze stat.

dusička — 18. 6. 2006 12:06

Oba kluci, dnes už 13 a 9 měli od mala zúženou předkožku, strašně blbě nebo spíše vůbec jim to nešlo přetahovat.Naše doktorka však byla toho názoru, že příroda si poradí, že počkáme do 5 let. A ono se to fakt nezlepšovalo nešlo to- ale jak měli 5 let, najednou všechno v pořádku a bez problémů.

Doublex — 19. 6. 2006 16:41

Ošetření zúžené předkožky (nejde přetáhnout) není obřízka! Obřízka je odstranění celé předkožky tak, že kouká ven celý žalud a nic už jej nikdy nepřekrývá. Dělá se u židovských chlapců atd. Zúžená předkožka se v podstatě lehce nařízne a sešije jek, že se uvolní a lze ji pak volně přetahovat přes žalud dále. Tedy neodstraní se...

Martinka — 20. 6. 2006 18:10

doublex: Syn má zúženou předkožku (fimózu) a doktor řekl, že když to po měsíci nepůjde přetáhnout, tak půjde na obřízku. No, mažeme to týden, a je to trošku lepší, tak uvidíme..