Petuna — 7. 6. 2006 21:02

Hezký den,

prosím mám doma hodně rajčat a chtěla bych udělat batoleti rajskou polívku a nějak nevím jak na to. Poradíte mi prosím?

lueta — 7. 6. 2006 21:15

Petuna napsal(a):

Hezký den,

prosím mám doma hodně rajčat a chtěla bych udělat batoleti rajskou polívku a nějak nevím jak na to. Poradíte mi prosím?

Rozkrájej na čtvrtky a dej vařit do vody. Když budou dostatečně rozvařené ( asi tak po 20 minutách), tak je přepasíruj přez síto. Udělej máslovou zásmažku, vlej do rajské šťávy a dochuť troškou soli, cukrem a kapičkoi citronu. Když je to pro mimčo, tak by měla být jemná. Zavařit můžeš rýži, nebo krupicové nočky, nebo jen tak rozmíchané vajíčko. Pro dospělého bych tam přidala bazalku, trochu smetany, třeba zakysané a trochu strouhaného sýra.

lepista — 9. 6. 2006 7:38

Ahoj,
rajčata hoď do vroucí vody, krátce povař dokud se nezačne loupat slupka. Pak je vyndej, sloupej až trochu vychladnou, propasíruj pevným umělohmotným cedníkem se širšími ovory nebo pokrájej na drobno a vyřezej z toho tvrdé části u stopky popř. je rozmixuj.
Mezitím nech na drobno nakrájenou cibulku s 3 stroužky také nadrobno nakrájeného česneku zezlatovatět na tuku. Posypej špetkou skořice a trochou koření garam masala.
Zalij vodou kde se vařila rajčata, pak přidej rajčata, bobkový list, kuličky pepře a nového koření. Vař. Chceš-li hustší přisypej hotovou jíšku. Přidej šťávu z jednoho citronu - většího. Přidej cukr či sladidlo, osol.

lueta — 9. 6. 2006 14:34

lepista napsal(a):

Ahoj,
rajčata hoď do vroucí vody, krátce povař dokud se nezačne loupat slupka. Pak je vyndej, sloupej až trochu vychladnou, propasíruj pevným umělohmotným cedníkem se širšími ovory nebo pokrájej na drobno a vyřezej z toho tvrdé části u stopky popř. je rozmixuj.
Mezitím nech na drobno nakrájenou cibulku s 3 stroužky také nadrobno nakrájeného česneku zezlatovatět na tuku. Posypej špetkou skořice a trochou koření garam masala.
Zalij vodou kde se vařila rajčata, pak přidej rajčata, bobkový list, kuličky pepře a nového koření. Vař. Chceš-li hustší přisypej hotovou jíšku. Přidej šťávu z jednoho citronu - většího. Přidej cukr či sladidlo, osol.

Ten recept je úžasný, ale doporučovala bych jej pro dospělého, ale ne pro malé batole. To by nemělo kořeněné věci jíst a už vůbec ne umělé sladidlo. Taky bych asi pro dítě nepoužívala hotové jíšky a podobné "umělé věci". Ale jinak s tím kořením - vyzkouším.

rozetta — 9. 6. 2006 20:29

Já ji vařím takto,na másle lehce osmahnu cibulku,přidám nakrájená rajčata ,osolím a dusím pod pokličkou.
Až rajčata změknou,doleju vodu a rozmixuju.
Když je dostatek rajčat,tak už není třeba polévku zahušťovat,je dosti
hustá sama o sobě.Pak už jen přidám zavářku.Buď noky,nebo rýži.