Eva — 25. 5. 2006 15:58

ahoj kuchařky, chtěla jsem se vás zeptat, jestli jste nedělaly polévku z mletého masa .....případně máte nějaké tipy ? předem děkuji Eva

ivca — 25. 5. 2006 16:22

do vody rozdrobit maso, já jsem dělala z hovězího, přidat zeleninu, uvařit, ochutit
z mletého jinak vařím dost často - mohli bychom se trošku rozepsat ....

Eva — 25. 5. 2006 16:29

a dáváš tam vajíčko nebo nudle ??? já jsem si dneska koupila mleté a chci dělat sekanou a zkusit tu polévku ... taky dělám odně z mlétého .... zkoušela jsem recept, myslím že byl odsud ...... uvařená br. kaše, na to se dalo hotové orestované ochucené mleté maso, zelí kyselé a zase kaše ... bylo to výborný

Bety — 25. 5. 2006 17:57

"gulášovku" - mleté maso osmažit na cibulce s mletou paprikou, zalít vodou, přidat brambory na kousky, povařit,osolit, majoránku, zahustit.

ivca — 26. 5. 2006 7:37

do té polévky se podle mne už nemusí zavářka dávat, já bych zvolila nudle nebo bych nejspíš zavařila krupičku
ale kdyby to měla být hodně výživná polévka tak by mohly být k krupicové noky - to je fakt

ivca — 5. 6. 2006 16:11

dobrá omačka na špagety - mleté se uvaří vo vodě, šťouchám  do něj, až se rozdrobí, pak se vyvaří voda, přidá se kečup a co nejvíc rozmačkaného česneku
je to dobré jak rovnou na špagety, nebo zapéct. Samozřejmě kupu sýru navrch.

lueta — 5. 6. 2006 22:34

Orestovat mleté maso na česneku, přidat podle chuti koření, sůl. Do pekáčku rozložit kysané zelí, pak maso, přikrýt zase kysaným zelím. Obrácenou vařečkou udělat udělat několik dolíků a celé to zalít rozkvedlanou kysanou smetanou s trochou vody a asi třema lžícema kečupu. Zapéct. Podává se s chlebem

Nikiska — 5. 6. 2006 22:44

Takže jak koukám předělali jsme polévky. Přidávám se taky. Jako ty si dělala Ivčo ve vodě tak já si osmažím cibuli a na to dám mleté maso takže je jen rozdíl ve smažení. Osolím a opepřím a přidám směs na Mletá masa a pak k tomu konzumujeme čínské dlouhé nudle. A posypat sýrem. A vlastně se tam může přidat i nakrájená paprika i rejče!!

Nikiska — 5. 6. 2006 22:50

A co je ještě hrozně dobré dávat mleté maso na pizu. Pizu si dělám jen s pytlíčku takže to jen smíchám s vodou. Pak přidám ochucené mleté maso na to rajčátka a cibuli a posypu to kořením na pizu. Pak posypu sýrem a zakapu kečupem.

ivca — 6. 6. 2006 10:49

Nikisko, Tvoje recepty s mletým znám, jsou dobré, ale ten můj je dietnější - teď myslím fakt to samžení. Jednu dobu jsem nemohla jíst vůbes smažené - bylo to kruté, tak jsem se naučila ten recept s vařeným mletým. Teď už zase hřeším, ale dietu potřebuju z důvodů redukce váhy, takže se spíš vybíjím v této diskusi....

lueta — 6. 6. 2006 16:58

Dnes jsem vařila klofty vařené v rajské omáčce a rýži.
Mleté maso, vajíčko, koření ( trocha majoránky, koření na mletá masa, atd... podle chuti)
Zamíchat, udělat malé kuličky a vařit je v rajské šťávě s bobkovým listem, novým kořením a pepřem. Jakmile jsou hotové, vyndám je, omáčku zahustím, přidám trochu cukru, pár kapek octa, dosolím, vrátím klofty, uvařím rýži nebo těstoviny a čekám na rodinku   :)

Nikiska — 6. 6. 2006 17:06

Lueto tak to jsem ještě nikdy nezkoušela, takže v blízké době u nás budou klofty. A kolik tak mletého masa na to je potřeba?

Kamčitka — 6. 6. 2006 21:30

Já dnes taky dělala mleté maso na těstoviny:
cibulku do sklovata, na to mleté maso, restovat aby nebyly hrudky, podlít vodou, nechat dusit. Pak posypat provensálským kořením, hodně česneku, pepř (ten být nemusí), přidat 1-2 rajč. protlaku, nakonec když mám tak ještě přidávám na jemno nakrájenou zelenou nať z cibulky, nebo porku.
Smíchám s těstovinama (špagetama) , můžeme posypat sýrem.
Je to moc dobré, česnek a provensál tomu dodá výtečnou chuť  a hlanvě je to rychlé :D

lueta — 7. 6. 2006 15:47

Nikiska napsal(a):

Lueto tak to jsem ještě nikdy nezkoušela, takže v blízké době u nás budou klofty. A kolik tak mletého masa na to je potřeba?

Koupila jsem tu větší vaničku a ještě jsem z 1 třetiny udělala gulášovou polívku. Manžel se olizoval, tak dobrou rajskou prý ještě nejedl. Z toho masa pustila šťáva, no lahoda. Dobrou chuť.

Nikiska — 7. 6. 2006 20:32

Tak díky Lueto za prima recept o víkendu ho vyzkouším!!:supr:supr

ivca — 13. 6. 2006 8:45

zkusila jsem ty klofty, zatím jsem jen ochutnala - zdá se mi to moc dobré
dneska to budou jíst ostatní, tak doufám, že to bude chutnat - udělala jsem k tomu rýži a v rámci diety zahustila jen solamylem ...

ivca — 2. 8. 2006 16:11

byla jsem pochválena, příště to zkusím s těstovinama - bylo to fakt výborné ...

Honey — 2. 8. 2006 17:21

Tak teď se přidám já.Už delší dobu mám recept na mexickou půlnoční polévku a až včera jsem ji vyzkoušela.........mě chutnala. a teď recept:
Na oleji osmahnout cibulku a dát rozpustit práškovou červ.papriku a na to asi 300 g mletého masa a vše podusit    ....chvíli.Potom přidám 3 nakrájené papriky(zelené nebo i jiné barvy),celou konzervu červených fazolí i s nálevem(měla jsem bílé),1/4 litru červ.vína,asi 1 litr vody(dala jem míň),2 masoxy,trochu chilli a trošku cukru a přikořenit podle chuti(takže sůl,pepř atd.).A zapomněla jsem na jednu klobásu..,...je jedno jaká.Od mého muže bylo jídlo ochváleno :o))))

Bety — 2. 8. 2006 17:40

lueta napsal(a):

Dnes jsem vařila klofty vařené v rajské omáčce a rýži.
Mleté maso, vajíčko, koření ( trocha majoránky, koření na mletá masa, atd... podle chuti)
Zamíchat, udělat malé kuličky a vařit je v rajské šťávě s bobkovým listem, novým kořením a pepřem. Jakmile jsou hotové, vyndám je, omáčku zahustím, přidám trochu cukru, pár kapek octa, dosolím, vrátím klofty, uvařím rýži nebo těstoviny a čekám na rodinku   :)

Neopražíš je napřed na trošce tuku? já jo...

Décima — 22. 11. 2006 12:53

Zavařené mleté maso se zeleninou - na tousty,na špagety nebo dát pod dušené maso

2 kg rajčat
1 kg paprik
4 velké cibule
1 hlavičku česneku
40 dkg mletého masa (vepřové)
(možno přidat feferonku  - nemusí být)

Všechnu zeleninu semeleme (když se melou rajské a paprika, mlít na střídačku) a s mletým masem vaříme v kastrolu 1 hod. Občas zamícháme, nepřikrývat pokličkou, vše se vydusí.
Pak přidáme:
12 dkg cukru
l dcl octa
2 dcl oleje
2-3 polév. lžice soli
Vše znova vaříme 1/2 hod. Pak vše dáme do sklenic a sterilizujeme 20 min. -  na dno hrnce utěrku, voda do 3/4 sklenice, sterilizujeme při 90 C -  voda se perlí.

hanina — 10. 1. 2007 19:07

tak jsem se to rozhodla dneska vyzkoušet a dopadlo to tak, že to skončilo v popelnici :lol:  Měla jsem to maso asi moc tlusté (původně na sekanou) a jak jsem to tak restovala, tak to smrdělo jak švařené sádlo-dělalo se mě z toho :usch:  Tak snad příště



Kamčitka napsal(a):

Já dnes taky dělala mleté maso na těstoviny:
cibulku do sklovata, na to mleté maso, restovat aby nebyly hrudky, podlít vodou, nechat dusit. Pak posypat provensálským kořením, hodně česneku, pepř (ten být nemusí), přidat 1-2 rajč. protlaku, nakonec když mám tak ještě přidávám na jemno nakrájenou zelenou nať z cibulky, nebo porku.
Smíchám s těstovinama (špagetama) , můžeme posypat sýrem.
Je to moc dobré, česnek a provensál tomu dodá výtečnou chuť  a hlanvě je to rychlé :D

Oxi — 5. 4. 2007 19:14

luet to tvoje jedlo je podobne ako nasa kolosvarska kapusta:
do pekaca 3/4 poduseneho zeli, na to uvarenu ryzu a na to mlete maso orestovane na cibulke s mletou paprikou, navrch zvysok zeli, zalejeme smotanou zmiesanou s pretlacenym cesnakom a nechame zapiect (ja este navrch davam kysanu smotanu) ... hmmmm mnam

Bety — 6. 4. 2007 20:09

Oxi napsal(a):

luet to tvoje jedlo je podobne ako nasa kolosvarska kapusta:
do pekaca 3/4 poduseneho zeli, na to uvarenu ryzu a na to mlete maso orestovane na cibulke s mletou paprikou, navrch zvysok zeli, zalejeme smotanou zmiesanou s pretlacenym cesnakom a nechame zapiect (ja este navrch davam kysanu smotanu) ... hmmmm mnam

nezapomnělas na čabajku? Bez té si Koložvárské zelí ani neumím představit!
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fotogpgrfzpqla122365.jpg

http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fototgyrtmqoho122366.jpg

http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fotojsusdefwhw122368.jpg

http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fotosbiajvyqfp122367.jpg

arabela77 — 25. 4. 2007 14:54

Ja delavam z mleteho masa chilli con carne. Hovezi maso kupuju uplne libove a necham si ho v reznictvi namlet. At mam jistotu, co jim. Na tuku oprazim cibuli a maso az zhnedne, pridam nadrobno nakrajenou chilli papricku (zbavenou seminek), koreni na chilli con carne, trochu kakaoveho prasku (asi tak lzicku- vyborne se doplnuje s chilli- ne Granko, ale takove to kvalitni horke kakao), rozdrceny cesnek. Podliju vodou a drcenymi rajcaty a dusim. Dlouho. Na konci vareni pridame cervene fazole (predem uvarene nebo v plechovce) a nechame je prohrat. Na uplny zaver davam hromadu nasekaneho cersveho koriandru. Opravdu hodne, protoze kdo rika , ze hodne znamena spatne? Podavame s ryzi. Mexicani by se asi divili, ale mne to chutna.

Helča — 1. 9. 2007 12:25

Něco jako Mexické fazole...teda kdo je má rád.


3 konzervy fazolí v rajčatové omáčce (levnější dle zkušenoti jsou lepší), 2 cibule, čili koření, 2 lžíce oleje, 750 g mletého bůčku – může být i míň, 2 stroužky česneku, 2 lž. hladké mouky, 2 lž. rajského protlaku, 2 kostičky čokolády na vaření, sůl, pepř, vývar nebo masox.

Cibuli mírně opražíme, přidáme mleté maso, čili, česnek a do měkka dusíme. Přidáme hladkou mouku a minutku zasmažíme, přilijeme vývar nebo vodu s masoxem, přidáme rajský protlak, čokoládu, sůl případně pepř, může být i vegeta, do masa přidáme fazole, vše smícháme a dovaříme. Dle chuti přiostřit.


Podáváme s chlebem. Je to fakt ňamka.

ivca — 4. 9. 2007 8:03

vytvořila jsem super sekanou
tři velké cukety, mleté hovězí a pak ještě míchané mleté, vejce, koření, cibule, na zahuštění ovesné vločky a troška hl. mouky - byly toho tři pekáče - pravda, tvar spíš jako nádivka - ale pochvala velká ...

Ladie — 4. 9. 2007 15:53

Ovesné vločky? To by mě nenapadlo.

ivanka05 — 30. 5. 2008 10:15

co dalsiho z mleteho? na testoviny mame casto, sekanou taky, karbanatky taky - co ale dalsiho?

Ota — 30. 5. 2008 10:23

Čevabčiči nebo "Bitky po kozácku" dávaj se do svíčkové omáčky (nesmí v nich být, ale česnek). Nebo kuličky do rajské.

Décima — 30. 5. 2008 10:57

Kamchinka napsal(a):

co dalsiho z mleteho? na testoviny mame casto, sekanou taky, karbanatky taky - co ale dalsiho?

Rizoto z mletýho masa - rychlé a jednoduché
Koupím balíček mletého masa (asi půl kila - vepřové nebo mix vepřové s hovězím). V kastrolu na oleji orestuju 1 cibuli na kostičky, přidám to maso, sůl, trošku pepře a sladké papriky, možno trošku podravky a restuju ... Trošku to podliju vodou a asi 15 minut dusím do měkka. Vedle zatím dám rýži ve 4 sáčcích do misky, trochu to ve vlažné vodě pomuchlám, aby vyplaval škrob ( my máme rádi rizoto sypké ne jak Italové na kaši). Pak dám rýži v sáčkách vařit do vroucí osolené vody (hodím do ní pár kuliček nového koření) na malinký plamínek. Když je rýže hotová smíchám to s masem a hráškem z malé konzervy. Za 20 minut je jídlo hotové a syn to tak má rád, pořád po mně chtěl rizoto, co měli ve škole... K tomu dám červenou řepu a hned je jako v jídelně na Základce....

ivanka05 — 30. 5. 2008 12:16

co jsou ty bitky po kozacku? ja cesnek ani nemuzu, kojim:(

Oxi — 30. 5. 2008 12:44

Su to placky, mlete maso + cibula + zemla namozena v mlieku + vajce som zabudol :) + korenie, z toho palcicky - osmazis a navrch das osmazenu cibulku :P

Ota — 30. 5. 2008 14:29

Kamchinka napsal(a):

co jsou ty bitky po kozacku? ja cesnek ani nemuzu, kojim:(

To jsou zbytky sekané nebo karbošů a jen ohřáté ve svíčkové. Kdysi to bylo velice populární a levné jídlo. Podávané s h.k.

Oxi — 3. 6. 2008 10:53

http://primakucharka.wz.cz/recepty/tepl … _4_2_1.htm
http://www.chytrazena.cz/vareni/masita- … 55348.html