» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Maso a vnitřnosti https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=123 » MLETÉ MASO https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=7682 |
Eva — 25. 5. 2006 15:58 |
ahoj kuchařky, chtěla jsem se vás zeptat, jestli jste nedělaly polévku z mletého masa .....případně máte nějaké tipy ? předem děkuji Eva |
ivca — 25. 5. 2006 16:22 |
do vody rozdrobit maso, já jsem dělala z hovězího, přidat zeleninu, uvařit, ochutit |
Eva — 25. 5. 2006 16:29 |
a dáváš tam vajíčko nebo nudle ??? já jsem si dneska koupila mleté a chci dělat sekanou a zkusit tu polévku ... taky dělám odně z mlétého .... zkoušela jsem recept, myslím že byl odsud ...... uvařená br. kaše, na to se dalo hotové orestované ochucené mleté maso, zelí kyselé a zase kaše ... bylo to výborný |
Bety — 25. 5. 2006 17:57 |
"gulášovku" - mleté maso osmažit na cibulce s mletou paprikou, zalít vodou, přidat brambory na kousky, povařit,osolit, majoránku, zahustit. |
ivca — 26. 5. 2006 7:37 |
do té polévky se podle mne už nemusí zavářka dávat, já bych zvolila nudle nebo bych nejspíš zavařila krupičku |
ivca — 5. 6. 2006 16:11 |
dobrá omačka na špagety - mleté se uvaří vo vodě, šťouchám do něj, až se rozdrobí, pak se vyvaří voda, přidá se kečup a co nejvíc rozmačkaného česneku |
lueta — 5. 6. 2006 22:34 |
Orestovat mleté maso na česneku, přidat podle chuti koření, sůl. Do pekáčku rozložit kysané zelí, pak maso, přikrýt zase kysaným zelím. Obrácenou vařečkou udělat udělat několik dolíků a celé to zalít rozkvedlanou kysanou smetanou s trochou vody a asi třema lžícema kečupu. Zapéct. Podává se s chlebem |
Nikiska — 5. 6. 2006 22:44 |
Takže jak koukám předělali jsme polévky. Přidávám se taky. Jako ty si dělala Ivčo ve vodě tak já si osmažím cibuli a na to dám mleté maso takže je jen rozdíl ve smažení. Osolím a opepřím a přidám směs na Mletá masa a pak k tomu konzumujeme čínské dlouhé nudle. A posypat sýrem. A vlastně se tam může přidat i nakrájená paprika i rejče!! |
Nikiska — 5. 6. 2006 22:50 |
A co je ještě hrozně dobré dávat mleté maso na pizu. Pizu si dělám jen s pytlíčku takže to jen smíchám s vodou. Pak přidám ochucené mleté maso na to rajčátka a cibuli a posypu to kořením na pizu. Pak posypu sýrem a zakapu kečupem. |
ivca — 6. 6. 2006 10:49 |
Nikisko, Tvoje recepty s mletým znám, jsou dobré, ale ten můj je dietnější - teď myslím fakt to samžení. Jednu dobu jsem nemohla jíst vůbes smažené - bylo to kruté, tak jsem se naučila ten recept s vařeným mletým. Teď už zase hřeším, ale dietu potřebuju z důvodů redukce váhy, takže se spíš vybíjím v této diskusi.... |
lueta — 6. 6. 2006 16:58 |
Dnes jsem vařila klofty vařené v rajské omáčce a rýži. |
Nikiska — 6. 6. 2006 17:06 |
Lueto tak to jsem ještě nikdy nezkoušela, takže v blízké době u nás budou klofty. A kolik tak mletého masa na to je potřeba? |
Kamčitka — 6. 6. 2006 21:30 |
Já dnes taky dělala mleté maso na těstoviny: |
lueta — 7. 6. 2006 15:47 |
Koupila jsem tu větší vaničku a ještě jsem z 1 třetiny udělala gulášovou polívku. Manžel se olizoval, tak dobrou rajskou prý ještě nejedl. Z toho masa pustila šťáva, no lahoda. Dobrou chuť. |
Nikiska — 7. 6. 2006 20:32 |
Tak díky Lueto za prima recept o víkendu ho vyzkouším!!:supr:supr |
ivca — 13. 6. 2006 8:45 |
zkusila jsem ty klofty, zatím jsem jen ochutnala - zdá se mi to moc dobré |
ivca — 2. 8. 2006 16:11 |
byla jsem pochválena, příště to zkusím s těstovinama - bylo to fakt výborné ... |
Honey — 2. 8. 2006 17:21 |
Tak teď se přidám já.Už delší dobu mám recept na mexickou půlnoční polévku a až včera jsem ji vyzkoušela.........mě chutnala. a teď recept: |
Bety — 2. 8. 2006 17:40 |
Neopražíš je napřed na trošce tuku? já jo... |
Décima — 22. 11. 2006 12:53 |
Zavařené mleté maso se zeleninou - na tousty,na špagety nebo dát pod dušené maso |
hanina — 10. 1. 2007 19:07 |
tak jsem se to rozhodla dneska vyzkoušet a dopadlo to tak, že to skončilo v popelnici :lol: Měla jsem to maso asi moc tlusté (původně na sekanou) a jak jsem to tak restovala, tak to smrdělo jak švařené sádlo-dělalo se mě z toho :usch: Tak snad příště
|
Oxi — 5. 4. 2007 19:14 |
luet to tvoje jedlo je podobne ako nasa kolosvarska kapusta: |
Bety — 6. 4. 2007 20:09 |
nezapomnělas na čabajku? Bez té si Koložvárské zelí ani neumím představit! |
arabela77 — 25. 4. 2007 14:54 |
Ja delavam z mleteho masa chilli con carne. Hovezi maso kupuju uplne libove a necham si ho v reznictvi namlet. At mam jistotu, co jim. Na tuku oprazim cibuli a maso az zhnedne, pridam nadrobno nakrajenou chilli papricku (zbavenou seminek), koreni na chilli con carne, trochu kakaoveho prasku (asi tak lzicku- vyborne se doplnuje s chilli- ne Granko, ale takove to kvalitni horke kakao), rozdrceny cesnek. Podliju vodou a drcenymi rajcaty a dusim. Dlouho. Na konci vareni pridame cervene fazole (predem uvarene nebo v plechovce) a nechame je prohrat. Na uplny zaver davam hromadu nasekaneho cersveho koriandru. Opravdu hodne, protoze kdo rika , ze hodne znamena spatne? Podavame s ryzi. Mexicani by se asi divili, ale mne to chutna. |
Helča — 1. 9. 2007 12:25 |
Něco jako Mexické fazole...teda kdo je má rád. |
ivca — 4. 9. 2007 8:03 |
vytvořila jsem super sekanou |
Ladie — 4. 9. 2007 15:53 |
Ovesné vločky? To by mě nenapadlo. |
ivanka05 — 30. 5. 2008 10:15 |
co dalsiho z mleteho? na testoviny mame casto, sekanou taky, karbanatky taky - co ale dalsiho? |
Ota — 30. 5. 2008 10:23 |
Čevabčiči nebo "Bitky po kozácku" dávaj se do svíčkové omáčky (nesmí v nich být, ale česnek). Nebo kuličky do rajské. |
Décima — 30. 5. 2008 10:57 |
Rizoto z mletýho masa - rychlé a jednoduché |
ivanka05 — 30. 5. 2008 12:16 |
co jsou ty bitky po kozacku? ja cesnek ani nemuzu, kojim:( |
Oxi — 30. 5. 2008 12:44 |
Su to placky, mlete maso + cibula + zemla namozena v mlieku + vajce som zabudol :) + korenie, z toho palcicky - osmazis a navrch das osmazenu cibulku :P |
Ota — 30. 5. 2008 14:29 |
To jsou zbytky sekané nebo karbošů a jen ohřáté ve svíčkové. Kdysi to bylo velice populární a levné jídlo. Podávané s h.k. |
Oxi — 3. 6. 2008 10:53 |
http://primakucharka.wz.cz/recepty/tepl … _4_2_1.htm |