demonikan — 10. 8. 2022 20:04

Využíváte někdy knihobudky? Já občas jo. U nás v obci sice žádnou nemáme, ale znám pár knihobudek v okolí. Občas tam najdu nějaké zajímavé knížky. Nedávno jsem tam našel knížku Ve znamení Kon Tiki od Thora Heyerdala.

AndreaP. — 11. 8. 2022 11:42

Miluji knihobudky. Občas si z nich něco vezmu, více ale do nich dávám :hjarta:

vrabčák — 11. 8. 2022 20:47

Jsem moc ráda, že s tím někdo přišel. V těchto věcech se lidstvo přece jen posunulo kladným směrem. :supr:
Knížky nosím do knihovny - do bedýnky Dary čtenářů čtenářům. Knihobudku máme taky přímo v domě; tam jsem už taky pár knížek věnovala. :jojo:

demonikan — 12. 8. 2022 20:09

, Už jsem do knihobudek nanosil dost knížek, ale víc jich mám doma, obvykle najdu něco zajímavého a nestíham to všechno číst.

LENNNA — 12. 8. 2022 21:01

Knihobudy jsou bez debat super věc! Moc knihobudek jsem v životě nepotkala, vybavuji si jednu (taková nehezká v podchodu) a odpovídal tomu i její stav a obsah. Knihu bych si tam nevybrala. Lidé se tam zbavili max. starého "braku" v dost špatném stavu. Kdyby lidé byli jiní, myšlenka je to krásná!

vrabčák — 12. 8. 2022 21:35

Lennno, tak ať narazíš i na ty lepší. Viděla jsem jich už víc a vypadaly celkem dobře. U nás v domě se občas objeví i dost zajímavé knížky. :jojo:

rosydam — 5. 10. 2023 8:57

:storstark:

demonikan napsal(a):

Využíváte někdy geometry dash knihobudky? Já občas jo. U nás v obci sice žádnou nemáme, ale znám pár knihobudek v okolí. Občas tam najdu nějaké zajímavé knížky. Nedávno jsem tam našel knížku Ve znamení Kon Tiki od Thora Heyerdala.

To je skvělá zkušenost! Knihobudky jsou skvělým způsobem, jak sdílet knihy s komunitou a najít nové čtenářské poklady. Mnoho lidí se rozhoduje darovat své knihy do knihobudek, aby mohli přispět k rozšiřování literatury a umožnit ostatním objevovat nová díla.

Thor Heyerdalova kniha "Ve znamení Kon Tiki" je fascinující, vypráví příběh jeho dobrodružství při plavbě na dřevěné konstrukci Kon-Tiki po Pacifiku, což mělo prokázat možnost pradávných mořeplavců dostat se z Jižní Ameriky na Polynésii. Je to jedna z těch knih, která nabízí dobrodružný příběh i historický kontext.

Pokud máte rád čtení, určitě doporučuji pokračovat v prozkoumávání knihobudek. Můžete tam najít nejen klasické knihy, ale také různé žánry a autory, které byste jinak neobjevili. Je to krásný způsob, jak podporovat komunitní čtení a sdílení znalostí.