Selima — 27. 9. 2021 11:57

Ja sama neprikladám koronavírusu, očkovaniu a podobne veľký význam - a ani netuším, kto okolo mňa (s výnimkou mojej mamy a tety) je očkovaný a kto nie. Sledujem ale, že pre ľudí je to dôležitá téma a oba tábory majú svet rozdelený "na tých očkovaných a tých neočkovaných". Ako to máte vy? Nakoľko je pre vás dôležité, ako váš partner, priateľ, príbuzný, kolega ... berie Covid a ako sa s ním vyrovnáva?

LENNNA — 27. 9. 2021 12:33

V reálném světě to nikdo neřeší (píšu o svém okolí) - mám kolem sebe spoustu očkovaných a spoustu neočkovaných a popravdě se o tom nikdo z nás ani nebavíme. Je tu naprostý respekt k rozhodnutí. Těžko říct, zda je to nezájmem o covid jako takový (že to není pro lidi až tak důležité) nebo že to téma je tak nějak tabu, aby zbytečně nebyly dohady. Nevím, každopádně v reálu naprostý respekt, tolerance a vůbec nikdo to neřeší.

Palomita — 27. 9. 2021 14:32

V mém okolí to většina neřeší a pak je pár jedinců, u kterých je očkování třaskavé téma a je úplně jedno, zda jsou pro nebo proti. Chápu, že někdo v tom může vidět dobro stejně jako někdo jiný zlo. Nemám problém bavit se s těmi i s těmi. Všichni totiž mají svým způsobem pravdu. A jestli je to víc dobré nebo špatné ukáže stejně až čas. Dřív to jasné nebude a je úplně zbytečné si kvůli tomu ničit mezilidské vztahy teď. :)

AndreaP. — 27. 9. 2021 14:43

Není to pro mě důležité, naopak je to téma už velmi únavné. Samozřejmě nijak nezlehčuju dopady této nemoci a hlavně lidské životy, protože ta čísla jsou prostě obrovská.  Nezajímá mě ale, jak to má okolí, nesleduju, kdo je či není očkován, kdo se testuje či netestuje, kdo nosí či nenosí roušku,  a ani jsem nezpozorovala ve svém okolí, že by to někdo nějak extra řešil. Myslím si, že každý má jiné starosti, než toto. Jediné místo, kde jsou lidi schopni se kvůli covid názoru skoro pozabíjet, je internet a to si vždy jen říkám, stojí jim to za to?  Já sama  zodpovídám jen sama za sebe, mé rozhodnutí je pouze mé a nikomu vlastně do něj nic není, nemám potřebu ho obhajovat ani vysvětlovat a naopak toto nežádám ani po druhých. Případně teda ještě tak můžu rozhodovat max. za své děti, i když ty už jsou ve věku, kdy si i ony relativně už rozhodují samy. Takže zkráceně jsem v režimu "žij a nechej žít" :D

vrabčák — 27. 9. 2021 20:06

I já respektuju rozhodnutí každého jednotlivce a nikoho nepřesvědčuju, aby se dal očkovat. Ke svému názoru každý dospěl na základě čehosi a na své rozhodnutí má právo. Jen rodiče by měli rozhodnout za svoje mladší děti a působit na dospívající děti, případně i na svoje rodiče, když se neumějí sami rozhodnout.

Selima — 28. 9. 2021 14:52

Díky za odpovede, ukľudnil iste ma... Môj bracho je totiž vášnivý pro-vaxer a už to podľa mňa preháňa - a zasa mám kolegyňu, ktorá silno prežíva to, že sa nedá a nedá očkovať a je chorá z toho, že niektoré z jej detí (dospelých) sa očkovať dali, iné nie... Som rada, že nie som sama ten vlažný (alebo ako to opísať) stredný prúd...

vrabčák — 28. 9. 2021 17:59

Každý svého štěstí strůjcem. :)