Lenuliiik — 21. 6. 2021 20:38

Ahojky :) Chci se zeptat… Zkoušela jste některá ochutnat jedlý hmyz? Jak vám chutnal?

rina — 21. 6. 2021 20:42

Výborně!

Lenuliiik — 14. 7. 2021 21:33

Jo? Tys jedlý hmyz zkoušela? A jaký? A kde? :)

rina — 15. 7. 2021 10:49

Nejdřív mi to dala ochutnat dcera ještě na gymnáziu, kde se to nějak učili zpracovat. Teď to mám běžně u rodiny, kde se starám o děti. Chuť je lahodná, jako křehounké pražené sójové oříšky, ale je fakt, že ten vzhled moc zkoumat nemusím.

Irma — 16. 7. 2021 10:00

rino, jsou to larvy nebo vyloženě hmyz jako takový (nožičky, krovky)? S příchutí (cukr, sůl) nebo bez?

rina — 16. 7. 2021 11:55

Larvy, teď.
Dcera před těmi cca 20ti lety přinesla něco, co fakt vypadalo jako oranžoví vysušení broučci, říkala že to pod dohledem ucitelky někde sbírali..., dlouho mě přemlouvala, ať se teda nekoukám. Stálo to zato.
Dnes se moc taky nekoukám, ale jim je s chutí.
Jsou tady v šuplíku pod dřezem, v mikrotenovem pytlíku (netuším, jestli se to dá na českém trhu sehnat), a jak jsou suché, a drcnu do toho, vypadají jako živé.
Příchuť jsem neidentifikovala. Myslím že je to jejich původní chuť, bez dalších ingrediencí.
Nevím, jak se to upravuje, a radši to nechci vědět, ptz. je to fakt lahůdka 😋

Irma — 16. 7. 2021 13:17

Kdyby "to" mělo tvar a vzhled např. jako arašídová křupka, nejlépe dobře ochucené, ochutnávku bych asi zvládla. Ovšem pokud by na mne koukal skutečný hmyz se vším všudy, ten bych nepolkla ani nevzala do prstů :) Díky.

rina — 16. 7. 2021 15:04

Víš co to stálo mě ochutnat od milované dcery? Říkala, jak to pracně vyrobili a tak... Dodnes to váhání "cítím"...
Myslím že není nutné, aby to vypadalo jako cukrlátko. Rybu taky klidně sníme z čerstvého plátku stejně jako roztomilou nugetku v podobě žraločka. Je to jen o "zvyku", o způsobu, jak a kdy jsme se s tím potkali...

naty9697 — 10. 8. 2021 14:12

Jednou to objednal přítel, chtěl to zkusit. Našel na internetu eshop a objednal cvrčky v čokoládě a ještě čipsy z cvrčků. Kupodivu to nebylo vůbec špatný :)

vrabčák — 10. 8. 2021 18:43

Mám z dětství hluboko pod kůží Ferdu Mravence i lumpa Brouka Pytlíka, podle mne byl Ondřej Sekora mistr. :supr:
A tak nějak bych brouky a broučky nemohla jíst. :jojo:

romana.novak5 — 18. 8. 2021 11:00

naty9697 Ahoj, hele a jak to chutnalo? k čemu by si to přirovnala? Bylo to dobrý, že by sis to koupila znovu?

naty9697 — 19. 8. 2021 11:15

Jako vůbec to v tom nejde cítit, je to taková jemná chuť :-) Klidně si to koupím znova, ale ne jen tak ale  k nějaké příležitosti :-)

romana.novak5 — 21. 8. 2021 22:49

K kde si prosím kupovala? že bych se na to koukla :-)

rina — 22. 8. 2021 10:04

Reklamy si laskavě posílej do některé ze svých schránek!!!:dumbom:

Petr100 — 22. 8. 2021 11:43

Nejlepší místní hmyz je rina.

vrabčák — 22. 8. 2021 19:14

Petře!!! :(  :usch:

AndreaP. — 22. 8. 2021 20:54

Petr100 napsal(a):

Nejlepší místní hmyz je rina.

Zbytečné a pro mě absolutně nepochopitelné. Ban.

rina — 22. 8. 2021 20:58

Petr100 napsal(a):

Nejlepší místní hmyz je rina.

Nejsem jedlá, samý tuk, karcinom a fujky. Ty jsi na tom určitě lépe: Mladé maso, žádoucí, k nakousnutí, ani nemusíš být obalen čokoládkou 🥰

rina — 22. 8. 2021 21:00

Já ten ban viděla až po své reakci, ale díky. On už Petr neví, kam z konopí 🤭