daisy — 3. 5. 2006 10:37

Ahoj, zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s tím, jaké potraviny jsou při dietě nejvhodnější?Samozřejmě že jsem slyšela o ovoci, zelenině, luštěninách. Ale co třeba brambory atd. Děkuji moc:)

dzahila — 3. 5. 2006 10:43

Ovoce zrovna moc vhodné není,obsahuje cukr.Brambory jsou vhodné,ale pokud se nejedí jako večerní jídlo.Mrkni se do kuchyňky,jsou tam dietní recepty.A myslím,že tady v pavlačí je téma K hubnutí a tam je dobrý odkaz na celé stránky.

Leila — 3. 5. 2006 11:26

Poměrně málo kalorií má sojové maso. Ale musí se dobře upravit a ne každému sojové maso chutná.
Je to zdravé- obsahuje dost proteinů, celkem to zasytí. Ale jak říkám- všem to "nejede".

Jarmila — 3. 5. 2006 15:03

V prvni rade si kup sladidlo ktere ma 0 energickou hodnotu. Cti drobny tisk velmi pozorne, protoze jsou take sladidla pro diabetiky ktera maji stejnou kalorickou hodnotu jako cukr - to by ti nepomohlo.

Odtucneny tvaroh v podobe ruznych pomazanek (jak na sladko s umelym sladidlem, tak na slano). 1 krajic chleba a HODNE tvarohu. Rajcata, okurky, ruzne druhy zeleneho salatu, jakekoliv recepty se zelim (vynechej v tom tuk, cukr).

Jakekoliv ryby cerstve, mrazene konzervy bez oleje (sardinky si proplachni nebo kup s rajcatovym "nalevem"). Cerstve ryby/file je dobre na vode s cibuli a hodne rajcat, pepr, sul.........nebo s kminem, ale ne na tuku.

Brambor jenom jeden (vetsi), uvarenych testovin a ryze jenom 1/2 hrnku a neomezene mnozstvi jakekoliv zeleniny (ne kukurici) a nikdy vice masa nez velikost a tloustka tve dlane (maso jenom libove ale jakekoliv).  K testovinam muzes treba doplnit rajcata, kterych muzes uvarit neomezene a tim vytvoris velkou porci s testovinami.

Sojove maso pouzivam v tomatove omacce na spagety, do ryze, do polevky, do nadivanych paprik (pozor malo ryze hodne ostatniho), na zelne zavitky (vnitr hodne nakrajeneho zeli, trochu ryze, sojove maso)......proste sojove maso je velice sikovne na cokoliv misto masa mleteho.  Je take vyhodne tim, ze ho mam suche ve sklenici a pri ruce kdykoliv. Neobsauje prakticky zadny tuk ktery se pocita, ale pozor. Mnozstvi take "jednu dlan" k jednomu jidlu. Mnohym lidem "nechutna" ale jde o to namocit ho v trose vody (nabobtna) treba s masoxem a pak ho pouzit uplne normalne jako mlete maso.

Podivej se do mlecnych vyrobku a najdi si jogurty a tvarohove dezerty (ja kupuji jahodoby a visnovy) ktere neobsahuji tuk ani cukr. Tech si muzes udelat zasobu podle chuti, ale hlavne ruzne aby ses toho co ti chutna ted neprejedla. Kyska kefir atd. ale bez tuku.

Hodne pij vodu, a kdyz budes mit chut na neco sladkeho k piti.....v Carefouru jsem koupila "(kendy) Frutti, coz je ovocny prasek do vody misto stavy. Musis doplnit umelym sladidlem. Je to Polsky vyrobek a neni drahy. Z jednoho malinkeho sacku udelas nejmene 2 litry (vody se stavou).

Nejde o to abys hladovela, ale aby jsi byla chytra a venovala nejaky cas tomu, ze se budes divat v potravinach na "maly tisk", kde uvadeji kalorickou hodnotu.  Take se zacni zajimat o recepty na internetu (vseobecne) a snaz se je upravit tak, ze je budes delat bez tuku (nebo jen vytreny kastrol olejem) a se sladidlem mistro cukru.
Kdyz se budes snazit naucit se jak na to, nebudes mit hlad nikdy, najdes si sva oblibena jidla i to ceho muzes jist/pit bez omezeni, i nejake dobrutky ktere chutnaji hrisne (a nejsou) a prijdes na to, ze zacnes vypadat vseobecne lepe.