AndreaP. — 15. 9. 2019 22:47

Syn (15,5 roku) letos na začátku prázdnin typický obrovský ohraničený flek jak z učebnice, návštěva lékařky, nasazeny dvě balení ATB, celkové odběry. V té době výsledky negativní. Flek i po dvou baleních sice blednul, ale stále přetrvával, dostal třetí dávku s tím, že pak už stačí, takže celkem cca 25 dní na antibiotikách. V současné době, dle synova popisu, se flek objeví po sprše horkou vodou, pak hned zmizí (dle mě ne ideální), extrémní únava, chrápe i ve škole (vysloveně mi občas připadá jak sjetej). Ve středu kontrolní odběry na borelku - pozitivní. Dle lékařky to značí to, že to byla opravdu borelióza, další krevní testy za 3 měsíce. Dotaz zní ... co teď? Je to normální postup? Je ta únava normální a odezní? Můžu ještě něco udělat? Díky :kapitulation:

Petr100 — 16. 9. 2019 8:05

Andreo před x léty jsem měl také krásný kulatý flek na stehně. Samozřejmě jsem na to kašlal, vše bylo v pohodě. Asi za rok mně začala bolet dole noha. Když jsem již téměř bolestí jen šmatlal, šel jsem k doktorce. Odběr krve a za týden mně volala ať hned přijdu- borelka. Poslala mě do špitálu, tam prohlídka nohy a nějaké prášky. Za měsíc opět kontrola a další dávka prášků. Noha přestávala bolet, za měsíc další kontrola ve špitálu, noha v pohodě, borelka žádná. Není to u něho tak zlé. Jedna známá kdysi díky borelce zůstala asi půl roku v horizontální poloze. Dost problém. Dnes již v pohodě. Tak to vydržte.

AndreaP. — 16. 9. 2019 9:07

Díky Petře. No být to na synovi, tak na to kašle taky, byla náhoda, že jsem ten flek zahlídla, přece jen v jeho věku už ho pochopitelně nekontroluju, do koupelny mu už dávno nelezu a na můj dotaz, jak dlouho ho tam má, jsem dostala ledabylou odpověď "no asi tejden". Uááá. Takže k doktorce jsem ho i přes protesty nahnala já. O borelce jsem dosud jen tak slyšela, nikdy se s ní až takto blízko nesetkala, takže když mi teď v pátek doktorka potvrdila pozitivní testy, tak mě to krapet vykolejilo (i když se dalo čekat, že budou pozitivní, ten flek byl více než jasnej). Tak holt budu čekat a uvidíme, co další testy, jen tu jeho únavu bych potřebovala krapet zmírnit, je úplně nepoužitelnej.

vrabčák — 16. 9. 2019 17:58

Andrejko, nevím, u koho jste byli, ale myslím si, že by to chtělo pro jistotu ještě vyšetřit v nemocnici na infekci. Ať nemá nějaké následky. Lidi si stěžují i s velkým zpožděním třeba na bolesti hlavy i jiných částí těla. Tak ať se mu to co nejdřív zlepší! :pussa:

Judyna — 16. 9. 2019 19:16

Andreo, u nás podobné u syna - flek jsem objevila já, on k tomu měl ještě trochu teploty a jakoby nachlazení. Bral antibiotika, unavený byl taky hodně, ale bylo to zrovna v období, kdy dělal státnice, tak musel zabrat. Myslím, že šel pak taky na nějakou kontrolu a tím to haslo. Je bez potíží.

Mé mamince už zjistili boreliozu dvakrát - přeléčili jí antibiotiky a v tom prvním případě jezdila asi rok na infekční oddělení na kontroly. I když tu první prý měla "zanedbanou", byla a je bez potíží.