Jesi — 27. 4. 2006 9:43

Ahoj všem, ráda bych se s Vámi poradila.
Můj syn v noci na včerejšek opakovaně zvracel, dostal velmi silnou rýmu a včera měl přes den teplotu 37,5. Večer měl 38, tak jsem mu na noc dala Panadol čípek a dnes ráno jsem si všimla takového většího pupenu s puchýřem. Jinak nikde nic po těle ani ve vlasech nic nemá. Myslíte, že se jedná o neštovice?
Ten puchýř je na zápěstí.

--------------------------------------------------------------------------------

Dana — 27. 4. 2006 9:49

tak to je těžké říci, moje dcera byla opsypaná jak kdyby ji někdo vzal přes cedník a syn měl jen 4 a velké.

evčina — 27. 4. 2006 10:10

Možná to jsou začínající neštovice,ještě se to vše provalí.Jsou nyní skoro ve většině školek.Do těla se dostávají vdechnutím a aby to byli neštovice jak se patří musí být aspoň jedna v hlavě.
http://animace.org/smiles7/original/G423714.gif

marus12 — 27. 4. 2006 10:12

Klukům začínali neštovice na zádech a bříšku. Nezvraceli, tak je to asi u každého jinak

Lída8 — 27. 4. 2006 11:06

Můj kluk měl před 14 dny vysoké horečky. Trvaly asi 3 dny. Poté mu na zápěstí vyskočil pupen, vedle druhý a ještě 3 na zádech.  Tak jsme šli k doktorovi a ten tvrdil, že to URČITĚ JSOU neštovice . Dva dny na to pupeny viděla doktorka a ta tvrdila, že to URČITĚ neštovice nejsou, ale ať je doma , aby nikoho nenakazil. Tak si vyberte. Byl týden doma, ono se to jakoby vylouplo a už je to dobré. Mazala jsem to pudrem (tekutým), a byl v teple. To pro jistotu. S pozdravem Lída

Romča — 27. 4. 2006 14:24

Jestli to jsou neštovice , tak si dávej pozor na bolení hlavy a zvracení.Mohl by se přidat zánět mozkových blan.Kamárádka zrovna tohle řešila se svojí p.doktorkou, její syn má neštovice.

Jesi — 27. 4. 2006 19:10

Tak nevím, na nic si nestěžuje. Ten puchýř se stále zvětšoval až v poledne praskl, ale od té doby se zase 2x naplnil a prasknul. Ve vlasech jsem našla takovej malej štípaneček s malinkým bílým středem, ale puchýřkovitě to nevypadá. Tak nevím. Uvidíme zítra. Díky za odpovědi.

koudyova — 28. 4. 2006 12:45

zrovna včera jsem byla s dcerou,máme neštovice,nesmí se acylpirin v žádné podobě,prý to může vyvolat zánět mozku či co,na bolení hlavy dávám paralen,hodně pít a být vteple.Dcera je osypaná dost,pravou,tu co bolí,má na rameni.Doktorka nám ale řekla,že se to zlepší a pak přijde ještě jedna vlna osypání.Divné,ne?Dala nám genciálku,máme totiž neštovice i v puse.A nedoporučila nám tekutý pudr,že prý po něm zůstávají jizvičky.

Rhea — 28. 4. 2006 13:08

Tak to dceru lituju, to bude fialová ještě měsíc. My jsme to řešily tekutým pudrem a jenom starší dceří zůstala jedna jizvička, bohužel v obličeji. Jizva zůstane, když se udělá velký stroupek a po jeho vyloupnutí zůstane důlek. Mám to já i můj manžel, oba v obličeji a jenom nás to ujistilo, že jsme určitě neštovice v dětství prodělali. Jinak bysme si toho ani nevšimly. Žádnou druhou vlnu dcery neprodělaly. Nejhorší to měly třetí den po obsypání a potom už se to jenom ztrácelo a měly "roupy" ani ležet nechtěly.

koudyova — 28. 4. 2006 14:09

mně se to taky nezdálo,zažitý je tekutý pudr,takže zatím je fialová,roupy má taky,jak to sní doma vydržím,to nevím.Taky mi poradili dát čtvrtku Zyrtecu na svědění a skutečně nemá nutkání se škrábat.Jinak bezva dovolená,udělám si doma co potřebuju.