AndreaP. — 6. 12. 2018 10:35

Tento týden se ke mě donesl natočený klip slovenského raperra, ač tento styl hudby až tak nemusím, u tohoto klipu mám husí kůži, smekám a osobně si myslím, že toto by měl povinně vidět a slyšet každý, mělo by se to pouštět dětem na školách (ověřeno na mých dvou dětech, teď si už fakt pamatují postup na KPR první pomoc), při kurzech v autoškole a podobně

https://www.youtube.com/watch?v=dh3QpBszxh0

A při poslechu mě jen tak napadlo, kolik z nás umí skutečně poskytnout první pomoc, nemyslím to, že to máme nastudované, ale kdo z nás to umí skutečně v té chvíli chaosu použít? Byli jste už v takové situaci a museli poskytnout první pomoc?

Selima — 7. 12. 2018 12:04

Ja som si to oprašovala nedávno, na lektorskom kurze pre tanec (nedokončila som ho ale) a bola som dosť vedľa, ako si veci nepamätám buď vôbec, alebo zle... A fakt je, že pri masáži srdca som moc jemná, snažím sa nezlomiť kosť, ale záchranári mi naopak vraveli, že musím čo najsilnejšie... No nič, dúfam, že to nebudem v praxi potrebovať. Trochu si pamätám aj ako pomôcť topiacemu sa, ale to som musela mame rovno sľúbiť, že to nebudem nai skúšať... :dumbom: :)