misanek — 23. 4. 2006 11:27

Ahoj všichni kdo máte potíže se spaním.Potřebuji nějakou radu už asi měsíc pořádně nespím,snažím se usnout,ale trvá to třeba hodinu a půl a nemůžu zabrat.
Je to známka nějaké nemoci? Přes den se cítím unavená a jak přijde 22hod večer mám plno energie a nechce se mi spát.Problém je i v tom,že můj manžel občas chrápe a máme nějaké finanční potíže.Mám strach co bude dál.Prosím poraďte mi nějaké prostředky na spaní jsem na pokraji sil.Když jdu spát do obyváku usnu
hned,ale jak si lehnu vedle manžela v ložnici je problém a nejsem schopná spát.
Jsem vyřízená a nevím jak dál,často jde na mě pláč většinu času jsem sama doma,protože manžel je zavalen prací a nemá na mě čas.Co dělat?:rodna:

Romča — 23. 4. 2006 12:06

Ahoj

přesně vím o čem píšeš.Přes den jak vyšťavený citron, že se sotva večer dobelháš do postele a když si lehneš tak nic.To jsou nervv.Zkus si pro začátek koupit třezalkový čaj a přislaď si ho medíkem.To je na uklidnění nervů.Totiž ty naše mozečky pracují a my o tom ani nevíme.No a na spaní jsem zkoušela ledaco,levandulovou koupel,mléko z medem,pak jsem si koupila v lékarně Dormian jsou to tabletky na přírodní bázi.Já už to pak bohužel musela řešit u lékaře.Asi by ses měla zaměstnat sama a né jen čekat na manžela.Já vím že se to dobře radí,my fungujeme taky tak.Už s tím rok bojuji.Časem si uvědomíš co je pro tebe  přednější jestli vytížený manžel, a nebo být eventuělne sama.Dnešní doba je z 90% honba za prachama.Jenže bohužel to to není někdy všechno.Měj se líp,hezký den.

Pešta — 23. 4. 2006 15:01

Romča má pravdu je to od nervů. Přes den jsi unavená a nic Tě nebaví a večer nejde usnout. Nejspíš řešíš nějaký problém , který Tě trápí delší dobu.  Myslím , že na to nezabere ani medunkový čaj ani mléko s medem.
Zkus urovnat co tě trápí a budeš spát jako miminko.  Nejspíě jsi hodně citlivá a potřebuješ mít ve všem jasno, jinak na to budeš myslet (hlavně v noci).

chomáček — 23. 4. 2006 18:32

Přesně tak. Beru občas ty Dormian. Docela to pomáhá, ale vždy si musím vzít 2. Jeden mi nezabírá.

Caroline — 23. 4. 2006 18:44

Doslechla jsem se, že se dobře spí po máku. Několik týdnů jsem se tedy před spaním ládovala makovými koláči...a co myslíte? :)
Osvědčila se mi jenom chemie nebo 72 hodinové bdění. Insomnie je houževnatý nepřítel. :/

Irenka21 — 23. 4. 2006 18:48

Já jdu na vzduch, večerní práce na dvorku nebo procházka utahají domrtva.

Leila — 23. 4. 2006 20:38

Mně na nespavost pomáha melatonin. A to jsem byla navyklá na léky na spaní, které jsem začala brát proto, že mně bolely klouby.
Akorát nechápu to, že když nespíš vedle manžela, spíš dobře. Asi tě vytáčí to jeho chrápání. :butter: