Fle — 20. 4. 2006 11:23

Falešná kuřečí svíčková:
4-5 kuřecích řízku jemně naklepene, osolíme, opepříme
Na oleji a másle zesklovatíme jednu malou cibuli, vložíme maso až se zatáhne, přidáme asi 2 lžičky kari a  dusíme do měkka (asi 15-20 min). Pak přídáme 3 najemno nastrouhaná jablka, 1 kyselou smetanu a 1 sladkou smetanu a je to. Já to vylepšuju. 2 lžičky hlad. mouky rozmíchám v troše smetany nebo mléka a jěště zahustím dle potřeby, mohu přikyselit citronem a určite pak přisladím dle chuti. Za 30 minut máte vynikající jídlo i pro prezidenta ! Lepší je druhý den. Příloha: samozřemě - knedlík

Hela A — 21. 4. 2006 11:41

Mňam, to bych si dala!

Ivča K. — 23. 4. 2006 0:38

Rýžové smaženky.

2 pytlíky uvařené rýže
1 cibule(na drobno)
20 g másla
3 vejce
50 g strouhaného sýra
petrželka
strouhanka
sůl dle potřeby(sýr bývá slaný)

Tvoříme malé placičky,obalíme ve strouhance a smažíme.Příloha-zelenina.

Stelička — 23. 4. 2006 11:21

Tak právě jsem dojedla ty rýžové smaženky. Jen koukám, že jsem tam zapomněla dát máslo (asi proto se mi to před smažením trošku drolilo). Udělala jsem je proto, že se mi válel v ledničce zbylý pytlík rýže. Byla to taková chuťovka, udělala jsem si k tomu okurkový dresink (jog. majonéza + strouhaná okurka + česnek + sůl, pepř). Na ďobnutí to bylo dobré.

Ivča K. — 23. 4. 2006 13:11

Stelička napsal(a):

Tak právě jsem dojedla ty rýžové smaženky. Jen koukám, že jsem tam zapomněla dát máslo (asi proto se mi to před smažením trošku drolilo). Udělala jsem je proto, že se mi válel v ledničce zbylý pytlík rýže. Byla to taková chuťovka, udělala jsem si k tomu okurkový dresink (jog. majonéza + strouhaná okurka + česnek + sůl, pepř). Na ďobnutí to bylo dobré.

Můj chlap se po nich může utlouct.Mě zbyde rýže každou chvíli.Rodina je někdy hladová a 6 pytlíků je málo a jindy mi 2 zbydou,tak mám brožurku na jídla ze zbytků..Učíme se neplýtvat".Až bude čas,něco sem hodím.

Nikiska — 23. 4. 2006 19:02

ahojky tak já zase dělám sýrové smaženky, ale spíš je pojídáme k večeři. Ale věřím, že ty rýžové smaženky jsou bezva.

Sýrové smaženky:
nastrouhat eidam, ale ne na tom největším struhadle
přidat vajíčko, osolit, opepřit a přidat trochu mletého kmínu
potom přidám trochu mléka a nakonec aby se to spojilo přidám strouhanku
a potom smažím a k tomu si dáváme chleba.

ivca — 7. 6. 2006 17:23

jídla ze zbytků by byla zajímavá - dávejte sem co kdo máte ....

dasad — 9. 11. 2006 15:12

Cauky, prave jsem objevila na www.nadoma.cz v receptech sekci inspirativni rychlovky a uz jich i par vyzkousela. Docela dobra inspirace.

lepista — 9. 11. 2006 16:55

Špagety Aglio Olio e Peperoncini, či jak se to správně píše
Špagety
Olivový olej
Česnek
Feferonková pasta ( červená, sambal oelek např.)
Parmezán
Sůl
Špagety uvařte al dente, čili ne na rozvařeno. Na pánvičce rychle osmažte na oliv oleji nakrájený česnek na kostičky( ne do zlatova, zratila by se chuť) a rozmíchejte feferonkovou pastu do oleje. Špagety pak ve směsi
promíchejte. Podává se sypané parmezánem.

lueta — 11. 11. 2006 14:17

Fle napsal(a):

Falešná kuřečí svíčková:
4-5 kuřecích řízku jemně naklepene, osolíme, opepříme
Na oleji a másle zesklovatíme jednu malou cibuli, vložíme maso až se zatáhne, přidáme asi 2 lžičky kari a  dusíme do měkka (asi 15-20 min). Pak přídáme 3 najemno nastrouhaná jablka, 1 kyselou smetanu a 1 sladkou smetanu a je to. Já to vylepšuju. 2 lžičky hlad. mouky rozmíchám v troše smetany nebo mléka a jěště zahustím dle potřeby, mohu přikyselit citronem a určite pak přisladím dle chuti. Za 30 minut máte vynikající jídlo i pro prezidenta ! Lepší je druhý den. Příloha: samozřemě - knedlík

Tak jsem to dnes uvařila a všichni se olizovali až za ušima!!! Dík za recept!!! :supr: