» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Polévky, omáčky a zálivky https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=125 » česnečka https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=6490 |
elementgirl — 19. 4. 2006 8:56 |
Poradite nekdo nejaky recept na tuto polevku?Chtela bych uvarit takovou tu co vetsinou vari v restauracich...davaji tam syr a je takova husta.Dik |
Ero — 19. 4. 2006 9:57 |
Nevím, co přesně myslíš, ale brambory na kostičky,kmín,masox,uvařit do měkka,přidat sádlo,česnek, nechat jen přejít varem, sýr dávám až do misky těsně před podáváním, máme rádi i osmažený chléb, nebo housku.... |
Ero — 19. 4. 2006 9:59 |
nebo přidat před podáním žloutek, samozřejmě ochutit, pepř,sůl,pažitka.,petržel........kdo má co rád.... |
Iveta X — 19. 4. 2006 10:11 |
Na česnečku je výborný použít vodu, kterou nakonec sliješ při vaření brambor. Bramborový vývar je výborný i na pórkovou polévku. Jinak můj taťka si z domova ze svého dětství přinesl recept na česnečku rychlovku. Není to asi ta, co myslíš, ale je výborná a hodně silná. |
Hajda — 19. 4. 2006 12:34 |
Do hrnce dej vařit půl l vody,sůl a lžičku kmínu. Na pánvi osmaž na kostičky nakrájenou dobrou slaninu a na ní do zlatova 2 krajíce staršího chleba pokrájeného na kostičky . |
martinaka — 19. 4. 2006 13:26 |
U nás v hospodě to dělali takhle.. Dám vařit vodu hodím do ní masox, nechám přejít varem.Natřu si česnek, rozšlehám vejce, nakrájím trochu, šunky. Hodím do vody vajíčko, šunku nakonec česnek, sůl. Na talíři to posypu osmaženým chlebem. |
Gia — 19. 4. 2006 15:18 |
Nakrájím na kousky nějakou klobásu (dunajskou, čabajku apod), osmažím, zaliju vodou a vložím masox. Až se provaří přidám na 1 osobu 1 vejce - nerozšlehávám, jen to naliju, aby co nejvíce zůstalo v 1 kuse. Přidám česnek. Na talíř dám na kostičky eidam, zaliju polívkou a na konec přidám usmažené kostičky chleba. |
ajajaj — 19. 4. 2006 15:54 |
Já dělam česnekačku takto.Voda,masox,kmín,brambory,česnek,zelenina,vejce,tavený sýr. |
Verča — 22. 4. 2006 18:57 |
Č e s n e č k a |
janyka — 27. 4. 2006 21:50 |
V podstatě je to asi totéž . |
Dana — 28. 4. 2006 10:58 |
janyko, dělám to přesně jak ty, taky bez masoxu a bez sýra, ale tem sýr vyzkouším. |