Jessie — 16. 4. 2006 16:28

Už asi třetí rok mám andulku, křičela vždycky, ale až tento rok je to opravdu brutální. Má takový svůj ranní "rituál" přibližně od půl sedmé ráno nepřetržitě vříská. Asi po hodině ztichne, ale i tak je to problém - bydlí u mě v pokoji a já se vracím pozdě v noci z brigády a chci se prospat, což nemůžu. Nic by jí nemělo chybět - ráda poletuje, je čilá, dostává pravidelně krmení i vodu. Nevíte tedy v čem může být příčina? Nebo jak křiku zabránit? Pomáhá zakrývání klece tmavou látkou nebo tak něco?

Leila — 16. 4. 2006 16:40

Ahoj Jessie, my máme dvě andulky a každý večer je zakrýváme- preventivně. Máme na to speciální starý větší tričko- ideální věc na zakrytí klece. Protože jsou dvě, tak vřískají a povídají si jak o život. To bysme asi museli vstávat v šest, kdybysme je nezakrývali.:)
Nebo je dej do místnosti, ve které nespíš.

Pešta — 16. 4. 2006 19:05

Asi vříská protože se rozednívá a ona vstává, tak ji zkus na noc přikrýt.  My jsme takhle museli vystěhovat morče  holce z pokoje, protože ji  v noci budilo.

ctyr,listek — 18. 4. 2006 10:26

Zakrýt,to by mělo pomoct ;)

Kralka — 18. 4. 2006 11:41

Také zakrývám, když už to není k vydržení, mám dvě anduly a když na sebe začnou řvát, tak  je to opravdu síla ... :dumbom:

Beruna — 26. 10. 2006 20:38

Tak ja casto vzpominam na naseho ticheho andulaka,kdyz po trinacti letech umrel,poridili jsme neco vetsiho.Prosli jsme literaturu a rozhodli se pro "tichou" roselu pestrou.Je to neco neuveritelneho,vita a louci se se slunickem takovim zpusobem,ze to nemuze vydrzet ani pes a pak rvou oba.Od manzela ma jiz dutku s vystrahou.Co se tyce prikryvani,to u nas nepomohlo,nasel si previt skulinku,posadil se k ni a vyrvaval tam.Ted ho chudaka zavirame do spajzu :),to zatim funguje.

Simona Janoušková — 26. 10. 2006 21:01

Jessie, nudí se, protože je sama. Pouštíte jí proletět? Můj korelák byl hlučný, dožadoval se pozornosti, chtěl pustit, nebo řval jen tak. Od té doby co má v kleci spolubydlící, skoro nevím, že mám papoucha! Kup ještě jednu andulku a bude klid.

Jessie — 28. 10. 2006 18:08

Naše andulka může úplně všude, zavírám ji jen na noc, kdy ji přikrývám. To se mi osvědčilo.

Jugulator — 30. 1. 2007 16:16

njn :lol: nám už andulák před dvouma rokama umřel ale vřískal taky, buď to chce opravdu zakrýt a nebo mu tam dát nějaké zrcátko a nebo toho umělohmotného papouška já sem mu ho koupil, když se rozbilo zrcátko, po čase sem mu ho ale sebral, už ani nevím proč ale nějaký důvod to mělo, dneska toho lituju, od té doby skoro nemluvil nevřískal atrd nevěděli sme co mu je, ani vitamínové injekce nepomohli, během krátké doby umřel, když sme s našima pak nad tím přemýšlely tak sme dospěli k závěru, že byla chyba oddělávat mu toho papouška, on už ho bral jako kamaráda a když sem mu ho sebral, tak už tam byl úplně sám a umřel asi na samotu, protože když sem chodil do školy atd tak sem se mu už tak jako dřív nevěnoval, kor když sem dojížděl.....s tím už ale nic nenadělám hold chybama se člověk učí, jenom ti chci říct, že když mu tam něco dáš tak pokud si s tím hraje a vykládá si s tím, tak už mu to neber pokud mu tam za to nedáš náhradu...a to opravdu odpovídající náhradu