Benja1 — 27. 3. 2006 20:34

Sháním recept na špenátové krokety. Mám jeden recept, ale tam se dává vařené (nebo pečené) maso. Potřebovala bych krokety bez masa, s bramborama.
Neznáte někdo recept? Dík.

Ero — 28. 3. 2006 0:04

Špenátové krokety s tvarohem pro 4 osoby 
  400 g čerstvého uvařeného a vymačkaného špenátu (nebo zmrazeného)
300 g tvarohu
4 lžíce strouhaného parmazánu nebo ementálu
sůl
žloutky
polohrubá mouka
50 g másla
2 lžíce strouhaného sýra





Příprava:
Tvaroh utřeme v míse do hladka a vmícháme do něho žloutky, špenát, sůl a strouhaný sýr. V kastrolu uvedeme do varu větší množství vody a pak zmírníme oheň, aby byl var sotva patrný. Špenátovou směs nabíráme lžící, na pomoučeném vále obalujeme moukou a zaoblujeme do tvaru kroketek. Vkládáme je postupně do vařící vody. Za chvilku vyplavou na povrch, necháme je asi 3-4 minut dovařit, pak je vyjmeme dírkovanou sběračkou. Když okapou, opečeme je na pánvi na horkém másle. Podáváme je horké, pokapané máslem, v němž se vysmažili a posypané strouhaným sýrem.

Ero — 28. 3. 2006 0:07

http://blog.lide.cz/imichalova/2004/08/28/235

Ero — 28. 3. 2006 0:08

Špenátové krokety.

   
Přísady:
Přípravy pro 4 osoby: 4 brambory - 2 žloutky - 2 deka másla sůl - čtvrt kila špenátu - vajíčko - mouka - strouhaná houska - omastek na smažení. 
Příprava:
Uvaříme brambory a špenát (špenát vaříme jen 3 min.), brambory rozmačkáme, ze špenátu vymačkáme všechnu vodu a usekáme jej. Obojí smícháme a přidáme žloutky, máslo, sůl. Na pomoučněném prkénku vytvoříme ze směsi asi 12 válečků, obalíme ve vajíčku a housce a smažíme asi 8 minut

Benja1 — 28. 3. 2006 11:42

Moc děkuju za recepty. Všechny vypadají lákavě. Ten poslední je nejspíš ten pravý, který jsem tak sháněla...Ještě jednou dík:)