Ivule — 23. 3. 2006 14:07

Ahoj holky.Není tu některá mamina,která má zkušenost s užíváním kortikoidových sprejů na astma v těhotenství?Já sem měla první problém v srpnu při nějaké infekci průdušek,poležela jsem si pár dní v nemocnici a domů ocházela s kortikoidovým sprejem.Brala jsem to asi 2.měsíce,pak jsme se začli snažit o miminko a já vysadila.Neměla jsem vůbec žádné potíže,v prosinci jsem otěhotněla a vypadalo to,že jsem úplně zdravá.Bohužel asi před týdnem jsem chytla od syna nějakou potvoru a vlezlo mi to na průdušky.A to pitomé astma se bohužel zase ozvalo,dva dny jsem kašlala jako šílená,ale včera už jsem to nevydržela a musela jsem si fouknout.Udělalo se mi o dost lépe,budu asi muset nějakou dobu ty léky užívat.Štve mě to kvůli mimču,ale prostě to bez toho asi nějakou dobu nepůjde.Chci se zeptat někoho,kdo s tím má zkušenosti,jak moc to má vliv na mimčo.Děkuju za informace,pa Iva.

Petruša — 23. 3. 2006 14:18

Ivčo zkušenost sice nema, ale nebylo by lepší zavolat doktorce a zeptat se jí. Osobně si myslim že by to vadit nemělo, protože přece je dost žen které mají astma a musí používat spreje, a to by jinak všechny nemohly mít mimčo... A příbalový leták od toho spreje nemáš, nebo nešel by najít na netu?

Ivča — 23. 3. 2006 14:31

Já měla štěstí, že v těhotenství jsem měla ůplný klid a nic jsem nemusela brát, ale v příbalovém letáčku jistě najdeš kontraindikace.Mi bylo tenkrát řečeno, že inhalační kortikoidy působí jen na sliznici průdušek a jinak nemají žádný vliv.
Ale telefon tě jistě uklidní, zavolej si na alergologii, pokud tam chodíš nebo na plicní,ať máš jistotu, že jsi nic nezameškala.

tina — 23. 3. 2006 17:24

já mám na astma berotec, a v těhotenství jsem ho raději nebrala - je fakt, že jsem ho až tak nutně nikdy nepotřebovala, ale i tak jsem z něj měla strach :(

Ivule — 23. 3. 2006 19:46

Děkuji všem za odpovědi,zítra mám volat doktorce,tak se s ní domluvím,pa Iva.

Pinky — 23. 3. 2006 19:52

Ivule já jsem taky sezóní astmatička a bylo mi doporučeno neotěhotnět od května do července a nejlépe v tomto termínu ani nerodit.
Celekm se nám to povedlo trefit...první byl zplozen v srpnu a narodil se hned 1.května a druhý syn byl zplozen v listopadu a narodil se na konci srpna.

Jsem na Zyrtecu ( Zodacu ), Beclometu nebo Rinocortu ( do nosu ) a 2x denně si stříkám Inflamide spray a když mám záchvat tak mám Berotec ( ale ten nepoužívám ).


Na alergologii mi řekli, že všechno tohle můžu pořád..jen antihistaminika ( Zodac, Zyrtec, Claritine ) nesmím v prvním trimestru.

Oba moji klučíči jsou zdraví.

Ivule — 23. 3. 2006 20:05

Děkuji Pinky,já mám sezonní alergii od konce května do konce července a to na trávy.Stačí mi 1 Zirtec denně a jsem úplně bez potíží.To astma se přidalo poprvé v srpnu 2005,ale když jsem zdravá,myslím bez nějakého toho nachlazení,tak nemám vůbec žádné potíže a neberu žádné léky.Teď mě to vyvolala zase nemoc,takže budu mít potíže asi jen v tu dobu nemoci.Alespoň doufám,že se to nebude zhoršovat.Teď si foukám Symbicort200/6 2krát denně,ale to budu mít asi jen v té době nemoci.Pak to stáhnu nějakou dobu na 1krát denně a pak zkusím zase vysadit.Uvidím,jak mi bude,až začne ta sezonní alergie na trávy.Ještě že to všechno přišlo až po prvním trimestru,snad to mimčo nějak moc nezasáhne.Přeju hodně zdraví,pa Iva.

Mišineček — 23. 3. 2006 21:23

Ahoj Ivule. Jsem polyvalentní alergik už od dětství. Po umělém oplodnění jsem dva a půl měsíce otýkala, až nechutně. Prý se moje tělo srovnávalo s tím těhotenstvím. Na dýchání sprej jsem mohla užívat(ale nevím, zda se můžou všechny, to se musíš zeptat) ale na ty otoky jsem prášky nesměla. Je to pro mimčo nebezpečné. Prý když už je to hodně moc, tak je lepší na pohotovostí injekce. Ale to jen také některé. Já jsem se držela, ikdyž jsem někdy opravdu musela zatnout zuby a celý jsem to obrečela. Byly to muka, ale sprej jsem párkrát použila, neb mě byl schválený.
Hodně zdravíčka. Pá

Marcela 3. — 1. 7. 2013 13:22

Hezkýden,
pro všechny astmatiky a alergiky:
Mám přístup k úžasným bylinným preparátům sestaveným podle TČM, která se zaměřuje na harmonizaci organismu - to je základ všeho.
Jedna ze zákaznic s astmatem mi před týdnem volala nadšená, že je bez potíží, může celé dny trávit na zahradě - to dříve nemohla a že po dvou měsících užívání má hodnoty v pořádku a používá spejík už jen 1x denně a léky jí lekář odebral. Věřím že bude postupně i bez spejíku. Máme hodně zkušeností, že astma zmizelo úplně.
Pokud to berete jako reklamu - je to váš postoj, já se snažím lidem s čistým svědomím pomáhat a to přírodní cestou.
Pokud vás cokoliv zajímá - napište mi.
Hezký pohodový den  :)
Marcela