Radka — 22. 3. 2006 8:29

Ahoj všichni, při vaření se mí zdá, že vařím pořád dokola ty samé polévky a navíc pořád ty samé dokola. Jaké polévky vaříte vy, já vařím pořád dokola tak 6-7 druhů. Máte i receptíky na nějakou dobrou polévku?

ivca — 22. 3. 2006 9:01

hadrová od mojí babičky
udělám jíšku, když je hotová tak do ní rozklepnu vejce
naleju na to horkou vodu, přidám zeleninu, osolím, okmínuju a vařím
nakonec něco zeleného

vEruska — 22. 3. 2006 9:05

Radka napsal(a):

Ahoj všichni, při vaření se mí zdá, že vařím pořád dokola ty samé polévky a navíc pořád ty samé dokola. Jaké polévky vaříte vy, já vařím pořád dokola tak 6-7 druhů. Máte i receptíky na nějakou dobrou polévku?

ahoj, podívej se do oddělení Polévky na FoodLife.cz viz. http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=60

najdeš tam spoustu inspirace a jesli můžu doporučit - výborný je Boršč, ať už ukrajinský, moskevský nebo ruský, exotiku dozajista nepostrádá Banánová polévka s mandlemi - http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=60, kus Francie najdeš v Provensálské rajské polévce http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=60 a tradičně netradiční je Toskánská cibulová polévka http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=60

Iveta X — 22. 3. 2006 9:07

Ná másle osmahnout hl. mouku, zalít vodou a povařit s několika trojúhelníčkama tavenýho sýra. Přidat nakrájený pórek, sůl, pepř a bramboru a uvařit doměkka. Na závěr čerstvou nebo sušenou perželku

helena — 22. 3. 2006 10:49

Všechno na cca dvoulitrový hrnec
Rajda
Světlou cibulovou jíšku, trochu zalít vodou a rozšlehat, 1 malý rajský protlak, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, trochu tymiánu a bazalky (já dávám koření mleté, abych nemusela lovit kuličky). Provařit, dochutit kečupem, přidat vařené těstoviny nebo rýži. Na talíři kyselou smetanu nebo jogurt, když je nejhůř, tak trochu mléka.

Kulajda
Vařit brambory a houby (čerstvé, sušené, mražené) s pepřem, bobkovým listem, novým kořením a kmínem doměkka. Zahustit zátřepkou ze smetany a mouky, do hotové vyřící polévky klepnout 1-2 vejce a rozmíchat. Hotovou okyselit octem nebo citrónem a už nevařit.

Zelňačka ze zbytků
Uzeninu na kostičky osmahnout na trošce tuku, zalít vodou, přidat zbylé vařené brambory a zbylé dušené zelí. Zátřepka ze smetany/mléka a mouky. Kořenit až po ochutnání - zelí už je osolené.

Žížalová
Běžný vývar se zeleninou. Těstíčko jako na kapání se naplní do stříkačky (zdobičky) s úzkým otvorem a do vřící polévky se stříkají dlouhé tenké nudličky - žížaly. Velmi oblíbená u dětí, zvlášť když si můžou žížaly udělat samy.

Ero — 22. 3. 2006 11:05

My máme polívečky rádi, vařím všechny...rajčatovou s těstovinami, mrkvovou s kapáním,kedlubovou,kmínovou s kapáním, fazolovou,čočkovou,rajčatovou a jáhlemi,mléčnou s kapáním,z ovesných vloček,hráškovou, květákovou, porkovou,špenátovou,zeleninovou, hříbečkovou ,cibulovou, drůběží s nočky,bramborovou se zeleninou,kapustovou,květákovou,boršč,gulášovou,kroupovou,z droždí, česnekovou,zelnou,ředkvičkovou s nočky, řeřichovopu se sýrem,každý den nějakou vařím a do toho různé zavářky, máme rádi husté.....

Ero — 24. 3. 2006 20:32

http://vareni.kvalitne.cz/polevky.htm

ajajaj — 19. 4. 2006 16:15

Indická polévka--Uvaří se kuřecí vývar.Do uvařené polévky přidáme uvařenou rýži,špetku kari,smetanu,tymián a na kostičky jablko.

Nikiska — 20. 4. 2006 17:32

Cibulová polévka: olej
                           cibule nakrájená na půlkolečka
                           nechat jí zesklovatět
                           zaprášit moukou hl.
                           zalít vodou
                           přidat masox a vařit
nakonec se polévka podává na vrch nastrouhaný tvrdý sýr a někdy přidávám osmažený chleb  Takže přeji dobrou chuť!!!

Hahnčí — 21. 4. 2006 10:16

Uvaříte vodu zalejete hráškovou směs knorr a výborná polevka je na stole! Pěkný den

Hela A — 21. 4. 2006 11:42

Hahnčí napsal(a):

Uvaříte vodu zalejete hráškovou směs knorr a výborná polevka je na stole! Pěkný den

Hahnčí, ty jsi jako já!:D:D:D

Gia — 21. 4. 2006 14:47

Brokolicová
Napred ve vode uvarit pevnou část brokolice, za 5-8 minut přidat růžičky. Osolit, opepřit. Po změknutí rozmixovat a přidat zakysanou smetanu. Kvůli mému masožravému chlapovi přidávám na kostičky uzené.

Stelička — 21. 4. 2006 15:39

Cibulová mléčná
(rychlá, netradiční a dobrá)

V troše vody se solí uvařit kostičky brambor. Mezitím osmažit klasické topinky a nakrájet na kostičky. Na stejném tuku pak osmažit dozlatova nakrájenou cibuli. Brambory ponorným mixérem rozmixovat i s vodou v hrnci, dolít mlékem a prohřát. Do bílé polévky nakonec nalít obsah pánvičky s cibulí i části tuku. Dochutit Maggim. Jako přílohu podávat nakrájené topinky.

Je to nejoblíbenější polévka mých dětí. Prostá, ale dobrá.

jasminka — 21. 4. 2006 17:43

Gia napsal(a):

Brokolicová
Napred ve vode uvarit pevnou část brokolice, za 5-8 minut přidat růžičky. Osolit, opepřit. Po změknutí rozmixovat a přidat zakysanou smetanu. Kvůli mému masožravému chlapovi přidávám na kostičky uzené.

preji hodne stesti do porodu a po porodu hodne sil...ale hlavne zdrave miminko:dudlik:

Nikiska — 23. 4. 2006 18:44

polévka - Patálka

1. dát vařit vodu do hrnce a přidat kostku masoxu
2. vhodit půlku cibule, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček pepřů, 2 bobkový listy
3. přidat nakrájené brambory, osolit a zahustit a vařit tak 10 minut.
4. do polévky foukneme jedno nebo dvě vajíčka a přidáme šlehačku.
5. to celé necháme se šlehačkou převařit a nakonec se do polévky přidává ocet. Ale mi si ten ocet dáváme až na talíři, aby se polévka nezdrcla!! Tak přeju dobrou chuť ikdyž to nevypadá vábně je moc dobrá.