Rikitka — 20. 3. 2006 16:58

Nema nekdo zkusenosti s thajskou masazi? Co vam to dalo?  Nemate kontakt na nejakeho dobreho osvedceneho masera z Ostravy?

kamolina — 20. 3. 2006 17:38

na Ostravu kontakt nemám, ale na thajské masáži jsme párkrát byla... od klasické relaxační se liší především technikou... nemasáíruje klasicky, ale za pomocí tlakových bodů... a taky se snaží protahovat končetiny... masérka k tomu většinou používá i nohy.. Docela příjemná záležitost... :-)

Rybička — 20. 3. 2006 18:55

Já mám kurz thajské masáže a musím říct, že je vážně dobrá. Sice je to makačka (pro maséra) a trošičku i bolestivá pro masírovaného, ale funguje. Člověk se v první chvíli po ní může cítit tak trošku jako zmlácený, ale druhý den se cítí o poznání lépe. Myslím si, že pravidelné docházení na thajskou masáž uleví hodně problémům. Thajci např. berou tuto masáš jako běžnou věc v prevenci proti nemocem.

Jarmila — 22. 3. 2006 6:07

Souhlasim s Rybickou, popisuje to dobre.

Vzdy se snazim najit nejaky zazitek typicky pro tu zemi v ktere cestuji a hledam "hned u pramene" . Zazila jsem tedy pravou tradicni thajskou masaz v chramu Pho v Bangkoku, kde mela pred nekolika tisici lety puvod a kde je stale jeste slavna skola Tajske Tradicni masaze.  Bylo to poprve a i kdyz jsem o tom znalosti mela, tak jsem myslela, ze budu rvat bolesti jako tygr.  Byla jsem ale zticha a trpela, protoze nikdo jiny v mistnosti neskucel.  Take jsem byla potirana velkym rancem teplych bylin.  Kdyz jsem se sla prevleknout, tak jsem se podivala do zrcadla a hrozne jsem se lekla, protoze jsem mela i oblicej zluty - napadlo mne, ze mi snad maserka protrhla jatra. Jisteze to byla hloupost. Ma zluta barva byla nasledkem potirani temi bylinami.....a ta bolest toho, ze jsem byla v te dobe naprosto neohebna. Bolest je podobna jako by clovek po dlouhe dobe cvicil. Jde ovsem o zvyk.

Thajska masaz je neco docela jineho nez co si predstavujeme pod slovem masaz. Kratce by se dala popsat jako pasivni joga. Maserka se nejen soustreduje na ruzne body, ale pohybuje s telem klienta tak jako by klient cvicil pokrocilou jogu. To je nejjednodussi popis. A prirozene, kdyz se toto dela treba jednou tydne i to nejdrevenejsi telo zvlacni, klouby se uvolni a telo zustane mlade (ci zmladne) a udrzi se ohebne. Jestli jste nekdy potkaly starsi zenu, ktera provozuje leta jogu, tak uvidite ten rozdil. Je to ale opravdu makacka pro masera/ku ktera musi byt fyzicky zdatna.

Je to velmi stare umeni a vysledky jsou snadno prokazatelne, kdyz se clovek vsimne jak jsou v Thajsku stari lide ohebni.  Thajska masaz je tam tak bezna jako treba zde pedikura.

Musim podotknout, ze po prvnim soku, se moje telo vzpamatovalo a mnohokrat jsem se vracela .......a kdybych nemusela odjet, byla bych tam az dodnes :lyssna: