wendykrylova — 12. 12. 2016 18:44

Dobrý den, jsem studentkou vysoké školy a provádím průzkum, který se týká "drobné" korupce. Dotazník je dostupný na adrese http://www.survio.com/survey/d/I4M1I5C6K4T4X6O6O

Děkuji Wendy :)

Alzbeta — 9. 6. 2017 9:48

Dar nemusí být korupce.

Kitty7 — 9. 7. 2019 12:14

Asi záleží, co děláš. Když jsi politik, tak určitě. Když ti někdo dá kapra abys za to pro něj něco udělal, tak ano. Když já dostanu bonbóny od spokojeného studenta po tom, co dokončil tréninkhttp://www.va-akademie.cz/, tak to jako úplatek nevidím :D   :hjarta::reta:

normální chlap — 9. 7. 2019 13:29

Chtěl jsem vyplnit dotazník (studentům se snažím vždy pomáhat), ale nešlo by to bez zkreslení. První otázka na které jsem se zasekl je "Poskytování drobných dárků pracovníkům ve zdravotnictví nebo organizacích veřejné správy lze označit jako". Tohle beru jako dvě zcela rozdílné věci a na každou z nich bych chtěl odpovědět jinak, jenže jsou sloučeny do jediné otázky. Dát drobný dárek sestře v nemocnici jako poděkování je zcela ok, protože si tím nekupuju lepší zacházení. Dát cokoliv komukoliv z veřejné správy ale už za úplatek považuju - je to dáno tím, že veřejná správa má v "popisu práce" lidem škodit a ne jim pomáhat a tudíž dáreček je vlastně žádost o to, aby mi škodili méně než jiným nebo aby aspoň postupovali podle zákona :-)

rina — 9. 7. 2019 13:42

normální chlap napsal(a):

Dát cokoliv komukoliv z veřejné správy ale už za úplatek považuju - je to dáno tím, že veřejná správa má v "popisu práce" lidem škodit a ne jim pomáhat a tudíž dáreček je vlastně žádost o to, aby mi škodili méně než jiným nebo aby aspoň postupovali podle zákona :-)

Tohle je tak zvrácené, že ti snad v nicku chybí jeden zápor. :dumbom:

vrabčák — 9. 7. 2019 14:41

Dotazník je z roku 2016...
Když mám chuť někomu něco dát za to, že mi pomohl, choval se ke mně mimořádně slušně a mile, tak mu to prostě dám. :) Ale většinou až po akci. Když před akcí, tak s úsměvem a s mírně provokativním komentářem: "Tady máte malý úplateček. " ;)

normální chlap — 9. 7. 2019 15:13

rina napsal(a):

Tohle je tak zvrácené, že ti snad v nicku chybí jeden zápor. :dumbom:

Zařizovala jsi někdy třeba stavební povolení? Nebo převáděla auto? Prodávala nemovitost? Máš firmu? Jestli ano, tak máš z toho myslím zkušenosti velmi podobné těm mým a v souladu s mnou uvedeným názorem :-)