Lamatko — 28. 9. 2015 9:59

Ahoj holky, moc prosím poradily by ste mi s dortem Mimoň? Tedy už mám návod jak vytvarovat Mimoňe, ale nevím jaký korpus, nejraději bych nějaký čokoládový a dále si nevím rady kolik použít hmoty na poražení Mimoně. A mám péct v jaké formě, abych pak mohla tento tvar ořezat?
Děkuji

Dorka — 29. 9. 2015 12:48

Rady od vyučeného cukráře: barvy z tesca, bílá, žlutá, černá, po jednom balíčku, korpus čokoláda, péct v pekáči na kuře...

Lamatko — 29. 9. 2015 19:37

Děkuji Dorko, jaký marcipán je dobrý? A se kterým se dobře pracuje? A jak myslíš péct v pekáči na kuře...tzn oválný tvar.... A pak po upečení odkrajovat do tvaru Mimoně a potáhnout čokoládový krémem a pak marcipán. Ptám se jako blbec, jelikož v tomto jsem úplný začátečník

Lamatko — 29. 9. 2015 19:48

A pak jsem ještě ještě koukala na video a tam marcipán pokud dávají na marcipán tak to něčím potírání aby to drželo. Je to voda?

Dorka — 29. 9. 2015 20:29

Ja ti ted nemuzu rict vic, pac jsem rozumy vytahala od kolegy v praci, se kt.budu az v sobotu,tak promin, ze jsem moc nepomohla...

Felicienne — 30. 9. 2015 12:56

Já pro tady ty rady chodím přímo do cukrářských potřeb, paní tam ví úplně všechno :)

Tulipánka — 30. 9. 2015 18:26

Já k paní cukrářce chodím rovnou pro takové tvarované dorty ;)

annie — 30. 9. 2015 18:37

Já jsem se hecla a dorty začala péct, když se nám narodil syn.
Inspiraci jsem našla na mimibazaru - i recepty na korpusy a krémy, potahovku jsem si dělala z marchmallows - někdo to nemusí, nám chutná...
http://www.mimibazar.cz/recepty.php - třeba tu najdeš, co potřebuješ.:)

Lamatko — 1. 10. 2015 20:51

Holky prosím čím potírání cukráři marcipán, aby na něm držel druhý marcipán?? Pořád ještě tápu

Lamatko — 7. 10. 2015 9:46

Holky máte prosím tip na opravdu dobrý čokoládový korpus, tak aby pak na něj šel potáhnout marcipán?
Moc děkuji

jaspinn — 7. 10. 2015 13:06

Kdo má chuť a hlavně hodně hodně hodně času, tak tady je všechno co potřebujete vědět - rady, nápady,l inspirace apod.

http://www.cakes.cz/

Tak přeji příjemné pečení :-)