» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Pavlač https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=21 » Dort Mimoň https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=51538 |
Lamatko — 28. 9. 2015 9:59 |
Ahoj holky, moc prosím poradily by ste mi s dortem Mimoň? Tedy už mám návod jak vytvarovat Mimoňe, ale nevím jaký korpus, nejraději bych nějaký čokoládový a dále si nevím rady kolik použít hmoty na poražení Mimoně. A mám péct v jaké formě, abych pak mohla tento tvar ořezat? |
Dorka — 29. 9. 2015 12:48 |
Rady od vyučeného cukráře: barvy z tesca, bílá, žlutá, černá, po jednom balíčku, korpus čokoláda, péct v pekáči na kuře... |
Lamatko — 29. 9. 2015 19:37 |
Děkuji Dorko, jaký marcipán je dobrý? A se kterým se dobře pracuje? A jak myslíš péct v pekáči na kuře...tzn oválný tvar.... A pak po upečení odkrajovat do tvaru Mimoně a potáhnout čokoládový krémem a pak marcipán. Ptám se jako blbec, jelikož v tomto jsem úplný začátečník |
Lamatko — 29. 9. 2015 19:48 |
A pak jsem ještě ještě koukala na video a tam marcipán pokud dávají na marcipán tak to něčím potírání aby to drželo. Je to voda? |
Dorka — 29. 9. 2015 20:29 |
Ja ti ted nemuzu rict vic, pac jsem rozumy vytahala od kolegy v praci, se kt.budu az v sobotu,tak promin, ze jsem moc nepomohla... |
Felicienne — 30. 9. 2015 12:56 |
Já pro tady ty rady chodím přímo do cukrářských potřeb, paní tam ví úplně všechno :) |
Tulipánka — 30. 9. 2015 18:26 |
Já k paní cukrářce chodím rovnou pro takové tvarované dorty ;) |
annie — 30. 9. 2015 18:37 |
Já jsem se hecla a dorty začala péct, když se nám narodil syn. |
Lamatko — 1. 10. 2015 20:51 |
Holky prosím čím potírání cukráři marcipán, aby na něm držel druhý marcipán?? Pořád ještě tápu |
Lamatko — 7. 10. 2015 9:46 |
Holky máte prosím tip na opravdu dobrý čokoládový korpus, tak aby pak na něj šel potáhnout marcipán? |
jaspinn — 7. 10. 2015 13:06 |
Kdo má chuť a hlavně hodně hodně hodně času, tak tady je všechno co potřebujete vědět - rady, nápady,l inspirace apod. |