» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Bezmasá jídla https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=121 » Sojové maso https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=5137 |
Electra — 13. 3. 2006 12:24 |
A co sojové maso - máte rádi a jak ho připravujete? |
petrželka — 13. 3. 2006 15:05 |
Většina lidí sójové maso nemusí, ale myslím, že je to hlavně tím, že ho neumí chutně připravit. |
Bety — 13. 3. 2006 17:15 |
Napřed povařím v bujónu, scedím, nechám vychladnout. Naložím do marinády do druhého dne. Na druhý den osmažím cibulku a pak přidám sojové maso naložené v marinádě, opražím. je hodně šťavnaté...lepší než jen povařené. |
Bety — 13. 3. 2006 17:16 |
Z kostek povařených v bujónu dělám "falešný szegedín" stejně jako normální... |
Iveta X — 13. 3. 2006 17:58 |
Jo ten segedín ze soji je fakt dobrý. Potvrzuju. |
lada-kuchtík — 13. 3. 2006 19:36 |
ze soj.masa se dá dělat hodně,to posoudí ti,kteří měli děti na bezlepkové dietě,může se dělat plněný soj,řízek,granulát místo strohanky do sekané,růžové vločky R4 do polévek,holandský řízek a mnoho dalších jídel.které se dají jíst a bez problémů,zaleží na fantaziji člověka který jídlo připravuje. |
Electra — 13. 3. 2006 20:51 |
Lado Kuchtíku sice je sojové maso pro díte s bezl.dietou, ovšem to by k tomu nesměla být i alergie na soju - jako můj syn :-) |
Ero — 14. 3. 2006 8:53 |
Já spařím trochu sojové drti a zamontuji do sekané /jinak sojové maso nejí/, přidávám i zeleninu a peču v troubě, bez vajíček, velký bochník ...a papkají i se sojou, za tepla i studena a jak si sekanou chválí !!! |
cilka — 24. 3. 2006 9:01 |
Sojové maso, lze použít v podstatě v každém jídle, kde je maso normální - drůbeží či vepřové. Nejlépe se do jídla propašuje tam, kde je jídlo chuťově výraznější. Já sojové maso namáčím do horké vody - do mísy dám sojové maso +1 bujón, zaliju horkou vodou a přiklopím. Nechám tak hodinu +-. Potom ho přidávám do jídla v momentě, kdy maso, které použiju je opečené - zatáhlé. Sojové maso, lehce vymačkám, dám do hrnce či pánve, lehce opeču společně se surovinami které v hrnci jsou. Poté kořením a postupuji úplně stejně, jako kdyby to bylo jen maso a to včetně koření nebo varu. Sojové maso natáhne do sebe chuť ze šťávy ve které je. |
Alča — 26. 3. 2006 14:12 |
Ze sojového masa připravuju nejčastěji tuto "minutku"- maso,nejlíp nějaký kostičky- ne drť uvařím podle návodu, pak vymačkám nadbytečnou vodu. Poté na maso na talíři vmíchám tak 3 velký lžíce solamylu- škrob. |