» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Bezmasá jídla https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=121 » Bezmasé zdroje bílkovin https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=51314 |
Ivanaa — 10. 3. 2015 11:58 |
Rozhodla jsem se založit diskuzi, kde bychom si mohly dávat typy a rady na bezmasé zdroje bílkovin :) Tak prosím, povídejte, přispívejte a když k nějaké té potravině přidáte i recept, budu o to spokojenější :) |
sannutri — 10. 3. 2015 18:11 |
Ahoj, |
Judyna — 12. 3. 2015 23:23 |
Holky, obsah proteinů v kopřivě převyšuje téměř dvakrát obsah proteinů v sójových bobech. |
Vanilka69 — 13. 3. 2015 8:46 |
Obsah proteinů v soje je 2x tak velký jako v kuřecím mase nebo šunce! |
Barča — 22. 3. 2015 15:40 |
Cože ?!?!? :co: A já tak miluju kopřivový špenát! A kopřivový koláč! To je úúúúžasné!:supr: |
Barča — 22. 3. 2015 15:43 |
Slyšela jsem, bohužel, že teď prakticky není na trhu k mání sója geneticky nemanipulovaná. :( |
Judyna — 22. 3. 2015 16:33 |
http://bylinky-do-kazde-rodinky.webnode.cz/blog/ |
Barča — 22. 3. 2015 17:18 |
Taky mám pocit, že mě neuvěřitelně vzpruží. Zkusilas ten špenát? Pokud ne, zkus. Dokud jsou kočivy malé, je výborný i pro jemné nátury :). (Kočiva je mé láskyplné oslovení, aby mne rády viděly.) |
Judyna — 22. 3. 2015 18:39 |
Nezkusila, ale třeba se jednou pochlapím :storstark: |
helena — 22. 3. 2015 18:42 |
třeba se jednou pochlapím |
Judyna — 22. 3. 2015 18:50 |
Já je trhám taky bez rukavic, ale mě pálí hrozně, zvlášť tyhle mladé potvůrky, které trhám celé. Když už pak povyrostou a trhám jen listy, tak to už nepálí (ne tak moc). |
helena — 22. 3. 2015 18:56 |
ale mě pálí hrozně |
mia — 22. 3. 2015 19:21 |
Paní kuchařka z mého dřívějšího zaměstnání nám kdysi přinesla na ochutnání salát z kopřiv a po počáteční nedůvěře byl kupodivu docela chutný a začala jsem ho dělávat taky - mladé kopřivy nakrájet a zalít výrazným sladkokyselým nálevem s nakrájenou cibulí, jaký se dělá na klasický rajčatový salát. Není nijak zvlášť pálivý a dá se použít jako každý jiný salát normálně k jídlům. |
Judyna — 22. 3. 2015 19:39 |
U nás se dávaly do nádivky. Akorát to mělo tu chybu, že nádivka se dávala do kůzlat..... |
Judyna — 22. 3. 2015 19:40 |
Jinak k těm bílkovinám - myslím, že hodně jich má tvrdý tvaroh nebo i tvrdé sýry. A pak ořechy, hlavně mandle. |
Hruska01 — 19. 4. 2015 20:21 |
Já jím hodně rostlinných bílkovin jako náhražku masa, luštěniny, sojové maso, tofu, tembeh, Robi maso atp. |
jarka.modra — 9. 6. 2015 11:07 |
babicka dela koprivovy spenat a ten mi chutna vic nez normalni spenat :D hned ji napisu at mi ho udela urcite ma zasoby zamrazeny kopriv.. zname babicky :D |
NelinkaHot — 10. 7. 2015 18:59 |
Nemáte zkušenost třeba i s nějakýma doplňakama stravy, jako třeba drinky, tyčinky a tak? Nemám moc čas na vaření :/ |