JPMB — 19. 11. 2014 11:16

Dobrý den, možná je to hloupost, jen se zeptám.

Když je v inzerátu napsáno:
hledáme administrativní/ho pracovnici/ka, hledáme prodavače/čku - tak je jim jedno, jestli muž nebo žena

hledáme administrativní pracovnici, hledáme prodavačku - tak asi chtějí jen ženy?

nebo naopak

hledáme administrativního pracovníka, prodavače - tak chtějí muže?

Našla jsem inzerát, kde hledají "administrativního pracovníka do oddělení nákupu" (firma se zabývá výrobou "palubních" desek do automobilů), všechny jejich požadavky splňuji, ale jsem ŽENA. Nemají tam uvedený žádný kontakt na koho se dá v případě dotazů obrátit, odpovědět se má přes odpovědní formulář pracovního portálu.

Odpovědět/Neodpovědět?

helena — 19. 11. 2014 11:56

Odpovědět/Neodpovědět?
Tohle bych vůbec neřešila - jestli máš o místo zájem, odpověz... nanejvejš ho nedostaneš.

sunshine... — 19. 11. 2014 12:54

Souhlasím s Helenou. Odpověděla bych :)  možná jen nečekají, že ženy mohou být na tuto pozici kvalifikované a překvapíš ;) a nebo si to jen někdo neuvědomil, když podával inzerát :dumbom:

babinetka211 — 20. 11. 2014 8:41

Ano, přesně tak jak píše Helena. Tohle vůbec neřešte. Pokud splňujete požadavky,šup tam s životopisem. Vždy záleží na tom, kdo ten inzerát zadává. A jak je zvyklý to psát. Většinou je to tak, že pokud chtějí vyloženě nějaké pohlaví, uvedou to tam. Samozřejmě ne přímo, protože by za to mohli dostat sankci, protože to může být bráno jako forma diskriminace.Ne, že by diskriminace v mnohých firmách nebyla normální a běžná, ale nemůže to firma prezentovat veřejně. Spíše by tam bylo napsáno něco ve stylu. Pozice vhodná pro muže, pro ženy ;). Upřímně, jak si teď vzpomínám na svou dobu hledání zaměstnání a že to není tak dlouho, vůbec mne nenapadlo se nad takovou věcí pozastavit :).

Irena001 — 20. 11. 2014 10:05

Určitě odpovědět, pokud máš o takovou pozici zájem. Bylo by diskriminační, kdyby požadovali jen ženu či jen muže. K tomu nemůžou mít důvod.