hela86 — 12. 11. 2014 14:49

Ahoj,
chtěla jsem se zeptat na rady, co vám u malých dětí pomáhá při zánětu průdušek. Náš malý je má chycené už tak tři týdny, bral na to dvoje antibiotika, první nepomohly a na druhé se objevila alergie, takže jsme je museli vysadit. Doktor nám řekl, že teď máme pár dní počkat a když se to nebude lepšit (nevím, proč by najednou mělo), tak mu máme zavolat.

Máte tipy na nějaké zábaly, co u vás fungují? Děkuju moc!

Tulipánka — 12. 11. 2014 16:27

Když jsem bývala malá, mívala jsem často záněty průdušek. Mamka mi vařila čaje s podběle a z petrklíče, pak prý pomáhá sádlo na průdušky (to jsem fakt nesnášela), pak jsem brala bromhexin. To je asi těžké poradit, většina léků je jen podpůrná léčba. Navíc jestli je ten zánět infekční, antibiotika nepomůžou, protože pomáhájí jen na bakterie. Takže ideálně aby dítěti udělali vyšetření než do něj rvali další a další antibiotika.
Teď na jaře jsem také měla asi 2 měsíce zánět průdušek. Upřímně: nefungovalo pořádně nic. Také jsem dostala antibitoka, nezabrala, zvýšili mi dávku a bylo mi po nich blbě, tak jsem se na to "vykašlala" a brát je přestala. Dostala jsem nějaké prášky ve stylu kodynálu (kodein) a pak ještě něco na odkašlávání, pak se to asi po 14 dnech začalo zlepšovat. Zkuste jít na testy, jestli to není černý kašel. U mě asi byl, bohužel mám hleny dosud a doktoři si s tím nevědí rady....