sunshine... — 1. 10. 2014 10:38

Všechny Vás zdravím :)

Nemáte někdo nějaký vyzkoušený recept, který je lehce stravitelný a nebudu ho vyrábět 2dny? :dumbom:  napadla mě nějaká čokoládová pěna? Hlavní chod bude husa, knedlíky a zelí. Děkuji za všechny tipy :supr:

sahleb — 1. 10. 2014 11:47

Pokud je hlavni chod tezkotonazni  husa,knedlik, zeli tak neco extremne lehkeho. Asi jen ovoce na nejaky zpusob.

sunshine... — 1. 10. 2014 15:29

Děkuju za tip Sahleb :) ovoce by asi nemusela být špatná volba. Budu mít hosty na svatomartinskou husu, je to sice až v listopadu, ale chci si dezert vyzkoušet předem :vissla:  Loni byl desert jablečný štrůdl, byl výborný, ale už jsem nemohla :lol: letos jsem na řadě s přípravou oběda já :dumbom:

helena — 1. 10. 2014 15:46

Ovocnej salátek... podzimní... hrušky, jablíčka, hroznový víno (tmavý - pro kontrast), citrónová šťáva, trochu skořice... případně hrst drcenejch ořechů a/nebo rozinek v rumu namočenejch - když to bude dost sladký, ani nemusíš dávat cukr.

olasik — 1. 10. 2014 15:50

Mně strašně chutná ten nepečenej s ovocem a  piškoty a kysanou smetanou .....nechá se ztuhnout v lednici a dá se udělat hodně odlehčenej .......

mia — 1. 10. 2014 20:01

Tohle je výborná a poměrně lehká roláda, u nás oblíbená:
  http://www.recepty.cz/recept/ananasovo- … ada-156383

Pokud byl odkaz bylo odstraněn jako reklama, stačí zadat " Ananasovo-kokosová roláda "Piňa Colada" "

aprill — 1. 10. 2014 20:05

sunshine... napsal(a):

Všechny Vás zdravím :)

Nemáte někdo nějaký vyzkoušený recept, který je lehce stravitelný a nebudu ho vyrábět 2dny? :dumbom:  napadla mě nějaká čokoládová pěna? Hlavní chod bude husa, knedlíky a zelí. Děkuji za všechny tipy :supr:

grilované hrušky - rozpůlená hruška, do středu místo jadřince kyselá marmeláda a malinký kousek másla, celé zabalit do alobalu. ugrilovat ,  horké podávat s vanilkovou zmrzlinou.

QuidoF — 2. 10. 2014 7:27

Nebo třeba jen lehkej piškot, vypadá to dobře :)
http://www.onlinekucharka.cz/recept/902 … -chlebicky

sunshine... — 2. 10. 2014 7:44

Děkuju Vám všem za parádní tipy :supr: Jak to tak vidím, budu postupně zkoušet jak roládu, tak tu zapečenou hrušku - tu bych si dala hned teď  :gloria: :) nepečený taky někdy dělám, ale většinou v létě, je takový osvěžující, ale mohlo by se hodit i teď ;) no zkusím to doma na manžela a pak se rozhodnu. Ještěže je svatého Martina až za víc jak měsíc :dumbom:

sunshine... — 18. 11. 2014 10:09

Přišla jsem Vám ještě jednou poděkovat za všechny tipy :supr: a taky se trošku pochlubit :dumbom: oběd se vydařil, prý chutnalo :) a jako zákusek jsem zvolila kazamelizovanou hrušku s vanilkovou zmrzlinou. Byla to výborná sladká tečka :)

Pety1 — 24. 4. 2016 21:49

My jsme s dcerou dělali ovesné sušenky podle knihy děti vaří samy -dobrodružství v kuchyni a musím říct ,že se nám moc povedly já jsem teda dělala spíš jen dozor dcera to zvládla skoro sama :-)

helena — 25. 4. 2016 7:04

já jsem teda dělala spíš jen dozor dcera to zvládla skoro sama
To je šikovná... ve třiceti... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png