Magdalenas — 22. 9. 2014 14:49

Ahoj! Chtěla bych se zeptat, zda někdo máte sedačku z ekokůže a zda to vydrží. Četla jsem různá názory a někdo i psal, že to za pár let popraská. Vlastně jsem se ani nedočetla, co to přesně je ta "ekokůže", někde je napsáno, že je to nastříkaná textilie a někde, že jsou tam použity rozemleté zbytky kůže. Nevíte to někdo? Moc se mi líbí kožené sedačky, ale mám s tím trochu etický problém. Jsem vegetariánka a nedokážu si užít sezení na něčem, co bylo dříve zvíře a ještě by mohlo být, kdyby nebyla ta sedačka... :) Asi vám to bude připadat směšné nebo pokrytecké, ale prostě to tak mám. Nadchla mě možnost mít sedačku, co vypadá jako kožená, ale kožená není. Jen teď váhám, zda raději nekoupit látkovou... Konkrétně se mi líbí tato: https://www.maxi-postele.cz/Sedaci-soup … a-ekokuze. Cena je vyšší, tak věřím, že by to mohlo znamenat, že i kvalita bude dobrá. Pořád váhám a chystám se tam volat, z čeho je to vyrobené. Ale na to praskání asi nemá smysl se prodejce ptát, tak proto sháním názory lidí, co už něco z ekokůže mají. Předem děkuji za komentáře!:)

cawan — 29. 9. 2015 12:44

Není kůže jako kůže. Člověk by si měl v tomto ohledu vybírat i kvalitní boty. Lepší kožené pánské tenisky, než plátěnky http://www.botyluks.cz/kecky/

Petr100 — 29. 9. 2015 13:33

Ekokůže je drcený odpad usně nalepený na látku. Takže ani na tom nemůžeš sedět protože je to ze zvířat. :) Ano, časem popraská.